Få den klassiske opskrift på gæstegryde, der er traditionel gryderet fra det danske køkken. Laves med ribbensteg i tern, bacon og tomat.
Gæstegryde er en populær gryderet fra mormors tid, og den er meget nem at lave. Både som hverdagsmad og til gæster.
Opskriften blev udleveret hos de mange slagtere landet over, hvor man kunne få kort med opskrifter, som man så satte i samlemappe. Det skete under navnet "Gris på gaflen".
Jeg har opdateret opskriften en smule, så den fremstår lidt mere moderne. Blandt andet ved at bruge en mager ribbensteg, og så får du faktisk en gryderet med skøn smag til aftensmad.
Retten er til 4 personer, og den er også børnevenlig, da den er mild i smagen.
Se ogs de populære opskrifter på:
Opskrift på mormors gæstegryde
Gæstegryde - nem opskrift
Ingredienser
- 600 g ribbensteg - svinebryst i mundrette stykker
- 150 g bacon - i tern
- olivenolie - til stegning
- 200 g champignon - i kvarte
- 3 porrer - i skiver
- 2 dl bouillon - gerne en klar bouillon
- 400 g tomatpassata
- 1 tsk timian - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Til gæstegryde starter du med. at skære ribbensteg ud i mundrette stykker/tern. Du kan også bruge flæsk i skiver, der skæres ud. I begge tilfælde skæres sværen fra og kasseres.
- Steg kødet ved en høj varme i en gryde eller dyb sauterpande sammen med bacon i tern. Lad det få en god stegeskorpe og tag det så op.
- Stil gryden/panden tilbage på kogepladen, stadig ved en god varme og kom en sjat olie i. Steg så champignon til de får en flot kulør, og derefter steges porrer i skiver med et minuts tid.
- Kom kød og bacon tilbage i gryden, vend rundt og tilsæt bouillon, tomatpassata og timian.
- Læg låg på, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 30 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og pynt med en håndfuld hakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Gæstegryden serveres straks og det kan ske sammen med kogte ris eller en blød kartoffelmos.
En broccolisalat eller spidskålssalat er også en fin og sund ledsager til retten. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Kristensen
Kan man ikke bruge flæskesteg isted for ribbenene?
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Jo, det kan du sagtens 🙂
Så skal der måske tilsættes lidt fedtstof, da flæskestegen typisk er mere mager end ribbensteg.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil gerne høre din mening om den her.