• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Culottesteg i ovn - opskrift med stegetid og kernetemperatur

Culottesteg i ovn - opskrift med stegetid og kernetemperatur

billede med culottesteg
Den perfekte stegetid på culottesteg er 50 minutter, uanset om du laver den i ovn eller grill. En culotte skal have en kernetemperatur på 56 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. oktober 2024 - Udgivet:  23. oktober 2021

Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
  2. Opskrift på culottesteg
  3. Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips og tricks til culotte
  9. Stegetid på culotte
  10. Kernetemperatur i culottesteg
  11. Langtidsstegt
  12. Sovs
  13. Sous vide
  14. Typiske spørgsmål om culottesteg
Gå til opskrift

Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.

Stegetiden på en culottesteg (okseculotte) afhænger selvfølgelig af størrelsen på din oksesteg, men der er alligevel en nogenlunde rettesnor.

Og det kan du læse meget mere om her, hvor du får både den korrekte kernetemperatur og vejledende stegetid.

Men lad os gå lige til sagen, for dette er min opskrift på okseculotte til seks personer.

Se også disse opskrifter:

Culottesteg i airfryer

Langtidsstegt culottesteg

Culotte i grill

Kalveculotte i ovn

Opskrift på culottesteg

billede med culottesteg

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Bedømmelse
4.8 fra 157 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 culotte - på cirka 1,4 kilo (de plejer at veje deromkring)
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk rosmarin - hakket - eller hakket timian
  • 4 spsk olie
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tjek din culotte grundigt for unødig fedt og snavs - især selvfølgelig i bunden. Skær krølfedet i tern på skrå, og dup oksestegen tør med et stykke køkkenrulle. Salt den grundigt på begge sider.
    billede med culotte ridset i krølfedt
  • Varm en pande op, og kom lidt olie på. Brun nu culotten grundigt på begge sider, så den får noget lækker og smagfuld stegeskorpe.
    billede med culottesteg på pande
  • Hak hvidløgsfed helt fint, og bland dem sammen med timian eller rosmarin og olie i en lille skål. Rør det godt sammen, og kom lidt salt ved.
  • Tag stegen af, og gnid nu krydderolien godt ind i kødet. Nu kan du med fordel lægge din culottesteg i en stor frysepose, og lad den trække og hvile i køleskabet i nogle timer. Gerne natten over, men en time kan også gøre det.
    billede med marinade til culotte
  • Tænd ovnen, og læg culotten på en rist, som du stiller i et ildfast fast, Kom lidt kalvefond (eller vand) i bunden af fadet, så der samler sig den mest fantastiske sky til sovsen senere. Tilsvarende med grillen - stil stegen på en rist i et fad eller en alubakke. Med væde i bunden. Krydr culottestegen med peber.
  • Nu skal stegen så have cirka 50 minutter ved 175 grader - det er den bedste stegetid på culottesteg!
  • Men den kan afvige fra steg til steg (er min erfaring), og derfor skal du stikke et stegetermometer ind i midten af stegen. Og når kernetemperaturen er på 56 grader - helt præcist - skal stegen ud! Her er den medium, hvilket er helt perfekt. Og nej, den er IKKE rød eller rå.
    billede med culottesteg med kernetemperatur på 56 grader
  • Tag den af, lad den hvile utildækket på et skærebræt, og her skal den trække i mindst 20 minutter. Gerne en halv time.
  • Skyen koger du op med lidt fløde, og smager til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt æbleeddike eller gastrik. Jævn eventuelt sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  • Skær nu stegen i skiver fra den tynde ende, og næsten halvvejs ind. Se hvor pinden sidder.
  • Vend så culotten en kvart omgang, og skær nu fra siden af stegen. Så får du de perfekte skiver okseculotte.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
364
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
145
mg
48
%
Natrium
 
572
mg
25
%
Kalium
 
778
mg
22
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.01
g
0
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
16
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips og tricks til culotte

Et godt tip til stegning af okseculotte (eller kalveculotte), som ikke kan siges ofte nok. Stik en lille pind i den tynde ende af stegen, så du ved hvor du skal starte med at skære culotten ud efter stegning og hviletid.

En okseculotte krøller sig meget sammen under tilberedningen, og derfor kan det være svært at se hvor du skal skære kødet ud først.

En okseculotte skæres jo ud fra den tynde spids, og næsten halvvejs ind - hvorefter du vender stegen en kvart omgang, og skærer videre fra siden af stegen. Udskæringen er nemlig utrolig vigtig for at sikre de møre skiver kød.

Stegetid på culotte

Den præcise stegetid afhænger selvfølgelig af størrelsen på culottestegen, og den kan godt variere en del.

Men når du har en okseculotte på cirka 1,4 kilo er den korrekte stegetid cirka 50 minutter, når du laver den i ovn eller på grill ved 175 grader. Den stegetid plejer at passe nogenlunde godt.

Og den korrekte stegetid på culottesteg er altså den samme - uanset om det er i ovn eller grill. I grillen skal den grilles ved indirekte varme.

Kernetemperatur i culottesteg

For at sikre en perfekt okseculotte skal du bruge et stegetermometer. For så rammer du altså altid plet.

Kernetemperaturen i culottesteg skal være på 56 grader, hvor den er perfekt rosa. Her er culottestegen altså hverken for rød, rå eller for tør og kedelig. Men lige tilpas, saftig og lækker.

Langtidsstegt

Du kan også lave en langtidsstegt culottesteg i ovn. Og det bliver den altså kun endnu bedre af.

Her skal du først ridse culotten som anvist længere oppe, krydre med salt og peber, hvorefter den brunes godt af på en pande i lidt olie.

Culotten lægges i et ildfast fad sammen med et grofthakket løg, en gulerod i små tern, tre knuste fed hvidløg og nogle kviste frisk timian. Hæld så også fire deciliter oksefond eller bouillon ved.

Fadet stilles i en ovn ved 70 grader almindelig varme - altså ikke varmluft. Her skal en langtidsstegt okseculotte have cirka fem timer, og er færdig når den har en kernetemperatur på 56 grader.

Undervejs skal du med mellem øse lidt af skyen op over stegen, og om nødvendigt tilfører du lidt mere fond eller bouillon. Der skal gerne være fire deciliter sky når culotten er færdigstegt.

Sovs

En god sovs til både en almindelig og langtidsstegt culottesteg kan laves på flere måder, men fælles er, at du skal have cirka fire deciliter sky tilbage.

Du kan lave en opbagt sovs, hvor du smelter to spiseskefulde smør i en lille gryde, hvorefter du tilsætter to spiseskefulde hvedemel.

Pisk skyen i og lad sovsen koge i fem minutter. Smages til med salt friskkværnet peber og gerne lidt gastrik. Farven kan justeres med lidt sovsekulør.

Du kan også blot koge skyen op, og så jævne den med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Bliver sovsen for tyk, kan der tilsættes lidt vand, bouillon eller fond.

Du kan også komme en sjat fløde i sovsen, det gør den kun endnu mere fyldig.

Andre sovse til stegen: Hjemmelavet bearnaise sauce eller rødvinssauce. Brug søgefeltet øverst på siden og søg opskrifterne frem.

Sous vide

Du kan også ret nemt lave en okseculotte som sous vide.

Det tager selvfølgelig nogle timer, men kødet passer jo sig selv imens.

Og resultat bliver en fremragende og meget møre culottesteg. Se opskriften på culotte i sous vide.

Typiske spørgsmål om culottesteg

Hvad er den rigtige kernetemperatur i culotte?

Jeg foretrækker en rosa og mediumstegt culottesteg, og her skal kernetemperaturen være på 56 grader.

Hvor lang tid skal en okseculotte steges?

Tiden kan variere, men en culottesteg på 1,4 kilo skal have cirka 50 minutter ved 175 grader.

Hvor mange kalorier er der i culottesteg?

100 gram okseculotte indeholder cirka 365 kalorier.

Hvordan laver man culotte sous vide?

Culottesteg er perfekt som sousvide, og her skal den have syv timer ved 57 grader. Så er den medium tilberedt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Rasmussen

    marts 08, 2025 at 3:49 pm

    Hej kan man lave andre retter af en okseculotte? og jeg vil lige sige tak dine retter virkelige velsmagene tak

    Svar
  2. Lulu

    august 18, 2023 at 7:58 pm

    Godaften. De 175 grader, er det alm. ovn eller varmluft? Og mine culotter er 1,25 kg., er det stadigvæk 50 minutter? Mvh Lulu

    Svar
  3. Ole

    august 05, 2023 at 9:40 pm

    Ja, den er god med dig. Jeg tog kødet ud ved 58 gradet. Lod det hvile i tyve minutter. Det var ufærdigt og blodigt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 06, 2023 at 5:36 am

      Hej Ole
      Det lyder som om den er gal med dit stegetermometer - eller det er blevet målt forkert. For ved 58 grader skal kødet ikke være være blodigt på den måde.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Birgit Borgbjerg

        oktober 12, 2024 at 10:03 am

        Det er en dejlig opskrift og når man har en del vildt i fryseren, bliver jeg tit tømt gor idéer. Jeg mangler forslag til tilbehør.
        Mvh. Birgit

  4. Kristin Merete Marthinsen

    juli 12, 2023 at 1:59 pm

    korrigering(av stavekontroll)
    culottestek.Ikke spist ennå.Oppvarming? Takk!

    Svar
  5. Kristin Merete Marthinsen

    juli 12, 2023 at 1:56 pm

    Hei,
    har laga culottestek 1,4 kg ferdig.Ikke spise nå.Hvordan varme den opp? Vil helst ha en hel stek,ikke stykker.Takk!

    Svar
  6. Nick

    marts 10, 2023 at 6:43 pm

    Fin opskrift, men der står ikke om ovnen skal forvarme og om det er varmluft 🙂

    Svar
  7. Villy Kim Lauridsen

    februar 11, 2023 at 3:16 pm

    Hej skal lige høre til hviletiden utildækket i 20 minutter til en halv time er stegen så ikke kold ved servering eller varmer du den op igen

    Svar
  8. Bent petersen

    februar 18, 2022 at 9:26 pm

    Hej Holger,jeg spurte dig om frikadeller om man kunne lave uden æg, og man kunne lave dem med kartoffelmel,dit svar var sådan lidt svævende, jeg skal nok fortælle hvorfor jeg spørger, men lad mig nu høre dit svar først, kan i nu hygge jer, men venlig hilsen bent

    Svar
  9. Carl-Heinz Frank

    maj 07, 2021 at 6:59 pm

    Hej,
    en god opskrift og dem har du mange af, MEN MEN MEN - du har så mange reklamer på din side at den snart ikke er værd at bruge mere.
    Især popup reklamer er vanvittig irriterende.
    Fortsætter det har du en bruger mindre.

    Svar
  10. Stefani Melo

    oktober 28, 2018 at 11:06 am

    Hej!
    Sikke en god beskrivelse. Vi kommer helt sikkert til at følge den til nytår.
    Et lille spørgsmål: Hvad plejer du at spise til din culottesteg? 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 28, 2018 at 7:39 pm

      Hej Stefani

      Mange tak - det lyder sørme godt.
      Uha, der er mange gode bud på tilbehør til denne culottesteg, og her afhænger det lidt af hvilket spisehumør jeg er i.
      Hvis det gerne må være lidt tungere vintermad, så synes jeg flødekartofler er perfekte.

      Andre gange er det hasselback kartofler.

      Pommes Anna er i øvrigt også fremragende, men der er også gange, hvor jeg synes en kartoffelsalat er god.

      Her kan du iøvrigt finde andre lækre forslag til culottestegen.
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required