Oversigt over indhold
Koteletter i fad
Ingredienser
- 250 g champignon - i kvarte
- 1 rødløg - grofthakket
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 4 koteletter - på ca. 175 gram stykket
- 150 g bacon - i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl fløde
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 1 spsk balsamico
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Champignon skæres i kvarte, rødløg hakkes groft og rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
- Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
- Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
- Steg derefter bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
- Kom hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med fløde, paprika og oregano, og lad det koge op. Smag til med lidt balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
- Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
- Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned. Hak persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
- Stil fadet med koteletterne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på koteletter i fad
Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten. Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.
Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.
Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.
Andre populære opskrifter:
Servering
De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
- Koteletter med ananas
- Panerede koteletter med lækkert tilbehør
- One pot koteletter (alt i en gryde opskrift)
FAQ
Du kan sagtens anvende nakkekoteletter i stedet for de almindelige koteletter. Nakkekoteletterne er mere fedtmarmorerede, og derfor bliver de også mere møre. Tilberedningstiden er den samme.
Du kan sagtens lave koteletter i fad dagen i forvejen. Faktisk er det bedre, da retten så samler mere smag. Men husk at køle retten hurtigt ned af hensyn til udviklingen af bakterier i mad.
Koteletter i fad er fryseegnet, så du kan sagtens komme rester af retten i fryseren. Derfor kan du også med fordel lave en dobbelt portion, og så har du altid en god middagsret i fryseren.
Det kan du sagtens. Du kan eventuelt tilsætte lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, til sovsen, og jævne til en ønsket konsistens.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ole Nielsen skriver
Sovsen er meget tynd....hvad kan man gøre?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ole
Du kan sagtens lige jævne sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Det kan ske, at eks. koteletterne smider en del væske under tilberedningen.
Alt det bedste
Holger
Jette skriver
Hej. Jeg bruger altid nakkekoteletter, de bliver ikke tørre . Derudover bruger jeg istedet for flåede tomater, en god tomat pasta, samt flåede tomater, hvor væden er siet fra. Friske krydderurter og rigeligt med fløde og en slat hvidvin til at koge panden af med. Det bliver mums.
Finn Jensen skriver
Fantastisk, vi har aldrig fået noget bedre.
Tine Brings Brock skriver
Virkelig lækker version af den klassiske ret
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Tine
Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger