Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.
Hjemmelavet solbærsyltetøj har en særlig aroma og smag. Det dufter ligefrem af sommer, og så er solbær jo bugnende fuld af vitaminer.
Om det er en ostemad med en klat syltetøj eller friturestegt camembert, som passer perfekt til solbærsmagen, spiller ingen rolle.
Hjemmelavet syltetøj smager som regel bedst. Da det ikke tager mere end et kvarters tid at lave, er der ikke mange argumenter for at lade være.
Det skulle da lige være, hvis vi ikke kan få fat i bærrene, men der findes mange plantager med selvpluk rundt omkring i Danmark, og man kan sagtens lave det af frosne bær, så det skulle ikke være et problem.
Opskriften giver ca. 5 deciliter syltetøj.
Se også andre opskrifter med bær:
Opskrift på hjemmelavet solbærsyltetøj
Solbærsyltetøj - nem opskrift
Ingredienser
- 500 g solbær
- 400 g sukker
- 0,5 citron - saften
Fremgangsmåde
- Skyl solbærrene godt og sørg for, at der ikke er stilke eller lignende på.
- Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Sæt den over for medium varme og rør rundt, indtil det kommer i kog.
- Når massen simrer, lader du den simre i 15 minutter.
- Tjek, at alt sukkeret er helt smeltet sammen med saften. Bærrene skal stadig være synlige og ikke rørt ud i saften.
- Tag gryden af komfuret og skold et par patentglas med kogende vand.
- Hæld nu det hjemmelavet syltetøj op i glassene og lad det stivne. Stil på køl, hvor det er holdbart i flere uger.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan tilsætte rom og vanilje til hjemmelavet solbærsyltetøj, hvis du ønsker en mere sofistikeret smag.
Det skal tilsættes sammen med sukkeret, og varmes op. Alkoholen fordamper under kogningen, men den gode romsmag bevares.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: