Få min opskrift på en lækker herregårdsbøf, der laves af hakket oksekød. Bøffen serveres med kartoffelbåde, ærter og en bearnaise.
Herregårdsbøf er en populær ret, der blandt andet serveres i stor stil på mange kroer landet over.
Der er tale om en hakkebøf, der serveres med kartoffelbåde (eller pommes frites), ærter og en bearnaise.
Både bøffer og tilbehør er nemt at lave, og du får opskriften her. Den er beregnet til fire personer.
Opskrift på herregårdsbøf
Herregårdsbøf
Ingredienser
- 700 gram hakket oksekød
- smør - og olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 750 gram kartoffelbåde
- 400 gram ærter - dampes kort
- 1 portion bearnaise
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød vejes af i fire lige store dele, hvor hver herregårdsbøf skal veje 175 gram.
- Form til fire hakkebøffer, og du kan eventuelt bruge en anretterring eller lignende til det. Se i videoen hvordan jeg plejer at gøre det.
- Derefter hakkes herregårdsbøfferne på begge sider med en kniv, så de holder formen under stegningen.
- Varm en pande op ved en god varme, så bøfferne virkelig får en god stegeskorpe. Kom lidt smør og olie på panden, og lad smørret blive nøddebrunt.
- Læg så bøfferne på panden, og steg dem ca. 5-6 minutter på hver side. Halvvejs kan du skrue lidt ned for varmen. Øs gerne lidt stegesky op over kødet undervejs.
- Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Herregårdsbøf serveres straks sammen med kartoffelbåde, kogte ærter og en lækker bearnaise.
Kartoffelbåde laves ved at skære 4-5 bagekartofler i mindre både, og vende dem med olie, salt og tørret timian. Bredes ud på bageplade, og bages derefter i ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Ærter koges i ca. 1 minut, og derefter hældes koldt vand i gryden. Lad det trække et minut, og hæld så vandet fra.
Bearnaise kan laves på flere måder. Prøv denne klassiske bearnaise sauce - eller brug den hurtige og nemme snydebearnaise, der er lidt tyndere i konsistensen.
Se flere opskrifter her:
Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs
Willy Bak
Tak for alle de gode opskrifter! Det er nemt at gå til, også fordi du har nogenlunde tider på alle opskrifter. Mange tak.. 😃