Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

Hjemmelavet solbærsyltetøj
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.

Hjemmelavet solbærsyltetøj har en særlig aroma og smag. Det dufter ligefrem af sommer, og så er solbær jo bugnende fuld af vitaminer.

Om det er en ostemad med en klat syltetøj eller friturestegt camembert, som passer perfekt til solbærsmagen, spiller ingen rolle.

Hjemmelavet syltetøj smager som regel bedst. Da det ikke tager mere end et kvarters tid at lave, er der ikke mange argumenter for at lade være.

Det skulle da lige være, hvis vi ikke kan få fat i bærrene, men der findes mange plantager med selvpluk rundt omkring i Danmark, og man kan sagtens lave det af frosne bær, så det skulle ikke være et problem.

Opskriften giver ca. 5 deciliter syltetøj.

Se også andre opskrifter med bær:

  • Ribscrumble
  • Rødgrød med fløde
  • Kæmpe eskimo-dessert

Opskrift på hjemmelavet solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj - nem opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.
Antal: 1 portion
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g solbær
  • 400 g sukker
  • 0,5 citron (saften)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skyl solbærrene godt og sørg for, at der ikke er stilke eller lignende på.
  2. Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Sæt den over for medium varme og rør rundt, indtil det kommer i kog.
  3. Når massen simrer, lader du den simre i 15 minutter.
  4. Tjek, at alt sukkeret er helt smeltet sammen med saften. Bærrene skal stadig være synlige og ikke rørt ud i saften.
  5. Tag gryden af komfuret og skold et par patentglas med kogende vand.
  6. Hæld nu det hjemmelavet syltetøj op i glassene og lad det stivne. Stil på køl, hvor det er holdbart i flere uger.

Næringsindhold

Kalorier1871kcalKulhydrater480gProtein8gFedt3gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.3gNatrium15mgKalium1693mgKostfibre2gSukker401gVitamin A1162IUVitamin C934mgCalcium293mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan tilsætte rom og vanilje til hjemmelavet solbærsyltetøj, hvis du ønsker en mere sofistikeret smag.

Det skal tilsættes sammen med sukkeret, og varmes op. Alkoholen fordamper under kogningen, men den gode romsmag bevares.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required