• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

Hjemmelavet solbærsyltetøj
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. august 2022 - Udgivet:  3. august 2022

Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.

Hjemmelavet solbærsyltetøj har en særlig aroma og smag. Det dufter ligefrem af sommer, og så er solbær jo bugnende fuld af vitaminer.

Om det er en ostemad med en klat syltetøj eller friturestegt camembert, som passer perfekt til solbærsmagen, spiller ingen rolle.

Hjemmelavet syltetøj smager som regel bedst. Da det ikke tager mere end et kvarters tid at lave, er der ikke mange argumenter for at lade være.

Det skulle da lige være, hvis vi ikke kan få fat i bærrene, men der findes mange plantager med selvpluk rundt omkring i Danmark, og man kan sagtens lave det af frosne bær, så det skulle ikke være et problem.

Opskriften giver ca. 5 deciliter syltetøj.

Se også andre opskrifter med bær:

  • Ribscrumble
  • Rødgrød med fløde
  • Kæmpe eskimo-dessert

Opskrift på hjemmelavet solbærsyltetøj

Hjemmelavet solbærsyltetøj
Karen SenecaKaren Seneca

Solbærsyltetøj - nem opskrift

4.34 fra 6 stemmer
Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Kalorier: 1871
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g solbær
  • 400 g sukker
  • 0,5 citron - saften

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl solbærrene godt og sørg for, at der ikke er stilke eller lignende på.
  2. Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Sæt den over for medium varme og rør rundt, indtil det kommer i kog.
  3. Når massen simrer, lader du den simre i 15 minutter.
  4. Tjek, at alt sukkeret er helt smeltet sammen med saften. Bærrene skal stadig være synlige og ikke rørt ud i saften.
  5. Tag gryden af komfuret og skold et par patentglas med kogende vand.
  6. Hæld nu det hjemmelavet syltetøj op i glassene og lad det stivne. Stil på køl, hvor det er holdbart i flere uger.

Næringsindhold

Kalorier: 1871kcalKulhydrater: 480gProtein: 8gFedt: 3gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 15mgKalium: 1693mgKostfibre: 2gSukker: 401gVitamin A: 1162IUVitamin C: 934mgCalcium: 293mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan tilsætte rom og vanilje til hjemmelavet solbærsyltetøj, hvis du ønsker en mere sofistikeret smag.

Det skal tilsættes sammen med sukkeret, og varmes op. Alkoholen fordamper under kogningen, men den gode romsmag bevares.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required