Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter i fad

Koteletter i fad (med bacon, peberfrugt og fløde)

Billede af koteletter i fad.
4.7 fra 256 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Koteletter i fad
  • Opskrift på koteletter i fad
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Koteletter i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 256 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Koteletter i fad er en af de mest populære retter i det danske køkken, og her får du min opskrift med bacon, peberfrugt og fløde.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon i kvarte
  • 1 rødløg grofthakket
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 4 koteletter på ca. 175 gram stykket
  • 150 g bacon i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk balsamico
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre grøntsagerne klar. Champignon skæres i kvarte, rødløg hakkes groft og rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
  2. Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
  3. Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
  4. Steg derefter bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
  5. Kom hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med fløde, paprika og oregano, og lad det koge op. Smag til med lidt balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
  6. Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
  7. Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned. Hak persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
  8. Stil fadet med koteletterne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier589kcalKulhydrater15gProtein46gFedt39gMættet fedt22gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.1gKolesterol185mgNatrium1577mgKalium1135mgKostfibre3gSukker9gVitamin A2257IUVitamin C53mgCalcium108mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på koteletter i fad

Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten. Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.

Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.

Andre populære opskrifter:

  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter med kartoffelmos
  • Karrykoteletter i fad med ris

Servering

De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Koteletter med ananas
  • Panerede koteletter med lækkert tilbehør
  • One pot koteletter (alt i en gryde opskrift)

FAQ

Kan man bruge nakkekoteletter?

Du kan sagtens anvende nakkekoteletter i stedet for de almindelige koteletter. Nakkekoteletterne er mere fedtmarmorerede, og derfor bliver de også mere møre. Tilberedningstiden er den samme.

Kan man lave koteletter i fad dagen før?

Du kan sagtens lave koteletter i fad dagen i forvejen. Faktisk er det bedre, da retten så samler mere smag. Men husk at køle retten hurtigt ned af hensyn til udviklingen af bakterier i mad.

Kan man fryse retten ned?

Koteletter i fad er fryseegnet, så du kan sagtens komme rester af retten i fryseren. Derfor kan du også med fordel lave en dobbelt portion, og så har du altid en god middagsret i fryseren.

Kan jeg lave en tykkere sovs til koteletter i fad?

Det kan du sagtens. Du kan eventuelt tilsætte lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, til sovsen, og jævne til en ønsket konsistens.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Nielsen skriver

    juni 13, 2025 at 7:03 pm

    Sovsen er meget tynd....hvad kan man gøre?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 14, 2025 at 9:03 am

      Hej Ole
      Du kan sagtens lige jævne sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Det kan ske, at eks. koteletterne smider en del væske under tilberedningen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jette skriver

    januar 15, 2025 at 8:38 pm

    Hej. Jeg bruger altid nakkekoteletter, de bliver ikke tørre . Derudover bruger jeg istedet for flåede tomater, en god tomat pasta, samt flåede tomater, hvor væden er siet fra. Friske krydderurter og rigeligt med fløde og en slat hvidvin til at koge panden af med. Det bliver mums.

    Svar
  3. Finn Jensen skriver

    oktober 12, 2024 at 4:43 pm

    Fantastisk, vi har aldrig fået noget bedre.

    Svar
  4. Tine Brings Brock skriver

    april 17, 2024 at 10:28 am

    Virkelig lækker version af den klassiske ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 18, 2024 at 11:26 am

      Hej Tine
      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Lisa skriver

    oktober 26, 2023 at 2:22 pm

    Hej,
    Gik helt efter opskriften...
    Smagen er meget fint- men hold da op en tynd gang sjask.....
    Hilsen, Lisa

    Svar
  6. Linda Jordan skriver

    juli 24, 2023 at 7:21 pm

    Jeg tager udgangspunkt i din opskrift men tilføjer tilmed timian, bacon og cocktailpølser. Så bliver den ekstra fræk 🙂

    Svar
  7. Heidi Trasborg Aureld skriver

    januar 17, 2023 at 8:15 am

    Hej Ludvig
    Tak for opskriften. Den er inspirerende.
    Jeg har lavet den nogle gange, men jeg har tilføjet kartoffelskiver i fadet som tilbehør i stedet for ris. Det er så en ret med det hele i fadet. Dejligt og nemt.
    Jeg overvejer at servere den for fødselsdagsgæster snart, men tænker, at der måske mangler noget tilbehør til ved siden af, som gæsterne også kan tage af. Men jeg ved ikke, hvad der passer til sådan een ret med koteletter, kartofler, tomat/paprika sovs osv.
    Har du nogen forslag?
    Jeg har kun fundet få forslag på nettet, og den ene var majskolber, agurkestave og så en ting mere, som jeg har glemt, og så var der en salat som forslag på en anden side.
    Vh. Heidi

    Svar
    • Heidi Trasborg Aureld skriver

      juli 01, 2024 at 8:29 am

      Flere skriver, at de synes, koteletterne bliver tørre, men dét gør koteletter jo tit.
      Jeg gør så dét, at jeg panerer koteletterne, steger dem på panden og så kommer dem i fadet. Dét hjælper på tørheden.
      Jeg har taget udgangspunkt i opskriften, men jeg har så ændret nogle ting ved retten. F.eks:
      Paneret koteletter
      Kartoffelskiver
      Ærter i
      Cocktailpølser i
      (nogen gange putter jeg også lidt perleløg i).

      Mums! 😋😋

      Svar
  8. Torben Wetche skriver

    juni 03, 2022 at 12:01 pm

    synes det løfter hvis vandet erstattes med vin når tomatdåsen skylles.

    Svar
  9. Ludvig Rosenørn skriver

    maj 19, 2022 at 10:51 pm

    Egner sig/Egner sig ikke til frysning ville være en god lille tilføjelse til opskrifterne. Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 20, 2022 at 12:59 pm

      Hej Ludvig
      Tak for indspark - det er da en rigtig god idé, som jeg vil sørge for bliver skrevet ind ved opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Steen O. skriver

    maj 15, 2022 at 12:58 pm

    Holger for President!

    Svar
  11. Stine skriver

    marts 08, 2022 at 9:01 pm

    Den lækreste ret jeg nogensinde har lavet, TAK FOR MAD!
    Koteletterne blev lidt tørre, men pyt med det, for det hele smagte helt fantastisk!!

    Svar
    • Ludvig Rosenørn skriver

      maj 19, 2022 at 10:54 pm

      Der er jo delte meninger, men jeg syntes nakkekoteletter bliver meget mere saftige og møre end alm koteletter 🙂

      Svar
  12. Charlotte skriver

    september 23, 2021 at 5:55 pm

    Koteletterne blev tørre, ellers rigtig god smag!

    Svar
  13. Den Uduelige kok skriver

    september 15, 2021 at 5:20 pm

    Super nem opskrift, og super lækkert hverdagsmad..!!

    Svar
  14. Helene skriver

    marts 18, 2021 at 10:21 pm

    Hejsa, hvordan ser kalorie tallet ud retten? Det ser ud til at være den eneste manglende information:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 19, 2021 at 5:39 am

      Hej Helene
      Det vil du ikke ønske at vide 🙂
      Spøg til side, jo, der cirka 700 kalorier pr. person. Altså samlet kalorieindtag pr. person.
      Håber det hjælper.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required