Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde. Bruges ofte som del af en mezze i Mellemøsten. Her er opskriften.
Muhammara med grillet peberfrugt er en dip, som er en fast del af en mezze i Mellemøsten. Den er virkelig lækker, og så er den også overraskende let at lave. Den kræver kun 15 minutter af din tid.
Det er i hvert fald den hurtigste måde at lave den på, men det kræver, at man enten har et gaskomfur eller en gril. Man kan også vælge at grille peberfrugten i sin ovn, dog tager det længere tid.
I denne opskrift skal du også bruge brødkrummer. Her kan du vælge at bruge dem, man kan købe, eller selv riste en skive brød og mose det i en food processor. Det gør jeg selv.
Opskrift på Muhammara med grillet peberfrugt
Muhammara - dip med grillet peberfrugt
Ingredienser
- 2 stk rød peberfrugt
- 60 g valnødder
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 100 g brødkrummer - el. rasp
- 1 stk frisk rød chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at grille peberfrugterne. Hvis du har gaskomfur, putter du bare de hele peberfrugter direkte ind i ilden fra gassen, vend dem med en tang, så de bliver ristet hele vejen rundt. Skindet må gerne blive godt sort, og peberfrugten skal ende med at være blød.
- Lad peberfrugterne køle en anelse ned og skrab derefter skindet forsigtigt af med en ske.
- Tag nu en pande og tilføj brødkrummer og valnødderne. Rist dem i et par minutter.
- Tilføj nu peberfrugterne, brødkrummerne, valnødderne, hvidløg og den friske røde chili i en blender. Blend det groft sammen.
- Tilsæt nu citronsaft, stødt spidskommen og salt. Blend det hele sammen indtil at det har en jævn konsistents.
- Put peberfrugtdippen i en skål og hæld en spiseske olivenolie hen over den.
- Så er din muhammara dip klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Server den som dip eller i sandwichs
Dippen laves oprindeligt med granatæblesirup, men det er svært at skaffe. Derfor har jeg erstattet det med citronsaft.
Denne dip er super god at spise sammen med alle former for brød eller grønsagsstænger. Den vil også passe rigtig godt til sandwichs, falafler eller i wraps.
Ellers så gør det samme som de lokale og server Muhammara med grillet peberfrugt som en del af en forret, mezze, sammen med en hel masse andre små retter.
Når du først smager denne dip, er det næsten, som om at du selv befinder dig i Mellemøsten. Den har en utrolig autentisk smag, som er svær ikke at elske. Man vil bare have mere og mere.
Se også andre opskrifter fra Mellemøsten:
Aubergine fatteh med granatæbler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tommy Kern Hansen
Hej. Det må jeg prøve, lyder lækkert. Jeg laver ind i mellem harissa, vælger den nemme løsning med grillede peberfrugter på glas, hvad mener du om det? Vil det gå an til denne opskrift og hvor længe mener du at den holder sig på køl.
Venligst Tommy
Rakel Seneca
Hej Tommy
Det er nemlig en rigtig lækker opskrift. Jeg har ikke selv prøvet at bruge grillede peberfrugter på glas til denne opskrift, så jeg ved ikke, om det vil give samme resultat, men jeg er sikker på, at det også vil være lækkert. Jeg har erfaring med, at den godt kan holde sig op til fire dage på køl i en lufttæt beholder.
Venlig hilsen
Rakel