Kotelet er en af de populรฆreste udskรฆringer fra grisen, og den bruges i mange retter. Her fรฅr du fakta og lรฆkre opskrifter med koteletter.
Indhold pรฅ siden
- Kotelet er en af de populรฆreste udskรฆringer fra grisen, og den bruges i mange retter. Her fรฅr du fakta og lรฆkre opskrifter med koteletter.
- Hvad er en kotelet?
- Tilberedningstips
- Ernรฆring i kotelet
- Opbevaring
- Populรฆre retter med kotelet
- Opskrifter med koteletter
- Koteletter i fad
- Koteletter med ananas og karry i fad
- Koteletter med rosenkรฅl - nem opskrift pรฅ lรฆkker ret
- Nemme koteletter i fad med grรธntsager
- Koteletter med tilbehรธr og velsmagende sauce
- Svinekotelet med skaft - nem opskrift
- Koteletter i vildtsauce
- Koteletter med estragon, gulerรธdder og dampet spidskรฅl
- Nakkekoteletter i flรธdesovs
- Karrykoteletter i fad med ris
- Kommentarer
Der findes utallige opskrifter med kotelet, og den er da ogsรฅ bรฅde nem og rimelige hurtig at lave til aftensmad.
Koteletterne er en af de mest populรฆre stykker kรธd pรฅ de danske middagsborde, og man kan selvfรธlgelig bare nรธjes med at stege sรฅdan en kotelet pรฅ panden. Det er skam rigtig godt.
Men koteletterne kan ogsรฅ tilberedes pรฅ mange andre mรฅder, og her fรฅr du mine bedste opskrifter med koteletter, men ogsรฅ fakta og viden om den populรฆre udskรฆring.
Sรฅ her er der ny inspiration til nรฆste gang du kรธber koteletter hos din slagter eller supermarked.
Se ogsรฅ: Koteletter med kalorielet bearnaise
Hvad er en kotelet?
Men fรธrst: Hvad er en kotelet prรฆcist for noget?
Navnet kommer fra Frankrig, nemlig cรดtelette. Her skรฆres skiver af kammen (der er flรฆskesteg), og typisk ikke i for tykke skiver.
De mest populรฆre er svinekoteletter, men man skรฆrer ogsรฅ koteletter af okse, kalv og lam.
Skaftkoteletter skรฆres med et stykke ribben pรฅ kรธdet, og รธnskes et mere fedtmarmoreret stykke kรธd skal man gรฅ efter nakkekoteletter.
Se ogsรฅ: Herregรฅrdskotelet pรฅ grill med salvie og timian
Tilberedningstips
- Koteletter kan steges, grilles, paneres, bages eller braiseres (langtidssteges i vรฆske).
- Pas pรฅ med ikke at stege dem for lรฆnge, fordi de hurtigt bliver tรธrre.
- De smager godt med:
Ernรฆring i kotelet
- Koteletter indeholder:
- Hรธjt proteinindhold
- Vitaminer som B1, B6 og B12
- Zink og jern
- Magre koteletter (uden fedtkant) er sundere, men fedtet giver smag.
Opbevaring
- Rรฅ koteletter holder ca. 1-2 dage i kรธleskab.
- De kan fryses og holder sig op til 6 mรฅneder i fryseren.
- Tilberedt kรธd og retter med koteletter kan opbevares 2-3 dage pรฅ kรธl.
Populรฆre retter med kotelet
- Koteletter i fad, eks. med tomatflรธde, paprika eller karry.
- Panerede koteletter stegt sprรธde i smรธr.
- Grillede koteletter med BBQ-marinade.
- Koteletter i ovn med grรธntsager og krydderier.
Opskrifter med koteletter
Her fรธlger sรฅ alle opskrifter med koteletter pรฅ Madens Verden, og der er lidt for enhver smag.
Mange af retterne er fine som gรฆstemad, mens andre er hurtige hverdagsretter.
Koteletter i fad
Koteletter med ananas og karry i fad
Koteletter med rosenkรฅl - nem opskrift pรฅ lรฆkker ret
Nemme koteletter i fad med grรธntsager
Koteletter med tilbehรธr og velsmagende sauce
Svinekotelet med skaft - nem opskrift
Koteletter i vildtsauce
Koteletter med estragon, gulerรธdder og dampet spidskรฅl
Nakkekoteletter i flรธdesovs
Karrykoteletter i fad med ris
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments