Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

billederesultat for langtidsstegt kalveculotte
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
864
SHARES
FacebookMessenger864PinterestEmailSMS

Nem opskrift på langtidsstegt kalveculotte, der steges i 5 timer. Kalveculotten smøres med hvidløg og timian, og skyen koges til en god sovs.

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian giver dig et særdeles mørt stykke kød, der er fremragende som gæstemad.

Kalvestegen skal have cirka fem timer ved en lav varme, men den nøjagtige stegetid afhænger selvfølgelig meget af hvordan din ovn varmer.

Derfor vil jeg anbefale, at du anvender et stegetermometer, og tager kalveculotten ud når den har en kernetemperatur på 55 grader. Med den kernetemperatur er stegen rosa - uden hverken at være rød eller for gennemstegt og tør.

Opskriften er til seks personer, og eventuelle rester lækkes på køl og skæres op som pålæg.

Opskrift på langtidsstegt kalveculotte

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
Samlet tid: 5 timer t 15 minutter min
Nem opskrift på langtidsstegt kalveculotte, der steges i 5 timer. Kalveculotten smøres med hvidløg og timian, og skyen koges til en god sovs.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kalveculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • 6 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
Til sovs anvendes
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel (med top)
  • 3-4 dl stegesky
  • madkulør
  • Lidt fløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave hvidløgsmarinaden. Olie kommes i en skål, hvidløgsfed presses i og blade trækkes af nogle timiankviste og kommes ved. Mos det godt sammen og kom også lidt salt ved. Lad det stå.
  2. Krølfedtet på kalveculotten ridses i tern, og stegen saltes grundigt på alle sider.
  3. Brun kalveculotten grundigt ved høj varme på en pande med lidt olie (denne mængde olie indgår ikke i ingredienslisten). Den skal brunes på begge sider.
  4. Læg stegen i et ildfast fad, og smør den godt ind i hvidløgsmarinaden.
  5. Kog panden af med seks deciliter kalvefond (eller en almindelig bouillon), og hæld det ved stegen.
  6. Kom også nogle kviste timian ned i fonden ved stegen, og giv den lidt peber.
  7. Stil kalveculotten ind i ovnen ved 70 grader almindelig luft, og her skal den nu have cirka fem timer.
  8. Stik et stegetermometer i efter 3-4 timer, og hold øje med kernetemperaturen. Kalveculotten er færdig når den har en kernetemperatur på 55 grader, hvis du ønsker en rosa kalvesteg.
  9. Læg stegen på et skærebræt uden at dække den til, og lad den hvile 15-20 minutter.
  10. Skyen sigtes. Kom smør i en kasserolle og lad det smelte, hvorefter du pisker hvedemel i. Pisk derefter stegesky i indtil du har den rette konsistens. Tilsæt eventuelt også lidt fløde.
  11. Smag sovsen til med salt og peber, og justér farven med lidt sovsekulør.

Næringsindhold

Kalorier476kcalKulhydrater2gProtein54gFedt27gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.2gKolesterol224mgNatrium769mgKalium972mgKostfibre0.1gSukker1gVitamin A370IUVitamin C1mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kalveculotten skæres efter denne anvisning på udskæring af culottesteg.

Serveres med kartoffeltårn eller hasselback kartofler, den gode sovs og dampede porrer.

Se også mine opskrifter på:

Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Grydestegt kalveculotte
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Se opskriften her
billederesultat for grydestegt kalveculotte
Culotte sous vide
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Se opskriften her
billederesultat for culotte sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Baltzer skriver

    november 20, 2023 at 1:02 pm

    Ubetinget den allerskønneste kalveculotte, jeg nogensinde har lavet, mør og lækker. Alle var vilde med den. 5 stjerner herfra.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 20, 2023 at 3:01 pm

      Hej Lise
      Mange tak - det er jeg super glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karsten Hjortshøj skriver

    marts 26, 2023 at 1:36 pm

    Almindelig luft????
    Over/under varme er det sådan det skal forstås

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 26, 2023 at 4:43 pm

      Hej Karsten
      Yes - det er det - almindelig over- og undervarme 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mads skriver

    december 28, 2022 at 4:17 pm

    Kunne man evt. dry brine (kender ikke den danske betegnelse for det) sin culotte?

    Svar
    • Pernille Buch skriver

      januar 27, 2024 at 10:43 am

      Skal vandet ned til culotten? Koger den ikke nærmere så?

      Svar
      • Christina skriver

        december 29, 2024 at 12:03 pm

        Kan denne opskrift også bruges til en kalvefilet? ☺️

  4. Lene Jensen skriver

    juni 10, 2022 at 9:09 pm

    Langtidsstegt kalveculotte, den blev simpelthen super mør,
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Lars Samson skriver

    april 22, 2022 at 2:35 pm

    God opskrift. Lige til at gå til. Bruger min Suis Vide som ovn, hvilket er mere energibesvarende, da den er meget mindre end i alm ovn. 70 grader, 4 timer, så var stegen klar.

    Svar
  6. Trine skriver

    november 16, 2021 at 8:23 am

    Jeg laver et sats og håber du når at svare. Jeg har en på 800 g. Hvor lang tid vil du give den?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 16, 2021 at 11:59 am

      Hej Trine
      Jeg ville nok allerede måle den efter 2-3 timer med et stegetermometer, og så følge den derfra 🙂
      Det er et noget mindre stykke kød, så den skal have lidt kortere tid. Det er dog svært at sige præcist hvor meget mindre.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Inger skriver

    juni 01, 2019 at 12:45 pm

    Hvis man kun har én ovn, hvordan laver man så bedst en kartoffeltårn på 30 minutter (+ opvarmning af ovn) hvis stegen højst skal hvile i 20 minutter?

    Svar
  8. Inger skriver

    juni 01, 2019 at 12:04 pm

    Man skal lave en hvidløgsmarinade, men opskriften sig ikke hvordan man skal bruge den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required