Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Husarsteg

Husarsteg (nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet)

Billede af husarsteg.
4.7 fra 84 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.6k
SHARES
FacebookMessenger4.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Husarsteg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på husarsteg
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Husarsteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 84 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 20 minutter min
Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Svampefyld
  • 250 g champignon (grofthakkede)
  • 2 rødløg (finthakket)
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk persille
  • smør (til stegning)
  • 2 spsk rasp
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Steg
  • 1,5 kg nakkefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk hvedemel
Sovs
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2 tsk majsstivelse (evt. Maizena)
  • 1 spsk gastrik (kan udelades, men giver dybe)
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør 250 g champignon og 2 rødløg som anvist, og hak henholdvis 2 spsk timian og 2 spsk persille.
  2. Sauter champignon og løg i lidt smør, det tager cirka 4-5 minutter.
  3. Tilsæt timian, persille og 2 spsk rasp og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side.
  4. 1,5 kg nakkefilet klargøres ved at fjerne evt. store stykker fedt på kødet. Derefter skæres nakkefileten i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse, men du må IKKE skære hele vejen igennem. Det er lidt samme system som med hasselback kartofler, hvor du skærer skiver uden at skære igennem. Så stop 1-2 centimeter inden du kommer ned til bunden af hver skive.
  5. Mellem hver skive fordeles nu svampeblandingen, og til sidst snøres din husarsteg med bomuldssnor, så skiverne holdes sammen. Stegen snøres altså på langs. Du kan også holde kødskiverne sammen med kødnåle, men jeg synes det fungerer bedst, når man snører stegen sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber
  6. Den snørede husarsteg lægges i et ildfast fad, drysses med lidt finthakket persille og timian, inden du sigter 1 tsk hvedemel over kødet. Se billedet længere nede.
  7. Rundt om stegen hældes 2,5 dl kalvefond (eller en alm. bouillon), og der kan også lægges nogle kviste timian ved.
  8. Stil fadet med husarstegen ind i en kold ovn, skru på 200 grader almindelig over- og undervarme, og giv stegen to timer midt i ovnen.
  9. Efter de to timer tages husarstegen ud. Læg kødet på et skærebræt og sigt skyen i en lille gryde.
  10. Kog skyen op, og jævn med 2 tsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med 1 spsk gastrik. 1 spsk engelsk sauce, lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt fløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier409kcalKulhydrater13gProtein49gFedt17gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gKolesterol153mgNatrium2249mgKalium1157mgKostfibre2gSukker5gVitamin A115IUVitamin C12mgCalcium69mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på husarsteg

Husarsteg er en populær steg, der laves af nakkefilet, og den egner sig fortrinlig som gæstemad. Nakkefileten er ikke den dyreste udskæring, og derfor kan du faktisk lave rigtig god mad her, uden det koster en herregård.

Nakkefileten skæres i skiver og fyldes med den lækre svampeblanding, og derefter steges husarstegen sådan set som vildt i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, men skal du bruge mere, kan du blot lave en større husarsteg, og selvfølgelig også tilberede lidt mere af svampefyldet.

Se flere opskrifter:

  • Ølbraiseret nakkefilet i ovn
  • Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker
  • Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Gryderet med nakkefilet
  • Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer
  • Grillet svinenakke
  • Nakkefilet i airfryer

Billeder

Her får du et par billeder fra min tilberedning af husarsteg:

klargjort husarsteg i fad
husarsteg i fad stegt som vildt

Tips

Husarsteg skæres i skiver, altså de skiver du allerede skar tidligere, men nu skærer helt igennem.

Serveres med den lækre sovs til, og dertil gerne hasselback kartofler og spidskålssalat med æble.

FAQ

Hvorfor hedder det husarsteg?

Navnet menes at komme fra de ungarske husarer, der er lette ryttersoldater, kendt for mod og en farverig uniform. Retten har et præg af fest og kraft, som passer til det image. Den har dog ikke nødvendigvis ungarsk oprindelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard skriver

    marts 12, 2025 at 9:18 pm

    Har lavet husarsteg med kartoffelskiver i skiver med timian og hvidløg og kålsalat m æble
    Mums sikke en succes 🤩🤩🤩

    Svar
  2. Birthe Thornam skriver

    marts 02, 2025 at 8:52 am

    Kære Holger

    Husarsteg ...mums 😉 Den skal vi prøve.

    Jeg ved ikke om det er stedet hvor der skal uddeles rose, men jeg gør det.

    Din bog er købt og til stor gavn. Dine opskrifter, som kommer ind på mail, bliver læst og når det fænger , så køber vi ind til retten...og så laver vi dejlig mad. Hvilket foregår med flere hænder , smil og kommentarer .

    Vi er rigtig glade for din inspiration....stor tak

    God søndag Hilsen BT

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 15, 2025 at 9:45 pm

      Hej Birthe
      Jeg vil gerne bare sige 1000 tak. Det er jeg meget glad for at høre.
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Gitte Kondrup skriver

    oktober 27, 2024 at 10:46 am

    En skøn ret, bestemt ikke sidste gang jeg vil lave den.
    Jeg tilsatte sprøde bacontern til fyldet, det kan anbefales.
    Saucen med både gastrik og engelsk sovs, var perfekt.

    Svar
  4. TINNA skriver

    juli 30, 2024 at 12:29 pm

    GOTT!

    Svar
  5. Pia Skov skriver

    februar 11, 2023 at 11:12 pm

    Kan man "fylde" den og efterfølgende fryse den ned til den skal steges ?

    Svar
  6. Vinnie Nielsen skriver

    oktober 22, 2022 at 11:50 am

    Jeg undrer mig over hvorfor man ikke kan printe opskriften ud fra min mail på pc. Er abb

    Svar
  7. Lise østergaard skriver

    april 14, 2021 at 5:16 pm

    Har kendt denne ret i mange år,dog bruger jeg creme fraiche i sovsen.familien elsker denne ret.

    Svar
  8. Lise skriver

    november 14, 2020 at 2:00 pm

    Denne husarsteg ser rigtig lækker ud. Er lidt nysgerrig på hvorfor du drysser den rå steg med mel?

    Svar
    • Marna skriver

      februar 18, 2023 at 7:58 pm

      Hvad gør man hvis den skal være glutenfri ???

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required