Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn

Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn

lammeculotte på pande eller i i ovn
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Se her hvordan du steger den perfekte lammeculotte. En nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn. Med hvidløg og rosmarin.

Lammeculotte er en lille og lækker lammesteg, som du kan stege i pande eller ovn, og begge metoder giver et fint resultat.

Jeg plejer at lave lammestegen med hvidløg og rosmarin, som jeg synes giver lammekødet en rigtig fin smag.

Kernetemperatur i lammeculotte

Stegetiderne herunder er vejledende, og passer som regel meget godt. Men vil du være helt sikker på det endelige resultat, bør du bruge et stegetermometer, og tage lammeculotten ud når den har den ønskede kernetemperatur:

Rosa: 62-65 grader
Mere tilberedt: 65-68 grader
Gennemstegt: 70-72 grader

Se også: Lammekølle i fad med kartofler og lammesky

Du skal beregne ca. 150-200 gram lammeculotte pr. person, så til fire personer skal bruge 600-800 gram. Lammeculotterne kan variere en del i størrelse, og er de meget små, skal du beregne en hel culotte til hver.

Se også disse opskrifter:

Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam

Opskrift på lammeculotte

Lammeculotte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Se her hvordan du steger den perfekte lammeculotte. En nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn. Med hvidløg og rosmarin.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g lammeculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk rosmarin (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket eller presset)
  • 1 citron (ikke overfladebehandlet)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Stegt i ovn
  1. Rids krølfedtet på lammeculotten i små ruder, men undlad at skære ned i selve kødet.
  2. Marinade røres sammen af olivenolie, rosmarin, hvidløg, lidt revet citronskal og en spiseskefuld citronsaft.
  3. Mariner culotten i marinaden i mindst 30 minutter, men gerne 8-12 timer. Ved langtidsmarinering lægges lammeculotten i en frysepose sammen med marinaden, der gnubbes godt ind i lammekødet. Lægges på køl, men tages ud en halv time inden stegning. Ved marinering i en halv time lægges posen med marinade og kød blot på køkkenbordet.
  4. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  5. Læg den marinerede lammeculotte i et ildfast fadt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. I ovn steges lammeculotten nu i cirka 20 minutter - eller indtil den ønskede kernetemperatur opnås. Brug gerne stegetermometer. Stegetiden afhænger jo blandt andet af størrelsen på lammeculotten. Nogle er så små, at du skal bruge en pr. person.
Lammeculotte på pande
  1. Du kan også nemt stege lammeculotten på pande. Her marineres lammeculotten som i ovenstående. Jo længere tid, jo mere smag.
  2. Steg lammeculotten på en pande med en god varme, og med krølfedtet nedad først, hvorefter lammestegen brunes af på den anden side. Der kan steges i lidt smør, og så har du en lille lammesky til servering.
  3. Skru lidt ned for varmen, og steg lammeculotten færdig. Stegetiden er ca. 8-10 minutter pr. side, afhængig af størrelsen på kødet og ønsket resultat. Vendes med mellemrum. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier388kcalKulhydrater3gProtein37gFedt25gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt14gKolesterol113mgNatrium671mgKalium494mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A44IUVitamin C6mgCalcium41mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Hviletid

Uanset om du stegt din lammeculotte i pande eller ovn må kødet gerne hvile 5 minutter inden udskæring.

Her lægges lammestegen på et skærebræt, men skal ikke overdækkes. Skæres derefter i tynde skiver.

Se også: Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle

Tilbehør

Tilbehør til lammeculotten kan jo varieres i det uendelige, men jeg serverer den ofte med knuste kartofler og broccolisalat.

Dampede ærter og bønner er dog også fine til, men flødekartofler er også klassisk tilbehør til lammesteg.

Hvor sidder lammeculotten?

Lammeculotten sidder på den øverste del af lammets baglår, og den indeholder lidt mere fedt end andre udskæringer fra lammet.

Det har den fordel, at kødet ikke så nemt bliver tørt under tilberedningen, og lammeculotten er god til såvel pande som ovn og grill.

Der er også lidt mere smag i denne udskæring, og derfor er det godt at krydre den med eksempelvis hvidløg og rosmarin. Eller timian. Citron er også altid godt til lammekød.

Frossen lammeculotte

Lammeculotte kan både købes frisk og på frost.

Den friske udgave er lige til at bruge, mens den frosne helst skal tøs op i køleskabet, for så bliver det endelige resultat bedre.

Personligt foretrækker jeg den friske udgave, men begge kan selvfølgelig bruges.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required