• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Stegte kammuslinger - nem og lækker opskrift

Stegte kammuslinger - nem og lækker opskrift

billede med stegte kammuslinger
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  26. juni 2020

Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.

En optøet kammusling eller en rå skal kun steges eller grilles ganske lidt, og pandestegte kammuslinger smager super godt.

Her er en grundopskrift på stegte kammuslinger.

Opskriften er beregnet til forret med to stk. til hver person, men mængden kan du jo selv variere. Fremgangsmåden er den samme.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hummerbisque
  • Moules frites
  • Bouillabaisse

Opskrift på stegte kammuslinger

billede med stegte kammuslinger
Karen SenecaKaren Seneca

Kammuslinger - nem og lækker opskrift

4.60 fra 5 stemmer
Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 135
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 kammuslinger - gerne af en pæn størrelse
  • Lidt sukker
  • Lidt salt
  • 2 spsk rapsolie

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegte kammuslinger kan du med fordel lade kammuslingerne stå og trække 15-20 minutter før tilberedning. Så start i god tid.
  2. Læg kammuslingerne på et fad, og her drysses de med lidt salt og sukker. Det giver dem en smuk stegeskorpe. Lad dem stå 15-20 minutter.
  3. Varm en god stegepande op og kom lidt rapsolie på.
  4. Læg forsigtigt kammuslingerne på panden, og steges de først et minut på den ene side, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Så er de perfekte. Læg ikke kammuslingerne for tæt mens de steges, og rør dem ikke undervejs - kun når de vendes!

Næringsindhold

Kalorier: 135kcalKulhydrater: 4gProtein: 12gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 24mgNatrium: 973mgKalium: 205mgSukker: 1gVitamin A: 3IUCalcium: 6mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de stegte kammuslinger hvile et par minutter, hvorefter de er klar servering sammen med en salat eller andet tilbehør. Drys dem gerne med en smule mere salt.

Steger man kammuslingerne i længere tid, bliver de seje. Prøv også denne opskrift på grillede kammuslinger.

Du kan også lave en paella, hvor kammuslingerne tilsættes til sidst, så de ikke får for meget varme.

Kammuslinger har de smukkeste lyse, kraftige muslingeskaller, der er buet på nøjagtigt den måde, et barn ville tegne muslingskaller på.

Det er en smuk anretning, hvis man serverer muslingen i sin skal, men muslingen kan serveres på et hav af måder.

Den er den største musling i havet og kan blive op til otte cm. i bredden. Og så er den let at tilberede, da den både smager godt grillet, dampet, stegt og bagt.

Den kan bruges til pynt og som hovedingrediens. Ja, grænserne er vide for den store kammusling.

Fakta om kammuslinger

Kammuslingen er et bløddyr, der lever i kolde have verden over - også i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.

Her vil den typisk opholde sig på sandbunden, hvor den kan spise sig mæt i alger og plankton. Den består af en stor, hvid lukkemuskel og rogn. Lukkemusklen er den, vi kender og spiser som kammuslinger.

Det er også lukkemusklen, muslingen bruger til at svømme og grave sig ned i sandet med.

Kammuslingen er hermafrodit, det vil sige, at den både har sæd (kaldet mælk) og æg og kan befrugte sig selv.

Næringsindhold i kammusling

Næsten intet fedt og ingen kulhydrater, til gengæld godt med protein og D-vitaminer.

Ja, bløddyret er så absolut sundt, uanset om det serveres optøet fra frost eller råt.

Jeg har taget vilkårlige poser med frosne kammuslinger og kigget på næringsindholdet.

Tallene er nogenlunde ens. Her er energifordelingen for 100 gram frosne kammuslinger fra Princip:

Energi: 83 kalorier.

Kulhydrater: 2,4 gram.

Proteiner: 17 gram.

Fedt: 0,8 gram.

Opbevaring

Bløddyr som kammusling skal altid opbevares koldt, indtil man skal tilberede og spise dem. Rå eller kogt kan du have dem i køleskabet i max. to dage.

Hvis du har købt frosne kammuslinger, skal de spises samme dag, de er optøet.

Hvis du køber levede muslinger, ved du, at de er gode nok, hvis skallen er helt lukket - eller hvis den smækker i, når du banker på muslingeskallen.

Banker du let på skallen, skal der næsten ikke komme en lyd fra den, da det er tegn på, at den er fyldt med vand, som den skal være.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required