Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.
Husarsteg er en populær steg, der laves af nakkefilet, og den egner sig fortrinlig som gæstemad.
Nakkefileten er ikke den dyreste udskæring, og derfor kan du faktisk lave rigtig god mad her, uden det koster en herregård.
Nakkefileten skæres i skiver og fyldes med den lækre svampeblanding, og derefter steges husarstegen sådan set som vildt i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, men skal du bruge mere, kan du blot lave en større husarsteg, og selvfølgelig også tilberede lidt mere af svampefyldet.
Se også vores opskrifter på:
- Nakkefilet i Airfryer
- Ølbraiseret nakkefilet i ovn
- Nakkefilet langtidsstegt i fad
- Langtidsstegt nakkefilet i ovn
Opskrift på lækker husarsteg

Husarsteg - nem og lækker opskrift
Ingredienser
Svampefyld
- 250 g champignon - grofthakkede
- 2 rødløg - finthakket
- 1 håndfuld timian
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk rasp
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
Steg
- 1,5 kg nakkefilet
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk hvedemel
Sovs
- 2,5 dl kalvefond
- 2 tsk majsstivelse - evt. Maizena
- 1 spsk gastrik - kan udelades, men giver dybe
- 1 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Klargør champignon og løg som anvist, og hak et par spiseskefulde af henholdvis timian og persille.
- Sauter champignon og løg i lidt smør, det tager cirka 4-5 minutter.
- Tilsæt timian, persille og rasp og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side.
- Nakkefilet klargøres ved at fjerne evt. store stykker fedt på kødet. Derefter skæres nakkefileten i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse, men du må IKKE skære hele vejen igennem. Det er lidt samme system som med hasselback kartofler, hvor du skærer skiver uden at skære igennem. Så stop 1-2 centimeter inden du kommer ned til bunden af hver skive.
- Mellem hver skive fordeles nu svampeblandingen, og til sidst snøres din husarsteg med bomuldssnor, så skiverne holdes sammen. Stegen snøres altså på langs. Du kan også holde kødskiverne sammen med kødnåle, men jeg synes det fungerer bedst, når man snører stegen sammen.
- Den snørede husarsteg lægges i et ildfast fad, drysses med lidt finthakket persille og timian, inden du sigter lidt hvedemel over kødet. Se billedet her.
- Rundt om stegen hældes kalvefond (eller en alm. bouillon), og der kan også lægges nogle kviste timian ved.
- Stil fadet med husarstegen ind i en kold ovn, skru på 200 grader almindelig over- og undervarme, og giv stegen to timer midt i ovnen.
- Efter de to timer tages husarstegen ud. Læg kødet på et skærebræt og sigt skyen i en lille gryde.
- Kog skyen op, og jævn med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med gastrik. engelsk sauce, lidt citronsaft, salt og peber. Der kan også tilsættes lidt fløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Husarsteg skæres i skiver, altså de skiver du allerede skar tidligere, men nu skærer helt igennem.
Serveres med den lækre sovs til, og dertil gerne hasselback kartofler og spidskålssalat med æble.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christina Schougaard
Har lavet husarsteg med kartoffelskiver i skiver med timian og hvidløg og kålsalat m æble
Mums sikke en succes 🤩🤩🤩
Birthe Thornam
Kære Holger
Husarsteg ...mums 😉 Den skal vi prøve.
Jeg ved ikke om det er stedet hvor der skal uddeles rose, men jeg gør det.
Din bog er købt og til stor gavn. Dine opskrifter, som kommer ind på mail, bliver læst og når det fænger , så køber vi ind til retten...og så laver vi dejlig mad. Hvilket foregår med flere hænder , smil og kommentarer .
Vi er rigtig glade for din inspiration....stor tak
God søndag Hilsen BT
Gitte Kondrup
En skøn ret, bestemt ikke sidste gang jeg vil lave den.
Jeg tilsatte sprøde bacontern til fyldet, det kan anbefales.
Saucen med både gastrik og engelsk sovs, var perfekt.
TINNA
GOTT!
Pia Skov
Kan man "fylde" den og efterfølgende fryse den ned til den skal steges ?
Vinnie Nielsen
Jeg undrer mig over hvorfor man ikke kan printe opskriften ud fra min mail på pc. Er abb
Lise østergaard
Har kendt denne ret i mange år,dog bruger jeg creme fraiche i sovsen.familien elsker denne ret.
Lise
Denne husarsteg ser rigtig lækker ud. Er lidt nysgerrig på hvorfor du drysser den rå steg med mel?
Marna
Hvad gør man hvis den skal være glutenfri ???