Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Muhammara - dip med grillet peberfrugt

Muhammara - dip med grillet peberfrugt

Muhammara med grillet peberfrugt
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
16
DELINGER
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger

Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde. Bruges ofte som del af en mezze i Mellemøsten. Her er opskriften.

Muhammara med grillet peberfrugt er en dip, som er en fast del af en mezze i Mellemøsten. Den er virkelig lækker, og så er den også overraskende let at lave. Den kræver kun 15 minutter af din tid.

Det er i hvert fald den hurtigste måde at lave den på, men det kræver, at man enten har et gaskomfur eller en gril. Man kan også vælge at grille peberfrugten i sin ovn, dog tager det længere tid.

I denne opskrift skal du også bruge brødkrummer. Her kan du vælge at bruge dem, man kan købe, eller selv riste en skive brød og mose det i en food processor. Det gør jeg selv.

Opskrift på Muhammara med grillet peberfrugt

Muhammara - dip med grillet peberfrugt

Rakel Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde i en mezze direkte fra Mellemøsten.
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk rød peberfrugt
  • 60 g valnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 100 g brødkrummer (el. rasp)
  • 1 stk frisk rød chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at grille peberfrugterne. Hvis du har gaskomfur, putter du bare de hele peberfrugter direkte ind i ilden fra gassen, vend dem med en tang, så de bliver ristet hele vejen rundt. Skindet må gerne blive godt sort, og peberfrugten skal ende med at være blød.
  2. Lad peberfrugterne køle en anelse ned og skrab derefter skindet forsigtigt af med en ske.
  3. Tag nu en pande og tilføj brødkrummer og valnødderne. Rist dem i et par minutter.
  4. Tilføj nu peberfrugterne, brødkrummerne, valnødderne, hvidløg og den friske røde chili i en blender. Blend det groft sammen.
  5. Tilsæt nu citronsaft, stødt spidskommen og salt. Blend det hele sammen indtil at det har en jævn konsistents.
  6. Put peberfrugtdippen i en skål og hæld en spiseske olivenolie hen over den.
  7. Så er din muhammara dip klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier231kcalKulhydrater21gProtein6gFedt15gMættet fedt2gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt4gNatrium766mgKalium131mgKostfibre2gSukker2gVitamin A25IUVitamin C2mgCalcium67mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Server den som dip eller i sandwichs

Dippen laves oprindeligt med granatæblesirup, men det er svært at skaffe. Derfor har jeg erstattet det med citronsaft.

Denne dip er super god at spise sammen med alle former for brød eller grønsagsstænger. Den vil også passe rigtig godt til sandwichs, falafler eller i wraps.

Ellers så gør det samme som de lokale og server Muhammara med grillet peberfrugt som en del af en forret, mezze, sammen med en hel masse andre små retter.

Når du først smager denne dip, er det næsten, som om at du selv befinder dig i Mellemøsten. Den har en utrolig autentisk smag, som er svær ikke at elske. Man vil bare have mere og mere.

Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:

Aubergine fatteh med granatæbler

Fyldte vinblade med ris og mynte - dolmades

Tabbouleh salat med bulgur

Tyrkisk bulgursalat med smæk på smagen

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tommy Kern Hansen skriver

    november 30, 2022 at 6:27 pm

    Hej. Det må jeg prøve, lyder lækkert. Jeg laver ind i mellem harissa, vælger den nemme løsning med grillede peberfrugter på glas, hvad mener du om det? Vil det gå an til denne opskrift og hvor længe mener du at den holder sig på køl.
    Venligst Tommy

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      december 01, 2022 at 11:26 am

      Hej Tommy
      Det er nemlig en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke selv prøvet at bruge grillede peberfrugter på glas til denne opskrift, så jeg ved ikke, om det vil give samme resultat, men jeg er sikker på, at det også vil være lækkert. Jeg har erfaring med, at den godt kan holde sig op til fire dage på køl i en lufttæt beholder.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required