• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med Bøf Stroganoff
Bøf stroganoff er super lækker vintermad, der laves af strimler af mørt oksekød, bacon, løg, paprika og fløde. En rigtig luksusret, der er hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2017 - Udgivet:  2. november 2017

Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
  2. Opskrift på bøf stroganoff
  3. Bøf Stroganoff
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.

Bøf Stroganoff er blevet en klassisk og særdeles populær ret, som typisk serveres med en fløjsblød kartoffelmos eller kogte ris.

Men hvad er Bøf Stroganoff, der også er kendt som Bouef Stroganov, egentlig for en ret?

Retten stammer oprindeligt fra Rusland, hvad navnet jo også nærmest afslører. Oprindelig lavet med spidser af oksemørbrad, som du også kender den populære Kong Fiddes livret. Ofte laves den dog i dag med strimler af okseinderlår som i denne opskrift.

Opskriften her er til fire personer, men rester kan sagtens gemmes til dagen efter.

Se også disse opskrifter:

Kylling stroganoff

Gammeldags bankekød

Gullasch

Opskrift på bøf stroganoff

billede med Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Bedømmelse
4.8 fra 60 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g okseinderlår - i tynde strimler
  • 2 spsk hvedemel
  • smør - eller olie, til stegning
  • 200 g bacon - i tern
  • 250 g champignon - skåret i mindre skiver
  • 2 løg - hakket
  • 4 dl piskefløde - eller madlavningsfløde, du kan godt bruge 5 dl
  • 2 spsk paprika
  • 1 dåse tomatpasta - svarende til 140 gram
  • 1 spsk gastrik - kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre alle dine ingredienser klar. Pil og hak løgene, rengør champignon, hvorefter du skærer dem i skiver.
  • Drys hvedemel op i et fad eller en stor skål, og bred de tynde strimler okseinderlår ud i fadet/skålen. Vend kødet godt rundt.
  • Svits bacontern sprøde i en dyb pande eller sauterpande og tag dem til side i en lille skål.
  • Svits champignon så de får en god kulør, eventuelt sammen med lidt smør eller olie. Tages til side.
    champignon steges godt af til en god stroganoff
  • Så skal du have svitset kødet. Gør det ad to omgange, så fordel halvdelen i panden, og brun det godt af. Husk godt med fedtstof til stegningen. Tages til side, og så brunes den anden halvdel af kødet. Brun ikke kødet for længe, da det så nemmere bliver tørt.
  • Til sidst tilsættes hakket løg, der hurtigt svitses med inden du kommer den første halvdel af kødet tilbage i panden sammen med bacon og champignon. Tag dog gerne lidt af både de stegte bacontern og champignon fra til pynt.
  • Tilsæt fløde (eller madlavningsfløde) sammen med paprika og tomatpasta og rør det godt ud. Kom også gerne lidt gastrik ved. Se i videoen hvordan du laver en gastrik. Eddike eller citronsaft kan også bruges. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 30 minutter, så kødet er mørt og lækkert. Smag til. Ønskes en mørkere sovs, kan du justere med lidt sovsekulør. Ønskes en lidt tyndere sovs, kan der tilsættes lidt vand eller fond/bouillon.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
723
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
214
mg
71
%
Natrium
 
2057
mg
89
%
Kalium
 
1336
mg
38
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
51
g
102
%
Vitamin A
 
2352
IU
47
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
127
mg
13
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Bøf stroganoff en særdeles velsmagende gryderet, der kan serveres med gode ris, eksempelvis Basmati. Eller rigtig kartoffelmos. Selv foretrækker jeg kartoffelmos.

Du kan sagtens også servere en grøn salat til - og så passer et godt glas rødvin fremragende til.

servering af bøf stroganoff med kartoffelmos og dampet broccoli
Servering af bøf stroganoff med kartoffelmos og dampet broccoli. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?

Retten og navnet dukkede op i midten 1900-tallet, men man kender faktisk ikke årsagen til selve navnet.

Der er dog flere bud hvem der lagde navn til gryderetten, og et af de mest sandsynlige er Alexander Grigorievich Stroganoff, men det vides altså ikke med sikkerhed.

Bøf Stroganoff er kendt verden over, men laves i mange forskellige udgaver fra land til land.

Den oprindelige er som sagt med spidser af oksemørbrad, løg, creme fraiche og sennep. Altså en slags ragout med sennepssovs.

Men i dag laves den altså på mange andre måder, hvor oksekød i strimler ofte er det gennemgående sammen med løg, champignon, bacon og fløde. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Bjerring Olesen

    oktober 21, 2024 at 4:01 pm

    Hejsa. Jeg har et stykke oksefilet,kan jeg bruge det til bøf stroganoff?mvh susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 21, 2024 at 7:22 pm

      Hej Susanne
      Det kan du tro - oksefilet er fin til en stroganoff 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Joel Lemvigh Jeppsen

    september 29, 2024 at 5:37 pm

    Hvorfor kan jeg ikke se næringsindhold på retten, jeg er jo medlem.
    Venlig hilsen Joel Lemvigh jeppsen

    Svar
  3. J. G. Nielsen

    februar 22, 2024 at 5:49 pm

    Jeg savner stegte tynde baconskiver og stegte små pølser på retten ved servering.
    MVH Jørgen

    Svar
  4. Morten Ipsen

    oktober 13, 2021 at 6:06 pm

    God nem ret smager super godt

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required