• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Muhammara - dip med grillet peberfrugt

Muhammara - dip med grillet peberfrugt

Muhammara med grillet peberfrugt
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. november 2022 - Udgivet:  21. september 2022

Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde. Bruges ofte som del af en mezze i Mellemøsten. Her er opskriften.

Muhammara med grillet peberfrugt er en dip, som er en fast del af en mezze i Mellemøsten. Den er virkelig lækker, og så er den også overraskende let at lave. Den kræver kun 15 minutter af din tid.

Det er i hvert fald den hurtigste måde at lave den på, men det kræver, at man enten har et gaskomfur eller en gril. Man kan også vælge at grille peberfrugten i sin ovn, dog tager det længere tid.

I denne opskrift skal du også bruge brødkrummer. Her kan du vælge at bruge dem, man kan købe, eller selv riste en skive brød og mose det i en food processor. Det gør jeg selv.

Opskrift på Muhammara med grillet peberfrugt

Muhammara med grillet peberfrugt
Rakel Seneca

Muhammara - dip med grillet peberfrugt

5 fra 5 stemmer
Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde i en mezze direkte fra Mellemøsten.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 231
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk rød peberfrugt
  • 60 g valnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 100 g brødkrummer - el. rasp
  • 1 stk frisk rød chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at grille peberfrugterne. Hvis du har gaskomfur, putter du bare de hele peberfrugter direkte ind i ilden fra gassen, vend dem med en tang, så de bliver ristet hele vejen rundt. Skindet må gerne blive godt sort, og peberfrugten skal ende med at være blød.
  2. Lad peberfrugterne køle en anelse ned og skrab derefter skindet forsigtigt af med en ske.
  3. Tag nu en pande og tilføj brødkrummer og valnødderne. Rist dem i et par minutter.
  4. Tilføj nu peberfrugterne, brødkrummerne, valnødderne, hvidløg og den friske røde chili i en blender. Blend det groft sammen.
  5. Tilsæt nu citronsaft, stødt spidskommen og salt. Blend det hele sammen indtil at det har en jævn konsistents.
  6. Put peberfrugtdippen i en skål og hæld en spiseske olivenolie hen over den.
  7. Så er din muhammara dip klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 231kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 4gNatrium: 766mgKalium: 131mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 25IUVitamin C: 2mgCalcium: 67mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Server den som dip eller i sandwichs

Dippen laves oprindeligt med granatæblesirup, men det er svært at skaffe. Derfor har jeg erstattet det med citronsaft.

Denne dip er super god at spise sammen med alle former for brød eller grønsagsstænger. Den vil også passe rigtig godt til sandwichs, falafler eller i wraps.

Ellers så gør det samme som de lokale og server Muhammara med grillet peberfrugt som en del af en forret, mezze, sammen med en hel masse andre små retter.

Når du først smager denne dip, er det næsten, som om at du selv befinder dig i Mellemøsten. Den har en utrolig autentisk smag, som er svær ikke at elske. Man vil bare have mere og mere.

Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:

Aubergine fatteh med granatæbler

Fyldte vinblade med ris og mynte - dolmades

Tabbouleh salat med bulgur

Tyrkisk bulgursalat med smæk på smagen

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tommy Kern Hansen

    november 30, 2022 at 6:27 pm

    Hej. Det må jeg prøve, lyder lækkert. Jeg laver ind i mellem harissa, vælger den nemme løsning med grillede peberfrugter på glas, hvad mener du om det? Vil det gå an til denne opskrift og hvor længe mener du at den holder sig på køl.
    Venligst Tommy

    Svar
    • Rakel Seneca

      december 01, 2022 at 11:26 am

      Hej Tommy
      Det er nemlig en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke selv prøvet at bruge grillede peberfrugter på glas til denne opskrift, så jeg ved ikke, om det vil give samme resultat, men jeg er sikker på, at det også vil være lækkert. Jeg har erfaring med, at den godt kan holde sig op til fire dage på køl i en lufttæt beholder.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required