• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
289
SHARES
FacebookMessenger289PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. april 2024 - Udgivet: 6. marts 2021

Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.

Her får du min opskrift på en nem og grydestegt roastbeef, som helt sikkert vil vække glæde.

Roastbeef kan laves af forskellige udskæringer, og typisk er det inderlår eller tykstegsfilet, så selve begrebet roastbeef er altså en bestemt udskæring.

Det der kendetegner en roastbeef er, at den er meget fedtfattig. Samtidig er kødet meget mørt, og derfor skal det ikke tilberedes i lang tid.

Her har jeg lavet en grydestegt roastbeef på et kilo, og den fik 25 minutter efter bruning, og det passede perfekt. Men den nøjagtige stegetid afhænger af flere faktorer, herunder hvor tyk stegen er og hvor meget varme den får.

Derfor vil jeg anbefale brug af et stegetermometer, og tage roastbeefen af når kernetemperaturen når de 56 grader. Så er den flot og rosa indvendigt - præcist som den skal være. Og uden at være rød eller rå.

Opskriften er beregnet til cirka fire personer, og har du en rest i overskud, er den god som pålæg dagen efter. Eventuelt på et stykke smørrebrød med roastbeef.

Se også mine opskrifter på:

  • Roastbeef i ovn
  • Roastbeef i airfryer
  • Langtidsstegt roastbeef
Oversigt over indhold
  • Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
  • Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

4.79 fra 42 stemmer
Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 325
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • flagesalt
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 2 dl vand
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tag kødet ud af køleskabet en time før det skal steges. Salt det grundigt hele vejen rundt, og lad det hvile på køkkenbordet.
  2. Varm en god stegegryde op, kom en god klat smør i og brun roastbeefen på alle sider. Den skal have en rigtig god stegeskorpe.
  3. Når kødet er godt brunet af, kommes et par deciliter vand i gryden.
  4. Læg låget på og lad nu din roastbeef stege ved en nogenlunde lav varme i cirka 25 minutter.
  5. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, og her skal kernetemperaturen være på cirka 56 grader, hvor du så får den flotte og rosa kerne i din roastbeef.
  6. Stegetiden afhænger af tykkelsen på roastbeefen, og er den ikke nået op på de 56 grader endnu, så giver du den lidt mere tid.
  7. Læg den grydestegte roastbeef over på et skærebræt, og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 325kcalKulhydrater: 1gProtein: 54gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 150mgNatrium: 3788mgKalium: 701mgSukker: 0.003gVitamin A: 87IUVitamin C: 113mgCalcium: 702mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En grydestegt roastbeef skæres ud i tynde skiver (husk at fjerne snoren først), og serveres med en hjemmelavet sauce bearnaise og de bedste pommes frites.

Du kan i øvrigt også tilberede en roastbeef i din sous vide. Og lave en lækker roastbeef af oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja

    februar 02, 2025 at 10:30 am

    Kan man stege roastbeefen lige inden gæsterne kommer, og så holde den varm i termokasse ?
    Og hvis man kan, skal en så pakkes ind i staniol

    Svar
  2. Astrid Bjørnø

    maj 24, 2022 at 6:23 am

    Hej Holger. Tak for mange gode opskrifter. Nu har jeg et par spørgsmål til roastbeef. Jeg skal lave mad til et selskab, så jeg har nok 5-6 kg kød, og vil gerne bruge din opskrift på ovnstegt. Jeg har altid troet at det var vigtigt at brune kødet først, er det en skrøne? Skal jeg beregne længere stegetid? Kan jeg holde det varmt i termokasse.
    Håber du vil/kan besvare mine spørgsmål.
    Kh Astrid

    Svar
  3. Sille

    marts 13, 2021 at 6:53 am

    Steger altid på en pande.😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required