Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grydestegt roastbeef

Grydestegt roastbeef (med stegetid og kernetemperatur)

Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
289
SHARES
FacebookMessenger289PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på grydestegt roastbeef
  • Tips
  • Kommentarer

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hviletid: 15 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • flagesalt
  • 1 spsk smør til stegning
  • 2 dl vand
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud af køleskabet en time før det skal steges. Salt det grundigt hele vejen rundt, og lad det hvile på køkkenbordet.
  2. Varm en god stegegryde op, kom en god klat smør i og brun roastbeefen på alle sider. Den skal have en rigtig god stegeskorpe.
  3. Når kødet er godt brunet af, kommes et par deciliter vand i gryden.
  4. Læg låget på og lad nu din roastbeef stege ved en nogenlunde lav varme i cirka 25 minutter.
  5. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, og her skal kernetemperaturen være på cirka 56 grader, hvor du så får den flotte og rosa kerne i din roastbeef.
  6. Stegetiden afhænger af tykkelsen på roastbeefen, og er den ikke nået op på de 56 grader endnu, så giver du den lidt mere tid.
  7. Læg den grydestegte roastbeef over på et skærebræt, og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier325kcalKulhydrater1gProtein54gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol150mgNatrium3788mgKalium701mgSukker0.003gVitamin A87IUVitamin C113mgCalcium702mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grydestegt roastbeef

Her får du min opskrift på en nem og grydestegt roastbeef, som helt sikkert vil vække glæde.

Roastbeef kan laves af forskellige udskæringer, og typisk er det inderlår eller tykstegsfilet, så selve begrebet roastbeef er altså en bestemt udskæring.

Det der kendetegner en roastbeef er, at den er meget fedtfattig. Samtidig er kødet meget mørt, og derfor skal det ikke tilberedes i lang tid.

Her har jeg lavet en grydestegt roastbeef på et kilo, og den fik 25 minutter efter bruning, og det passede perfekt. Men den nøjagtige stegetid afhænger af flere faktorer, herunder hvor tyk stegen er og hvor meget varme den får.

Derfor vil jeg anbefale brug af et stegetermometer, og tage roastbeefen af når kernetemperaturen når de 56 grader. Så er den flot og rosa indvendigt - præcist som den skal være. Og uden at være rød eller rå.

Opskriften er beregnet til cirka fire personer, og har du en rest i overskud, er den god som pålæg dagen efter. Eventuelt på et stykke smørrebrød med roastbeef.

Se også mine opskrifter på:

  • Roastbeef i ovn
  • Roastbeef i airfryer
  • Langtidsstegt roastbeef

Tips

En grydestegt roastbeef skæres ud i tynde skiver (husk at fjerne snoren først), og serveres med en hjemmelavet sauce bearnaise og de bedste pommes frites.

Du kan i øvrigt også tilberede en roastbeef i din sous vide. Og lave en lækker roastbeef af oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja skriver

    februar 02, 2025 at 10:30 am

    Kan man stege roastbeefen lige inden gæsterne kommer, og så holde den varm i termokasse ?
    Og hvis man kan, skal en så pakkes ind i staniol

    Svar
  2. Astrid Bjørnø skriver

    maj 24, 2022 at 6:23 am

    Hej Holger. Tak for mange gode opskrifter. Nu har jeg et par spørgsmål til roastbeef. Jeg skal lave mad til et selskab, så jeg har nok 5-6 kg kød, og vil gerne bruge din opskrift på ovnstegt. Jeg har altid troet at det var vigtigt at brune kødet først, er det en skrøne? Skal jeg beregne længere stegetid? Kan jeg holde det varmt i termokasse.
    Håber du vil/kan besvare mine spørgsmål.
    Kh Astrid

    Svar
  3. Sille skriver

    marts 13, 2021 at 6:53 am

    Steger altid på en pande.😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required