• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Italiensk suppe med kalv og grønt

Italiensk suppe med kalv og grønt

En lækker italiensk suppe, der tager cirka en halv time at lave. Suppen koges med kalvekød og friske grøntsager, herunder gulerødder og bladselleri. Det er en nem suppe, der både egner sig som forret og hovedret. Foto: Madensverden.dk.
En lækker italiensk suppe, der tager cirka en halv time at lave. Suppen koges med kalvekød og friske grøntsager, herunder gulerødder og bladselleri. Det er en nem suppe, der både egner sig som forret og hovedret. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  7. oktober 2023

Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailRedditSMS

Dette er opskriften på en italiensk suppe, der koges med kalv og forskellige grøntsager. Opskriften er nem og hurtig, og suppen kan både bruges som forret og hovedret.

Italiensk suppe er en dejlig hurtig opskrift, hvor du kan lave suppen på en halv times tid.

Af kød har jeg anvendt cirka 500 gram skiver af kalveinderlår, og det er samme kød du bruger til en god wienerschnitzel.

Skiverne skæres ud i tynde strimler, og passer helt perfekt til suppen.

Der også brugt en kalvefond, men jeg har også lavet den tidligere med hønsefond, og det fungerer bestemt lige så godt.

Har du ikke fond, kan du bruge syv deciliter vand og to bouillonterninger.

Mængden af grøntsager kan varieres som du synes, og suppen er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet på.

Opskriften er til fire personer, hvilket dækker over rigeligt til forret til måske seks personer, og til fire personer til hovedret, hvor der serveres masser af nybagt brød til.

Ingredienser til italiensk suppe med kalv er

500 gram kalvekød - gerne skiver af kalveinderlår
Olivenolie til bruning
2 bananskalotteløg (eller 1 stort alm. løg)
1 bagekartoffel - eller 2 store kartofler
3 fed hvidløg
2 store bundter forårsløg
4 stængler bladselleri
4 alm. gulerødder
7 deciliter kalvefond
1 teskefuld oregano
1 stor dusk persille
Salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmåde

  1. Gør alle ingredienserne klar. Kalvekødet skæres i tynde strimler, løg hakket fint og det samme med hvidløg. Kartofler skrælles og snittes i små tern, mens forårsløg, bladselleri og gulerødder skæres i tynde skiver.
  2. Varm en stor stegegryde op, og kom lidt olie i. Brun kødet og gør det eventuelt ad flere omgange.
  3. Kom løg og hvidløg ved, og lad det lige svitse et halvt minut, inden du tilsætter de øvrige grøntsager.
  4. Kom også oregano ved, og hæld kalvefond på. Du skal bruge cirka syv deciliter, men indholdet skal netop være dækket, og du kan sagtens tilføje lidt mere.
  5. Læg låg på og lad nu suppen småkoge i 30 minutter.
  6. Smag til med salt og peber. Hak persille groft, og vend den i lige inden servering.

Jeg vil anbefale dig at servere den italienske suppe med disse italienske brød. Det er en meget nem opskrift på super lækre brød, der ikke engang skal æltes.

Til dessert kan du jo lave en lækker chokolade panna cotta. Se også hvordan du laver den bedste pasta med kødsovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suro

    oktober 18, 2019 at 7:55 pm

    Hej, jeg vil gerne spørge om, hvordan jeg kan bruge resten af et bladselleri, når det kun er mig. Kan 1 stängel bladselleri erstattes af noget andet, ellers er det jo rent madspild??? Vh Susanne SU

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her