Dette er opskriften på en italiensk suppe, der koges med kalv og forskellige grøntsager. Opskriften er nem og hurtig, og suppen kan både bruges som forret og hovedret.
Italiensk suppe er en dejlig hurtig opskrift, hvor du kan lave suppen på en halv times tid.
Af kød har jeg anvendt cirka 500 gram skiver af kalveinderlår, og det er samme kød du bruger til en god wienerschnitzel.
Skiverne skæres ud i tynde strimler, og passer helt perfekt til suppen.
Der også brugt en kalvefond, men jeg har også lavet den tidligere med hønsefond, og det fungerer bestemt lige så godt.
Har du ikke fond, kan du bruge syv deciliter vand og to bouillonterninger.
Mængden af grøntsager kan varieres som du synes, og suppen er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet på.
Opskriften er til fire personer, hvilket dækker over rigeligt til forret til måske seks personer, og til fire personer til hovedret, hvor der serveres masser af nybagt brød til.
Ingredienser til italiensk suppe med kalv er
500 gram kalvekød - gerne skiver af kalveinderlår
Olivenolie til bruning
2 bananskalotteløg (eller 1 stort alm. løg)
1 bagekartoffel - eller 2 store kartofler
3 fed hvidløg
2 store bundter forårsløg
4 stængler bladselleri
4 alm. gulerødder
7 deciliter kalvefond
1 teskefuld oregano
1 stor dusk persille
Salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Gør alle ingredienserne klar. Kalvekødet skæres i tynde strimler, løg hakket fint og det samme med hvidløg. Kartofler skrælles og snittes i små tern, mens forårsløg, bladselleri og gulerødder skæres i tynde skiver.
- Varm en stor stegegryde op, og kom lidt olie i. Brun kødet og gør det eventuelt ad flere omgange.
- Kom løg og hvidløg ved, og lad det lige svitse et halvt minut, inden du tilsætter de øvrige grøntsager.
- Kom også oregano ved, og hæld kalvefond på. Du skal bruge cirka syv deciliter, men indholdet skal netop være dækket, og du kan sagtens tilføje lidt mere.
- Læg låg på og lad nu suppen småkoge i 30 minutter.
- Smag til med salt og peber. Hak persille groft, og vend den i lige inden servering.
Jeg vil anbefale dig at servere den italienske suppe med disse italienske brød. Det er en meget nem opskrift på super lækre brød, der ikke engang skal æltes.
Til dessert kan du jo lave en lækker chokolade panna cotta. Se også hvordan du laver den bedste pasta med kødsovs.
Suro
Hej, jeg vil gerne spørge om, hvordan jeg kan bruge resten af et bladselleri, når det kun er mig. Kan 1 stängel bladselleri erstattes af noget andet, ellers er det jo rent madspild??? Vh Susanne SU