• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fyldt spidskål med oksekød

Fyldt spidskål med oksekød

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
4.8 fra 145 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  4. juli 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
  2. Opskrift på fyldt spidskål
  3. Fyldt spidskål med oksekød
  4. Noter

Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.

Fyldt spidskål med oksekød er en virkelig lækker ret til aftensmad, og den smager himmelsk godt.

Du laver retten ved at udhule halve spidskål, hvorefter "indmaden" fra spidskålen hakkes og koges med i den fantastiske kødsovs.

Kødsovsen er skøn og krydret med paprika og karry, men uden at være for stærk. Så den er absolut en vidunderlig familieret.

Se også: Hakket oksekød og spidskål i ovn

Fyldt spidskål kan nydes med kogte ris, og mens kål og oksekødsfyld er i ovnen, kan du klare oprydning og opvask.

Opskrift på fyldt spidskål

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fyldt spidskål med oksekød

4.75 fra 145 stemmer
Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 443
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spidskål - delt i halve
Kødsovs
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 squash - skåret i små tern
  • spidskål - indmad fra de fire halve spidskål
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. De to spidskål halveres, men lad stokken blive på, da den holder kålen sammen.
  2. Tag "indmaden" ud af hver halve spidskål, som du kan se på fotoet her. Pas med ikke at tage for meget af kålen ud, men der skal også være plads til kødsovsen.
    udhulede spidskål
  3. Indmaden fra kålen snittes fint. Du skal ikke bruge det hele, men blot 2-3 håndfulde.
  4. Varm en stor pande op og brun det hakkede oksekød i lidt olie. Tilsæt også løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter.
  5. Tilsæt så squash, spidskål, paprika og karry, og svits det med et minuts tid under omrøring.
  6. Herefter kommes de hakkede tomater i sammen med vand, en bouillonterning og tomatpasta. Koges op.
  7. Lad din kødsovs til fyldt spidskål simre ca. 10-15 minutter, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  9. Læg de halve spidskål i et ildfast fad. Det bedste er hvis du lægger dem i et fad, hvor de halverede spidskål kan støtte hinanden. Som du kan se på billederne.
  10. Fyld derefter kødsovs i hver halve spidskål - deraf navnet fyldt spidskål med oksekød.
  11. De lækre spidskål med oksekødsfyld bages nu ca. 25 minutter i ovnen, hvorefter de er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 443kcalKulhydrater: 45gProtein: 25gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1129mgKalium: 1967mgKostfibre: 14gSukker: 6gVitamin A: 10742IUVitamin C: 228mgCalcium: 325mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Fyldt spidskål serveres straks, men pas på, da kødsovsen er rygende varm.

Serveres i øvrigt med kogte ris, som du kan lave mens spidskålen er i ovnen.

Se også: Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Grosen

    juli 28, 2023 at 12:20 pm

    Kan det også laves i airfryer.

    Svar
  2. Jane Vestrup

    juli 12, 2023 at 7:27 pm

    Hej.
    Hvorfor kan man ikke udskrive dine opskrifter?
    Venlig hilsen
    Jane Vestrup

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 13, 2023 at 7:12 pm

      Hej Jane
      Er du logget ind? Så burde det virke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Manja Jurkowsky

    januar 04, 2023 at 9:05 pm

    Kære Holger
    Tak for dine fantastiske dejlige opskrifter.
    Ang. fyldt spidskål.....har prøvet, men kan simpelt hen ikke udhule spidskålen. Hvordan gør du?
    Godt nytår
    Kærligst
    Manja

    Svar
  4. Vibeke Raaschou

    februar 01, 2022 at 7:52 pm

    Undskyld, den forrige var en fejl ☺️
    Men, min kommentar til de fyldte spidskål skulle være den, at jeg er enig med en tidligere bruger i at det ikke passer med tiden. Lidt væde i bunden af fadet hjalp lidt, men ikke nok ... selv efter 45 min. Måske kunne lidt olie på skærefladen osse gøre underværker. Men fyldet .... rigtig fint.

    Svar
  5. Ann Andersen

    august 03, 2021 at 7:17 pm

    Venter på at komme retten i ovnen. Nede i opskriften står at man skal tilsætte hvidløg, men på indgridienslisten står der ikke noget om hvidløg, kom dog alligevel noget i. Har valgt at spise det uden ris.

    Svar
  6. Alex Roar Nielsen

    august 01, 2021 at 6:34 pm

    Kålen er ikke mør nok efter 25 min.
    Jeg gav den yderligere 10 min.
    Det var ikke nok
    Fyldet var bare velsmagende.
    Hvad syntes andre.

    Svar
  7. Herdis Nielsen

    april 15, 2021 at 1:17 pm

    Der skal væde i fadet med kålen. Den bliver meget tør under stegning/bagning i movnen.

    Svar
    • rita nittebjerg

      juli 04, 2023 at 10:21 am

      Tænker det må være super lige at give den en tur i gryden til glasering ligesom brunkål. Jeg vil tage hele spidskålen og halvere den bagefter.

      Svar
  8. Louise

    april 15, 2021 at 12:36 pm

    Hvor mange grader skal ovnen stå på?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 15, 2021 at 1:01 pm

      Hej Louise
      Det er 200 grader varmluft - står som punkt 8 i opskriften 🙂
      Rigtig god fornøjelse - fyldt spidskål er en skøn opskrift.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required