Her får du opskriften på en gryderet med nakkefilet og paprika. Gryderetten bliver virkelig mør, og serveres med kogte ris.
Gryderet med nakkefilet og paprika er en mør version af den klassiske paprikagryde.
Nakkefilet er perfekt til gryderetter, da fedtmarmoreringen gør kødet særdeles mørt ved langtidsstegning.
Og her er kødet så tilsat paprika, fløde, champignon og andre gode råvarer.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på gryderet med nakkefilet
Gryderet med nakkefilet og paprika
Ingredienser
- 750 gram nakkefilet
- 2 rødløg
- 250 gram champignon
- 3 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 deciliter kalvefond - (eller anden bouillon)
- 3 deciliter fløde
- 2 røde peberfrugter
- 200 gram brunchpølser
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær nakkefileten ud i tykke skiver, som skæres i mundrette tern. Lav ikke ternene for små.
- Rødløg deles i grove stykker, mens champignon rengøres og deles i kvarte.
- Brun gerne kødet i lidt smør på en pande, da det er nemmere at brune kødet ordentlig på den måde. Og gør det gerne ad et par omgange.
- Så brun halvdelen af kødet grundigt, og tilsæt derefter halvdelen af løgene, som svitses med et minuts. Hæld det i en gryde, og brun den anden halvdel af kød og løg. Hæld også det i gryden.
- Svits derefter champignon grundigt, og kom dem ved i gryden.
- Tilsæt hakkede tomater, paprika, kalvefond og fløde, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg låg på gryden, og nu skal det simre i to timer.
- 20 minutter før gryderetten er klar kommes strimlede peberfrugter i retten, og fem minutter før vendes brunchpølserne i, da de blot skal varmes.
- Du kan eventuelt jævne gryderetten med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den lækre gryderet med nakkefilet og paprika serveres med kogte ris.
Den kan selvfølgelig også nydes med en lækker kartoffelmos til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: