Få den lækre opskrift på laks med bearnaise, der også serveres med bønner og kroketter. God som hverdagsmad eller lækker gæstemad.
Laks med bearnaise er en skøn kombination, der her får godt selskab af grønne bønner og kroketter.
I den nemme udgave køber du en portion bearnaise sauce, frosne bønner og frosne kartoffelkroketter. På den den måde du en hurtig aftensmad på bordet.
Men du kan geare den lidt og lave det hele fra bunden. Her finder du opskriften på hjemmelavede kartoffelkroketter og en hjemmelavet bearnaise, der ikke skiller. Du kan lave den meget populære snyde bearnaise med en stavblender.
Det er faktisk ikke så svært, og retten her er fin som en skøn hverdagsmad lidt ud over det sædvanlige, men den er bestemt også fin som lækker gæstemad. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
- Butterfly laks
- Pasta med citronsauce og laks
- Laks med kikærter og peberfrugt
- Bagt laks med champignon sauce
Opskrift på laks med bearnaise
Laks med bearnaise
Ingredienser
- 600 g laks - delt i 4 laksebøffer
- salt og friskkværnet peber
- 600 g kartoffelkroketter - hjemmelavede eller fra frost
- rapsolie
- 3 fed hvidløg - hakket
- 400 g grønne bønner - evt. fra frost
- 1 citron
- 1 portion bearnaise
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær laksen ud i 4 lige store bøffer, der hver skal være på ca. 150 gram. Tjek at laksen er fri for ben, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg laksen i den ene side på bageplade med bagepapir, og læg kroketterne på den anden side. Men i et lag, så de ikke overlapper hinanden.
- Bages midt i ovnen i ca. 18 minutter.
- Imens laver du de grønne bønner og bearnaise. Saucen laves som anvist i linket - eller du opvarmer den indkøbte bearnaise.
- Bønner: Enten blot dampet i 3 minutter. Eller i en pande med en god sjat olivenolie sammen med hakkede hvidløgsfed. Lad det stege et par minutter, men uden at hvidløget tager farve.
- Kom bønnerne på panden og lad dem stege 6-8 minutter ved middel varmem så de er godt stegt igennem. Vendes til sidst med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Laks med bearnaise serveres straks sammen med de grønne bønner og kroketterne.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke hjemmebagt flute er nu lækkert til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.