Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kammuslinger

Stegte kammuslinger (nem og lækker opskrift)

billede med stegte kammuslinger
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kammuslinger - nem og lækker opskrift
  • Opskrift på stegte kammuslinger
  • Tips
  • Fakta om kammuslinger
  • Næringsindhold i kammusling
  • Opbevaring
  • Hummerbisque - den bedste opskrift
  • Moules frites
  • Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
  • Sauce tartare - nem opskrift
  • Rejecocktail
  • Smørrebrød med æg og rejer
  • FAQ
  • Kommentarer

Kammuslinger - nem og lækker opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 kammuslinger gerne af en pæn størrelse
  • Lidt sukker
  • Lidt salt
  • 2 spsk rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Til stegte kammuslinger kan du med fordel lade kammuslingerne stå og trække 15-20 minutter før tilberedning. Så start i god tid.
  2. Læg kammuslingerne på et fad, og her drysses de med lidt salt og sukker. Det giver dem en smuk stegeskorpe. Lad dem stå 15-20 minutter.
  3. Varm en god stegepande op og kom lidt rapsolie på.
  4. Læg forsigtigt kammuslingerne på panden, og steges de først et minut på den ene side, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Så er de perfekte. Læg ikke kammuslingerne for tæt mens de steges, og rør dem ikke undervejs - kun når de vendes!

Næringsindhold

Kalorier135kcalKulhydrater4gProtein12gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol24mgNatrium973mgKalium205mgSukker1gVitamin A3IUCalcium6mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på stegte kammuslinger

En optøet kammusling eller en rå skal kun steges eller grilles ganske lidt, og pandestegte kammuslinger smager super godt.

Her er en grundopskrift på stegte kammuslinger.

Opskriften er beregnet til forret med to stk. til hver person, men mængden kan du jo selv variere. Fremgangsmåden er den samme.

Tips

Lad de stegte kammuslinger hvile et par minutter, hvorefter de er klar servering sammen med en salat eller andet tilbehør. Drys dem gerne med en smule mere salt.

Steger man kammuslingerne i længere tid, bliver de seje. Prøv også denne opskrift på grillede kammuslinger. Du kan også lave en paella, hvor kammuslingerne tilsættes til sidst, så de ikke får for meget varme.

Kammuslinger har de smukkeste lyse, kraftige muslingeskaller, der er buet på nøjagtigt den måde, et barn ville tegne muslingskaller på. Det er en smuk anretning, hvis man serverer muslingen i sin skal, men muslingen kan serveres på et hav af måder.

Den er den største musling i havet og kan blive op til otte cm. i bredden. Og så er den let at tilberede, da den både smager godt grillet, dampet, stegt og bagt. Den kan bruges til pynt og som hovedingrediens. Ja, grænserne er vide for den store kammusling.

Fakta om kammuslinger

Kammuslingen er et bløddyr, der lever i kolde have verden over - også i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Her vil den typisk opholde sig på sandbunden, hvor den kan spise sig mæt i alger og plankton. Den består af en stor, hvid lukkemuskel og rogn. Lukkemusklen er den, vi kender og spiser som kammuslinger.

Det er også lukkemusklen, muslingen bruger til at svømme og grave sig ned i sandet med.

Kammuslingen er hermafrodit, det vil sige, at den både har sæd (kaldet mælk) og æg og kan befrugte sig selv.

Næringsindhold i kammusling

Næsten intet fedt og ingen kulhydrater, til gengæld godt med protein og D-vitaminer. Ja, bløddyret er så absolut sundt, uanset om det serveres optøet fra frost eller råt.

Jeg har taget vilkårlige poser med frosne kammuslinger og kigget på næringsindholdet. Tallene er nogenlunde ens. Her er energifordelingen for 100 gram frosne kammuslinger fra Princip:

Energi: 83 kalorier.
Kulhydrater: 2,4 gram.
Proteiner: 17 gram.
Fedt: 0,8 gram.

Opbevaring

Bløddyr som kammusling skal altid opbevares koldt, indtil man skal tilberede og spise dem. Rå eller kogt kan du have dem i køleskabet i max. to dage.

Hvis du har købt frosne kammuslinger, skal de spises samme dag, de er optøet.

Hvis du køber levede muslinger, ved du, at de er gode nok, hvis skallen er helt lukket - eller hvis den smækker i, når du banker på muslingeskallen.

Banker du let på skallen, skal der næsten ikke komme en lyd fra den, da det er tegn på, at den er fyldt med vand, som den skal være.

Flere inspirerende opskrifter:

Hummerbisque - den bedste opskrift

4.8 fra 36 stemmer
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Gå til opskrift
hummerbisque opskrift

Moules frites

5 fra 3 stemmer
Moules frites består af hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes fries og mayo til. Det lyder måske avanceret, men er faktisk let at lave.
Gå til opskrift
Moules frites - muslinger med pommes frites

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

5 fra 12 stemmer
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Gå til opskrift
Boulllabaise

Sauce tartare - nem opskrift

4.9 fra 12 stemmer
Her får du en nem opskrift på sauce tartare. Den populære sauce serveres kold til blandt andet fisk og skaldyr, og laves med kapers.
Gå til opskrift
billederesultat for sauce tartare

Rejecocktail

4.7 fra 35 stemmer
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Gå til opskrift
Rejecocktail med mango

Smørrebrød med æg og rejer

4.8 fra 13 stemmer
Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med æg og rejer

FAQ

Hvad er kammuslinger?

Kammuslinger (engelsk: scallops) er bløddyr med et fast, sødligt og smøragtigt kød, ofte betragtet som en delikatesse. De kan spises rå, stegte eller bagte og serveres både kolde og varme.

Hvordan smager kammuslinger?

Kammuslinger har en mild, let sødlig og nøddeagtig smag. Fast, men saftig, konsistens, lidt som mellem fisk og rejer.

Skal man bruge friske eller frosne kammuslinger?

Friske kammuslinger er bedst, men ofte svære at finde i Danmark. Frosne er gode - bare sørg for at tø dem langsomt op i køleskab, og dup dem helt tørre før stegning.

Kan man fryse kammuslinger?

Ja - både rå og tilberedte kammuslinger kan fryses.
Rå: fryses straks efter optøning (hvis ikke allerede har været frosset).
Tilberedte: bedst at fryse uden saucer, og tø op langsomt.

Hvordan opbevares friske kammuslinger?

Kammuslinger opbevares på is eller i køleskab (0-2 grader). Bruges inden for 1-2 dage. Lugter de fisket eller surt, så smid dem ud.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required