• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gæstegryde

Gæstegryde

billede med gæstegryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. december 2024 - Udgivet: 5. december 2024

Få den klassiske opskrift på gæstegryde, der er traditionel gryderet fra det danske køkken. Laves med ribbensteg i tern, bacon og tomat.

Gæstegryde er en populær gryderet fra mormors tid, og den er meget nem at lave. Både som hverdagsmad og til gæster.

Opskriften blev udleveret hos de mange slagtere landet over, hvor man kunne få kort med opskrifter, som man så satte i samlemappe. Det skete under navnet "Gris på gaflen".

Jeg har opdateret opskriften en smule, så den fremstår lidt mere moderne. Blandt andet ved at bruge en mager ribbensteg, og så får du faktisk en gryderet med skøn smag til aftensmad.

Retten er til 4 personer, og den er også børnevenlig, da den er mild i smagen.

Se ogs de populære opskrifter på:

  • Amagergryde
  • Flæskegryde
  • Indianergryde
  • Broget hverdagsgryde

Opskrift på mormors gæstegryde

billede med gæstegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gæstegryde - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Få den klassiske opskrift på gæstegryde, der er traditionel gryderet fra det danske køkken. Laves med ribbensteg i tern, bacon og tomat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g ribbensteg - svinebryst i mundrette stykker
  • 150 g bacon - i tern
  • olivenolie - til stegning
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 3 porrer - i skiver
  • 2 dl bouillon - gerne en klar bouillon
  • 400 g tomatpassata
  • 1 tsk timian - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til gæstegryde starter du med. at skære ribbensteg ud i mundrette stykker/tern. Du kan også bruge flæsk i skiver, der skæres ud. I begge tilfælde skæres sværen fra og kasseres.
  2. Steg kødet ved en høj varme i en gryde eller dyb sauterpande sammen med bacon i tern. Lad det få en god stegeskorpe og tag det så op.
  3. Stil gryden/panden tilbage på kogepladen, stadig ved en god varme og kom en sjat olie i. Steg så champignon til de får en flot kulør, og derefter steges porrer i skiver med et minuts tid.
  4. Kom kød og bacon tilbage i gryden, vend rundt og tilsæt bouillon, tomatpassata og timian.
  5. Læg låg på, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 30 minutter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber, og pynt med en håndfuld hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 17gProtein: 45gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 95mgNatrium: 2065mgKalium: 1146mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 1654IUVitamin C: 18mgCalcium: 66mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Gæstegryden serveres straks og det kan ske sammen med kogte ris eller en blød kartoffelmos.

En broccolisalat eller spidskålssalat er også en fin og sund ledsager til retten. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Kristensen

    december 11, 2024 at 11:29 am

    Kan man ikke bruge flæskesteg isted for ribbenene?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 11, 2024 at 1:39 pm

      Hej Helle
      Jo, det kan du sagtens 🙂
      Så skal der måske tilsættes lidt fedtstof, da flæskestegen typisk er mere mager end ribbensteg.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    december 05, 2024 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil gerne høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billed resultat for majs i grill
Grillede majs med og uden blade→ Se opskriften
billederesultat for rysteribs
Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker→ Se opskriften
En sund pastasalat med broccoli, ærter og en lækker persilleolie. Den grønne og sunde pastasalat er blandt andet god som tilbehør til svinemørbrad. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sund pastasalat med broccoli, ærter og persilleolie→ Se opskriften
Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required