Se her hvordan du laver en hjemmelavet flæskestegssandwich med langtidsstegt flæskesteg. Få også opskriften på hjemmebagte burgerboller.
Hjemmelavet flæskestegssandwich med langtidsstegt gris er en super god omgang mad, der jo selvsagt ikke er fastfood.
Alligevel er denne flæskestegssandwich nem at gå til, og du skal glæde dig til det endelige resultat.
Udover lækre skiver flæskesteg, skal du bruge salat, løg og hvad du ellers vil komme i din sandwich.
Opskriften er til seks personer.
Se flere lækre opskrifter:
- Flæskesteg med sprøde svær i ovn
- Hjemmebagte burgerboller
- Langtidsstegt flæskesteg i ovn
- Flæskesteg i airfryer
Opskrift på flæskestegssandwich
Flæskestegssandwich
Ingredienser
- 1,5 kg svinekam - med svær/flæskesteg
- salt
Sandwichboller
- 3 dl mælk
- 30 g gær
- 2 æg
- 600 g hvedemel
- 150 g smør - meget blødt, dog ikke smeltet
- 1 tsk salt
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
- Lidt mælk
Fremgangsmåde
- Start med flæskestegen, som saltes godt på kødet, men ikke sværen endnu. Læg stegen i et ildfast fad, og stil den i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft.
- Her skal den steges i syv timer. Efter et par timer salter du sværen grundigt, og lader derefter flæskestegen stege færdig. Passer perfekt til din flæskestegssandwich.
- Så kan du imens lave sandwichbollerne, men det smarteste er, at du starter med dejen et par timer før stegen er færdig.
- Lun mælken og rør gæren ud i mælken. Pisk så æggene i, og derefter cirka halvdelen af melet. Kom så det bløde smør i sammen med salt, og ælt videre. Til sidst æltes resten af melet i. men prøv dig forsigtigt frem til sidst, da den endelige mængde kan variere.
- Lad dejen hæve i en time, og slå den derefter ud på et meldrysset bord. Ælt den let igennem, og del den i 12 stykker, som trilles til boller. Tryk dem flade og stil dem på en bageplade med bagepapir, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og mælk.
- Lad sandwichbollerne efterhæve i 45 minutter.
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket mens du bager sandwichbollerne. Skru ovnen op på 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 13-15 minutter.
- Lad dem lige køle lidt af på en rist, hvorefter de flækkes og fyldes med salat, skiver af den møre flæskesteg, løg og hvad du ellers synes der skal i din flæskestegssandwich.
- Rester er fantastiske til madpakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige flæskestegssandwich nydes selvfølgelig med sprøde pommes frites og en kold cola.
Og rester af burger med flæskesteg er som sagt fantastisk som frokost dagen efter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisbeth
Jeg vil gerne lave flæskesteg sandwich. Men først at stege en hel - lille flæskesteg til to personer er meget. Hvordan kan du anbefale at jeg laver en flæskesteg sandwich dagen efter? Stegen må gerne være varm!
Evy Linda Larsson
Jeg har fået en airfryer på 4,5 l hvordan ser jeg på opskrifterne hvor meget og hvilken varmegrad skal jeg bruge? Den kogebog jeg har fået omtaler kun om en airfryer på 5,3 l?