Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hakkebøf med bearnaise

Krydret hakkebøf med bearnaise (og stegte kartofler)

krydret hakkebøf med bearnaise
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMS
Indhold
  • Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hakkebøf med bearnaise
  • Tips
  • Kommentarer

Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min opskrift på krydret hakkebøf med bearnaise, der serveres med stegte kartofler fra ovnen og en sund salat med spidskål og saltede mandler.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød (med ca. 10% fedt)
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
Stegte kartofler
  • 800 g kartofler (små)
  • Lidt olivenolie
  • flagesalt
  • rosmarin
  • hvidløgspulver
Bearnaise
  • min sauce bearnaise opskrift (evt. lavet som bearnaise sous vide)
Spidskålssalat med mandler
  • 1 lille spidskål (skåret i tynde strimler)
  • 1 lille bundt forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g mandler (saltede og grofthakkede)

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles og halveres, hvorefter de vendes med olie, lidt flagesalt, rosmarin og hvidløgspulver. Bages ca. 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Vendes rundt en gang undervejs.
  2. Det hakkede oksekød æltes let med hvidløgspulver, løgpulver og sennep. Blot så farsen er samlet, så den ikke bliver for kompakt.
  3. Form til fire hakkebøffer, der hakkes med bagsiden af en kniv.
  4. Steg hakkebøfferne i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka fem minutter på hver side. Kan også grilles ved direkte varme i cirka 4-5 minutter pr. side. Krydres efter stegning med salt og friskkværnet peber.
  5. Lav bearnaise som anvist i linket - enten som en traditionel sauce bearnaise - eller som sous vide, der både er genial og super nem.
  6. Alle ingredienser til spidskålssalaten, pånær de saltede mandler, vendes sammen, og salaten anrettes i et fad. Drys derefter med grofthakkede saltede mandler.
  7. Krydret hakkebøf med bearnaise anrettes med de stegte kartofler og spidskålssalat og nydes straks. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier1035kcalKulhydrater60gProtein38gFedt74gMættet fedt20gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt25gTransfedt2gKolesterol117mgNatrium1301mgKalium2026mgKostfibre12gSukker4gVitamin A583IUVitamin C165mgCalcium213mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hakkebøf med bearnaise

Hakkebøf med bearnaise er en rimelig nem ret at lave, og samlet tager det ikke mere end en times tid.

Det hakkede kød æltes let sammen med blandt andet sennep og hvidløgspulver, og bøfferne formes forsigtigt, så farsen ikke bliver for komprimeret og tæt.

Steg bøfferne på panden eller grillen, og server dem med den lækre bearnaise, der er nem at lave fra bunden. Se links længere nede.

Se også: Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

Det er også ok at lave retten med en Knorr bearnaise, hvis du mere er til det.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Du kan i øvrigt bruge den som en lækker gæstemad, som du kan lave på en times tid.

Tips

I stedet for spidskålssalat, kan du også servere hakkebøf med bearnaise med dampede ærter. Det er også godt.

Se også: Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required