Min opskrift på krydret hakkebøf med bearnaise, der serveres med stegte kartofler fra ovnen og en sund salat med spidskål og saltede mandler.
Hakkebøf med bearnaise er en rimelig nem ret at lave, og samlet tager det ikke mere end en times tid.
Det hakkede kød æltes let sammen med blandt andet sennep og hvidløgspulver, og bøfferne formes forsigtigt, så farsen ikke bliver for komprimeret og tæt.
Steg bøfferne på panden eller grillen, og server dem med den lækre bearnaise, der er nem at lave fra bunden. Se links længere nede.
Se også: Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs
Det er også ok at lave retten med en Knorr bearnaise, hvis du mere er til det.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Du kan i øvrigt bruge den som en lækker gæstemad, som du kan lave på en times tid.
Opskrift på hakkebøf med bearnaise
Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 spsk sennep
- salt og friskkværnet peber
Stegte kartofler
- 800 g kartofler - små
- Lidt olivenolie
- flagesalt
- rosmarin
- hvidløgspulver
Bearnaise
Spidskålssalat med mandler
- 1 lille spidskål - skåret i tynde strimler
- 1 lille bundt forårsløg - i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 50 g mandler - saltede og grofthakkede
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skylles og halveres, hvorefter de vendes med olie, lidt flagesalt, rosmarin og hvidløgspulver. Bages ca. 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Vendes rundt en gang undervejs.
- Det hakkede oksekød æltes let med hvidløgspulver, løgpulver og sennep. Blot så farsen er samlet, så den ikke bliver for kompakt.
- Form til fire hakkebøffer, der hakkes med bagsiden af en kniv.
- Steg hakkebøfferne i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka fem minutter på hver side. Kan også grilles ved direkte varme i cirka 4-5 minutter pr. side. Krydres efter stegning med salt og friskkværnet peber.
- Lav bearnaise som anvist i linket - enten som en traditionel sauce bearnaise - eller som sous vide, der både er genial og super nem.
- Alle ingredienser til spidskålssalaten, pånær de saltede mandler, vendes sammen, og salaten anrettes i et fad. Drys derefter med grofthakkede saltede mandler.
- Krydret hakkebøf med bearnaise anrettes med de stegte kartofler og spidskålssalat og nydes straks. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
I stedet for spidskålssalat, kan du også servere hakkebøf med bearnaise med dampede ærter. Det er også godt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: