Indhold
Husarsteg
Ingredienser
- 250 g champignon (grofthakkede)
 - 2 rødløg (finthakket)
 - 2 spsk timian
 - 2 spsk persille
 - smør (til stegning)
 - 2 spsk rasp
 - citronsaft
 - salt og friskkværnet peber
 
- 1,5 kg nakkefilet
 - salt og friskkværnet peber
 - 1 tsk hvedemel
 
- 2,5 dl kalvefond
 - 2 tsk majsstivelse (evt. Maizena)
 - 1 spsk gastrik (kan udelades, men giver dybe)
 - 1 spsk engelsk sauce
 - salt og friskkværnet peber
 
Fremgangsmåde
- Klargør 250 g champignon og 2 rødløg som anvist, og hak henholdvis 2 spsk timian og 2 spsk persille.
 - Sauter champignon og løg i lidt smør, det tager cirka 4-5 minutter.
 - Tilsæt timian, persille og 2 spsk rasp og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side.
 - 1,5 kg nakkefilet klargøres ved at fjerne evt. store stykker fedt på kødet. Derefter skæres nakkefileten i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse, men du må IKKE skære hele vejen igennem. Det er lidt samme system som med hasselback kartofler, hvor du skærer skiver uden at skære igennem. Så stop 1-2 centimeter inden du kommer ned til bunden af hver skive.
 - Mellem hver skive fordeles nu svampeblandingen, og til sidst snøres din husarsteg med bomuldssnor, så skiverne holdes sammen. Stegen snøres altså på langs. Du kan også holde kødskiverne sammen med kødnåle, men jeg synes det fungerer bedst, når man snører stegen sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber
 - Den snørede husarsteg lægges i et ildfast fad, drysses med lidt finthakket persille og timian, inden du sigter 1 tsk hvedemel over kødet. Se billedet længere nede.
 - Rundt om stegen hældes 2,5 dl kalvefond (eller en alm. bouillon), og der kan også lægges nogle kviste timian ved.
 - Stil fadet med husarstegen ind i en kold ovn, skru på 200 grader almindelig over- og undervarme, og giv stegen to timer midt i ovnen.
 - Efter de to timer tages husarstegen ud. Læg kødet på et skærebræt og sigt skyen i en lille gryde.
 - Kog skyen op, og jævn med 2 tsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med 1 spsk gastrik. 1 spsk engelsk sauce, lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt fløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på husarsteg
Husarsteg er en populær steg, der laves af nakkefilet, og den egner sig fortrinlig som gæstemad. Nakkefileten er ikke den dyreste udskæring, og derfor kan du faktisk lave rigtig god mad her, uden det koster en herregård.
Nakkefileten skæres i skiver og fyldes med den lækre svampeblanding, og derefter steges husarstegen sådan set som vildt i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, men skal du bruge mere, kan du blot lave en større husarsteg, og selvfølgelig også tilberede lidt mere af svampefyldet.
Se flere opskrifter:
- Ølbraiseret nakkefilet i ovn
 - Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker
 - Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
 - Gryderet med nakkefilet
 - Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer
 - Grillet svinenakke
 - Nakkefilet i airfryer
 
Billeder
Her får du et par billeder fra min tilberedning af husarsteg:


Tips
Husarsteg skæres i skiver, altså de skiver du allerede skar tidligere, men nu skærer helt igennem.
Serveres med den lækre sovs til, og dertil gerne hasselback kartofler og spidskålssalat med æble.
FAQ
Navnet menes at komme fra de ungarske husarer, der er lette ryttersoldater, kendt for mod og en farverig uniform. Retten har et præg af fest og kraft, som passer til det image. Den har dog ikke nødvendigvis ungarsk oprindelse.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Christina Schougaard skriver
Har lavet husarsteg med kartoffelskiver i skiver med timian og hvidløg og kålsalat m æble
Mums sikke en succes 🤩🤩🤩
Birthe Thornam skriver
Kære Holger
Husarsteg ...mums 😉 Den skal vi prøve.
Jeg ved ikke om det er stedet hvor der skal uddeles rose, men jeg gør det.
Din bog er købt og til stor gavn. Dine opskrifter, som kommer ind på mail, bliver læst og når det fænger , så køber vi ind til retten...og så laver vi dejlig mad. Hvilket foregår med flere hænder , smil og kommentarer .
Vi er rigtig glade for din inspiration....stor tak
God søndag Hilsen BT
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Birthe
Jeg vil gerne bare sige 1000 tak. Det er jeg meget glad for at høre.
Med de bedste hilsner
Holger
Gitte Kondrup skriver
En skøn ret, bestemt ikke sidste gang jeg vil lave den.
Jeg tilsatte sprøde bacontern til fyldet, det kan anbefales.
Saucen med både gastrik og engelsk sovs, var perfekt.
TINNA skriver
GOTT!
Pia Skov skriver
Kan man "fylde" den og efterfølgende fryse den ned til den skal steges ?
Vinnie Nielsen skriver
Jeg undrer mig over hvorfor man ikke kan printe opskriften ud fra min mail på pc. Er abb
Lise østergaard skriver
Har kendt denne ret i mange år,dog bruger jeg creme fraiche i sovsen.familien elsker denne ret.
Lise skriver
Denne husarsteg ser rigtig lækker ud. Er lidt nysgerrig på hvorfor du drysser den rå steg med mel?
Marna skriver
Hvad gør man hvis den skal være glutenfri ???