• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Italiensk suppe med kalv og grønt

Italiensk suppe med kalv og grønt

En lækker italiensk suppe, der tager cirka en halv time at lave. Suppen koges med kalvekød og friske grøntsager, herunder gulerødder og bladselleri. Det er en nem suppe, der både egner sig som forret og hovedret. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  7. oktober 2023

Dette er opskriften på en italiensk suppe, der koges med kalv og forskellige grøntsager. Opskriften er nem og hurtig, og suppen kan både bruges som forret og hovedret.

Italiensk suppe er en dejlig hurtig opskrift, hvor du kan lave suppen på en halv times tid.

Af kød har jeg anvendt cirka 500 gram skiver af kalveinderlår, og det er samme kød du bruger til en god wienerschnitzel.

Skiverne skæres ud i tynde strimler, og passer helt perfekt til suppen.

Der også brugt en kalvefond, men jeg har også lavet den tidligere med hønsefond, og det fungerer bestemt lige så godt.

Har du ikke fond, kan du bruge syv deciliter vand og to bouillonterninger.

Mængden af grøntsager kan varieres som du synes, og suppen er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet på.

Opskriften er til fire personer, hvilket dækker over rigeligt til forret til måske seks personer, og til fire personer til hovedret, hvor der serveres masser af nybagt brød til.

Ingredienser til italiensk suppe med kalv er

500 gram kalvekød - gerne skiver af kalveinderlår
Olivenolie til bruning
2 bananskalotteløg (eller 1 stort alm. løg)
1 bagekartoffel - eller 2 store kartofler
3 fed hvidløg
2 store bundter forårsløg
4 stængler bladselleri
4 alm. gulerødder
7 deciliter kalvefond
1 teskefuld oregano
1 stor dusk persille
Salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmåde

  1. Gør alle ingredienserne klar. Kalvekødet skæres i tynde strimler, løg hakket fint og det samme med hvidløg. Kartofler skrælles og snittes i små tern, mens forårsløg, bladselleri og gulerødder skæres i tynde skiver.
  2. Varm en stor stegegryde op, og kom lidt olie i. Brun kødet og gør det eventuelt ad flere omgange.
  3. Kom løg og hvidløg ved, og lad det lige svitse et halvt minut, inden du tilsætter de øvrige grøntsager.
  4. Kom også oregano ved, og hæld kalvefond på. Du skal bruge cirka syv deciliter, men indholdet skal netop være dækket, og du kan sagtens tilføje lidt mere.
  5. Læg låg på og lad nu suppen småkoge i 30 minutter.
  6. Smag til med salt og peber. Hak persille groft, og vend den i lige inden servering.

Jeg vil anbefale dig at servere den italienske suppe med disse italienske brød. Det er en meget nem opskrift på super lækre brød, der ikke engang skal æltes.

Til dessert kan du jo lave en lækker chokolade panna cotta. Se også hvordan du laver den bedste pasta med kødsovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suro

    oktober 18, 2019 at 7:55 pm

    Hej, jeg vil gerne spørge om, hvordan jeg kan bruge resten af et bladselleri, når det kun er mig. Kan 1 stängel bladselleri erstattes af noget andet, ellers er det jo rent madspild??? Vh Susanne SU

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her