Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn (opskrift på ovnstegte kyllingelår med marinade)

billede til kyllingelår i ovn
4.8 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. oktober 2024 - Udgivet: 22. november 2022
Oversigt over indhold
  • Kyllingelår i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kyllingelår i ovn
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår i ovn

4.82 fra 53 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 10 kyllingelår - underlår
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk Piment d'Espelette - eller 1 tsk. ekstra paprika
  • flagesalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  3. Fordel kyllingelår på bagepladen, men de må ikke røre hinanden.
  4. Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver og Piment d'Espelette (kan erstattes med en ekstra teske paprika.
  5. Pensl kyllingelårene med marinaden, og krydr dem også med lidt flagesalt.
  6. Kyllingelår i ovn skal nu have ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft, og så er de lækre og sprøde.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 1gProtein: 19gFedt: 36gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 678mgKalium: 255mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.1gVitamin A: 182IUVitamin C: 3mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn er nem aftensmad, og samtidig er kyllingelårene bestemt i den billige ende af prisen på et godt hovedmåltid.

Alligevel får man glimrende kød, og her kan du både se hvordan du tilbereder kyllingelår i ovnen, men også hvad du kan servere til. Så dette er en god basisopskrift på de ovnstegte og sprøde kyllingelår.

Kernetemperaturen i kylling - og dermed også kyllingelår - skal være 75 grader. Stik stegetermometeret ind i kødet på kyllingelårene, uden at det rører benet, og mål kernetemperaturen, som altså skal være på mindst 75 grader.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg plejer at beregne ca. 2-3 kyllingelår til hver. Men antallet kan du jo selv justere til. Se også min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Ovnbagte kyllingelår
  • Kyllingelår i airfryer
  • Kyllingelår med ovnfritter
  • Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

Servering

Tjek eventuelt kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise mindst 75 grader. Det plejer dog at passe med 40 minutters stegetid.

De færdige kyllingelår i ovn tages ud, og lad dem lige køle lidt af inden servering, da de er rygende varme. Du kan eventuelt også lidt krydre dem med lidt friskkværnet peber.

Du kan servere de ovnstegte kyllingelår med en kartoffelsalat - det smager super godt til.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Udbenede kyllingelår med fyld i tomatsovs
  • Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
  • Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
  • Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat

FAQ

Hvor lang tid skal kyllingelår have i ovn?

Ved 200 grader varmuft: ca. 35-45 minutter. Brug gerne et stegetermometer: Kernetemperaturen skal være 75 grader ved den tykkeste del af låret (uden at røre benet).

Skal ovnen være varmluft eller almindelig varme?

Begge dele virker til stegning af kyllingelår. Almindelig ovn giver saftigere lår, mens varmluft giver sprødere skind. Du kan også starte med almindelig ovn og slutte med 5 minutter varmluft for at opnå sprødt skind.

Skal man marinere kyllingelår?

Det er ikke nødvendigt, men marinering i 1-12 timer giver mere smag og mørhed. Brug en marinade med syre (citronsaft/yoghurt/eddike), olie og krydderier.

Hvordan får man sprødt skind på kyllingelår?

Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Gnid med olie eller smør. Krydr skindet, ikke bare kødet. Brug evt. grillfunktion de sidste 5 minutter.

Skal man vende kyllingelårene undervejs?

Nej, det er ikke nødvendigt, men du kan sørge for jævn stegning ved at rotere bagepladen én gang undervejs.

Kan man stege frosne kyllingelår i ovn?

Ja, men de skal have længere tid (ca. 60-75 minutter ved 180-200 grader) og steges helt igennem. Det er bedst at tø dem op først i køleskab natten over.

Hvor længe holder stegte kyllingelår?

De ovnstegte kyllingeår opbevares i køleskab, hvor de holder 3-4 dage (i lukket beholder). I fryser er det op til 3 måneder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kitty skriver

    juli 23, 2025 at 9:52 pm

    Heerlijk! Voor ons een heerlijke smaak en het vlees was perfect!

    Svar
  2. Jørn Busk Odderup skriver

    maj 25, 2025 at 9:47 am

    Det var alt for meget med 200 gr varmluft, lårene var knastørre, hunden var glad ,jeg var ikke.
    200 gr uden varmluft i de 40 min havde været bedre.

    Svar
  3. Niels christiansen skriver

    oktober 23, 2024 at 12:28 pm

    Tilbehør?
    F eks pommes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 23, 2024 at 1:04 pm

      Hej Niels
      Absolut en god ide. Eller andre kartoffeltyper, en broccolisalat, stegt spidskål og meget andet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Laerke Bertelsen skriver

    november 23, 2022 at 7:24 pm

    Lækre, de er så gode, når familien kommer på besøg.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required