Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig og let hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret kan du evt. servere et godt stykke brød til, eller lave en lidt større portion. men det afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Grundlæggende er suppen mættende og lækker.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge 1,2 liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
En fantastisk suppe, lavet fra bunden af kartofler og porre. Det er lækkert. God fornøjelse.
Inden du går i gang
- Du kan sagtens laves suppen uden smør, hvor du i stedet bruger en god olivenolie
- Mængden af hvidløg kan sagtens drosles ned eller øges - afhængigt af hvor glad du er for hvidløg
- I stedet for bacon kan suppen pyntes med sprøde skiver parmaskinke eller serrano. Eller helt uden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
Ingredienser
- 500 g kartofler - skrællede og skåret i tern
- 2 porrer - i skiver
- 1 løg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - grofthakket
- 3 spsk smør
- 1,2 l hønsefond - 1,2 liter kogende vand og 2 bouillonterninger
- 1 dl fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 4 skiver bacon - steges sprøde i ovn eller på pande
- fløde
- 1 porre - i tynde skiver, sauteres i lidt smør
- 1 bundt purløg - snittet
Fremgangsmåde
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på porrerne kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt smøri en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt hønsefond (eller bouillon) og fløde, og kog videre i cirka 10-15 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn. Se evt, i videoen hvordan du gør.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- Bacon steges sprøde på en pande eller i ovnen, og en porre snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. Purløg klippes fint. Til pynt anvendes også lidt fløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til kartoffel porre suppe
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helena
Super lækker suppe. Hvis man lige braiserer løget i ovnen, indtil at det er har fået lidt brun farve, så gir det en fantastisk smag. Tilføjede også lidt rosmarin og røget paprika.
Holger Rørby Madsen
Hej Helena
Mange tak for tilbagemeldingen - og det er godt tip, der hermed er givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Annie Thomsen
Fantastisk lækker suppe
Birgit
Bare SÅ lækker.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Birgit - det er jeg glad for at høre, og det er også en skøn suppe 🙂
Alt det bedste
Holger
Nataliya Jakobsen
Lækre !!! 🙂
Lone
Himmelsk.
Jeg har brugt olivenolie i stedet for smør og rister (ikke meget) lidt frisk timian, oregano og salvie med salt inden jeg kommer løg og porrer i. Jeg svitser til løgene er gennemsigtige inden jeg kommer kartofler i.
Ellers er det bare om at følge opskriften. Tusinde tak. Den er det hele værd. En af de bedste supper, jeg har fået længe.
Marianne Bentsen
Hvordan laver man kartoffelsuppe uden den bliver klistret?
Hanne Engell
Skøn ret, men jeg synes det er synd at kassere porretoppen. Snitter den fint og bruger den til drys sammen med bacon - i stedet for en porre mere.
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
God pointe - mange tak.
Alt det bedste
Holger
Mette Mulbjerg
Hej Holger.
Kan kartoffel porre suppe fryses? Er ikke totalt uvidende men der er jo fløde i og måske det vil skille når man varmer op igen 🙂
Mvh Mette Mulbjerg
Ps IKKE for at fedte, men min søn får jeres sidste kogebog i julegave 😋
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Tak for det, og jo - du kan sagtens fryse suppen ned. Det er ganske fint. Den kan skille en smule, men giv den en tur med en stavblender i gryden efter optøning.
Og tak. Man må gerne fedte 🙂
Håber han blev glad for bogen.
Alt det bedste
Holger
Marie
Hej, ville det være muligt at vide kalorier pr. 100 gram?
M.sommer
Vi putter flere kartofler i, så den blir mere cremet og tyk , opskriften r dejlig 🙏
Holger Rørby Madsen
Mange tak - og det kan man sagtens 🙂
Dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger
vilben
Hej Holger!
Hvad er der blevet af den "knap" til "gem opskrift"???
Vh.
Villy
Mariane Rakab Olsen
Det er så godt at se opskriften på video. Rigtigt mange tak.
Holger Rørby Madsen
Hej Mariane
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Der er flere videoer på vej 🙂
Alt det bedste
Holger