• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Husarsteg (nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet)

Husarsteg (nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet)

Billede af husarsteg.
4.7 fra 84 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.6k
SHARES
FacebookMessenger4.6kPinterestEmailSMS
Opdateret: 5. april 2024 - Udgivet: 22. september 2023
Oversigt over indhold
  • Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.
  • Opskrift på husarsteg
  • Husarsteg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.

Husarsteg er en populær steg, der laves af nakkefilet, og den egner sig fortrinlig som gæstemad. Nakkefileten er ikke den dyreste udskæring, og derfor kan du faktisk lave rigtig god mad her, uden det koster en herregård.

Nakkefileten skæres i skiver og fyldes med den lækre svampeblanding, og derefter steges husarstegen sådan set som vildt i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, men skal du bruge mere, kan du blot lave en større husarsteg, og selvfølgelig også tilberede lidt mere af svampefyldet.

Se flere opskrifter:

  • Ølbraiseret nakkefilet i ovn
  • Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker
  • Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Opskrift på husarsteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Husarsteg

4.72 fra 84 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 409
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Svampefyld
  • 250 g champignon - grofthakkede
  • 2 rødløg - finthakket
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk rasp
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - til stegning
Steg
  • 1,5 kg nakkefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk hvedemel
Sovs
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2 tsk majsstivelse - evt. Maizena
  • 1 spsk gastrik - kan udelades, men giver dybe
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør champignon og løg som anvist, og hak et par spiseskefulde af henholdvis timian og persille.
  2. Sauter champignon og løg i lidt smør, det tager cirka 4-5 minutter.
  3. Tilsæt timian, persille og rasp og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side.
  4. Nakkefilet klargøres ved at fjerne evt. store stykker fedt på kødet. Derefter skæres nakkefileten i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse, men du må IKKE skære hele vejen igennem. Det er lidt samme system som med hasselback kartofler, hvor du skærer skiver uden at skære igennem. Så stop 1-2 centimeter inden du kommer ned til bunden af hver skive.
  5. Mellem hver skive fordeles nu svampeblandingen, og til sidst snøres din husarsteg med bomuldssnor, så skiverne holdes sammen. Stegen snøres altså på langs. Du kan også holde kødskiverne sammen med kødnåle, men jeg synes det fungerer bedst, når man snører stegen sammen.
  6. Den snørede husarsteg lægges i et ildfast fad, drysses med lidt finthakket persille og timian, inden du sigter lidt hvedemel over kødet. Se billedet her.
  7. Rundt om stegen hældes kalvefond (eller en alm. bouillon), og der kan også lægges nogle kviste timian ved.
  8. Stil fadet med husarstegen ind i en kold ovn, skru på 200 grader almindelig over- og undervarme, og giv stegen to timer midt i ovnen.
  9. Efter de to timer tages husarstegen ud. Læg kødet på et skærebræt og sigt skyen i en lille gryde.
  10. Kog skyen op, og jævn med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med gastrik. engelsk sauce, lidt citronsaft, salt og peber. Der kan også tilsættes lidt fløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 409kcalKulhydrater: 13gProtein: 49gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 153mgNatrium: 2249mgKalium: 1157mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 115IUVitamin C: 12mgCalcium: 69mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder fra min tilberedning af husarsteg:

klargjort husarsteg i fad
husarsteg i fad stegt som vildt

Tips

Husarsteg skæres i skiver, altså de skiver du allerede skar tidligere, men nu skærer helt igennem.

Serveres med den lækre sovs til, og dertil gerne hasselback kartofler og spidskålssalat med æble.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Gryderet med nakkefilet
  • Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer
  • Grillet svinenakke
  • Nakkefilet i airfryer

FAQ

Hvorfor hedder det husarsteg?

Navnet menes at komme fra de ungarske husarer, der er lette ryttersoldater, kendt for mod og en farverig uniform. Retten har et præg af fest og kraft, som passer til det image. Den har dog ikke nødvendigvis ungarsk oprindelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard

    marts 12, 2025 at 9:18 pm

    Har lavet husarsteg med kartoffelskiver i skiver med timian og hvidløg og kålsalat m æble
    Mums sikke en succes 🤩🤩🤩

    Svar
  2. Birthe Thornam

    marts 02, 2025 at 8:52 am

    Kære Holger

    Husarsteg ...mums 😉 Den skal vi prøve.

    Jeg ved ikke om det er stedet hvor der skal uddeles rose, men jeg gør det.

    Din bog er købt og til stor gavn. Dine opskrifter, som kommer ind på mail, bliver læst og når det fænger , så køber vi ind til retten...og så laver vi dejlig mad. Hvilket foregår med flere hænder , smil og kommentarer .

    Vi er rigtig glade for din inspiration....stor tak

    God søndag Hilsen BT

    Svar
  3. Gitte Kondrup

    oktober 27, 2024 at 10:46 am

    En skøn ret, bestemt ikke sidste gang jeg vil lave den.
    Jeg tilsatte sprøde bacontern til fyldet, det kan anbefales.
    Saucen med både gastrik og engelsk sovs, var perfekt.

    Svar
  4. TINNA

    juli 30, 2024 at 12:29 pm

    GOTT!

    Svar
  5. Pia Skov

    februar 11, 2023 at 11:12 pm

    Kan man "fylde" den og efterfølgende fryse den ned til den skal steges ?

    Svar
  6. Vinnie Nielsen

    oktober 22, 2022 at 11:50 am

    Jeg undrer mig over hvorfor man ikke kan printe opskriften ud fra min mail på pc. Er abb

    Svar
  7. Lise østergaard

    april 14, 2021 at 5:16 pm

    Har kendt denne ret i mange år,dog bruger jeg creme fraiche i sovsen.familien elsker denne ret.

    Svar
  8. Lise

    november 14, 2020 at 2:00 pm

    Denne husarsteg ser rigtig lækker ud. Er lidt nysgerrig på hvorfor du drysser den rå steg med mel?

    Svar
    • Marna

      februar 18, 2023 at 7:58 pm

      Hvad gør man hvis den skal være glutenfri ???

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required