Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
En optøet kammusling eller en rå skal kun steges eller grilles ganske lidt, og pandestegte kammuslinger smager super godt.
Her er en grundopskrift på stegte kammuslinger.
Opskriften er beregnet til forret med to stk. til hver person, men mængden kan du jo selv variere. Fremgangsmåden er den samme.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på stegte kammuslinger
Kammuslinger - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 8 kammuslinger - gerne af en pæn størrelse
- Lidt sukker
- Lidt salt
- 2 spsk rapsolie
Fremgangsmåde
- Til stegte kammuslinger kan du med fordel lade kammuslingerne stå og trække 15-20 minutter før tilberedning. Så start i god tid.
- Læg kammuslingerne på et fad, og her drysses de med lidt salt og sukker. Det giver dem en smuk stegeskorpe. Lad dem stå 15-20 minutter.
- Varm en god stegepande op og kom lidt rapsolie på.
- Læg forsigtigt kammuslingerne på panden, og steges de først et minut på den ene side, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Så er de perfekte. Læg ikke kammuslingerne for tæt mens de steges, og rør dem ikke undervejs - kun når de vendes!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de stegte kammuslinger hvile et par minutter, hvorefter de er klar servering sammen med en salat eller andet tilbehør. Drys dem gerne med en smule mere salt.
Steger man kammuslingerne i længere tid, bliver de seje. Prøv også denne opskrift på grillede kammuslinger.
Du kan også lave en paella, hvor kammuslingerne tilsættes til sidst, så de ikke får for meget varme.
Kammuslinger har de smukkeste lyse, kraftige muslingeskaller, der er buet på nøjagtigt den måde, et barn ville tegne muslingskaller på.
Det er en smuk anretning, hvis man serverer muslingen i sin skal, men muslingen kan serveres på et hav af måder.
Den er den største musling i havet og kan blive op til otte cm. i bredden. Og så er den let at tilberede, da den både smager godt grillet, dampet, stegt og bagt.
Den kan bruges til pynt og som hovedingrediens. Ja, grænserne er vide for den store kammusling.
Fakta om kammuslinger
Kammuslingen er et bløddyr, der lever i kolde have verden over - også i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.
Her vil den typisk opholde sig på sandbunden, hvor den kan spise sig mæt i alger og plankton. Den består af en stor, hvid lukkemuskel og rogn. Lukkemusklen er den, vi kender og spiser som kammuslinger.
Det er også lukkemusklen, muslingen bruger til at svømme og grave sig ned i sandet med.
Kammuslingen er hermafrodit, det vil sige, at den både har sæd (kaldet mælk) og æg og kan befrugte sig selv.
Næringsindhold i kammusling
Næsten intet fedt og ingen kulhydrater, til gengæld godt med protein og D-vitaminer.
Ja, bløddyret er så absolut sundt, uanset om det serveres optøet fra frost eller råt.
Jeg har taget vilkårlige poser med frosne kammuslinger og kigget på næringsindholdet.
Tallene er nogenlunde ens. Her er energifordelingen for 100 gram frosne kammuslinger fra Princip:
Energi: 83 kalorier.
Kulhydrater: 2,4 gram.
Proteiner: 17 gram.
Fedt: 0,8 gram.
Opbevaring
Bløddyr som kammusling skal altid opbevares koldt, indtil man skal tilberede og spise dem. Rå eller kogt kan du have dem i køleskabet i max. to dage.
Hvis du har købt frosne kammuslinger, skal de spises samme dag, de er optøet.
Hvis du køber levede muslinger, ved du, at de er gode nok, hvis skallen er helt lukket - eller hvis den smækker i, når du banker på muslingeskallen.
Banker du let på skallen, skal der næsten ikke komme en lyd fra den, da det er tegn på, at den er fyldt med vand, som den skal være.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: