Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Frysetørrede hindbær - fakta om de tørrede bær

Frysetørrede hindbær - fakta om de tørrede bær

Hindbaersnitter m frysetørrede hindbær
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Frysetørrede hindbær er et smukt drys på kager og konfekt. Men hvad er det egentlig? Og er der overhovedet hindbær i? Her kan du læse om det.

Frysetørrede hindbær er et fint drys på hindbærsnitter, konfekt og alle mulige andre kager og desserter.

Det ligger i ordene, at det er hindbær, som er frysetørrede, men hvad betyder det? Det kan du få svaret på her.

For at forvandle friske, røde bær til frysetørrede skal bærrene fryses ned først. Når de er over 20 minusgrader, kommer man dem i en slags ovn, der fjerner isen fra bærrene.

Frysetørringsovnen er en kompliceret maskine, der sørger for at opvarme, så isen smelter, imens dampen forsvinder.

Derudover er der også en vaccumfunktion. Når hindbærrene er klar, er mindst 85 procent af vandindholdet væk - deraf størrelsen.

Næring i frysetørrede hindbær

Hindbærrene bliver hverken kogt eller bagt i frysetørringsmaskinen. Det betyder, at de bevarer de fleste næringsstoffer, når du har de småbitte, tørrede bær.

Farve og smag er også intakte i de tørrede bær.

Det betyder også, at de er langtidsholdbare, når de opbevares i et glas eller en lukket pose - mindst et år fra salgsdato.

Det frysetørret produkt, vi kender allerbedst, er nok pulverkaffe som Nescafe. Men man kan få en række frysetørrede frugter og grøntsager.

Anvendelse og opskrifter

Udover at pynte kager og hjemmelavet konfekt med de små, tørrede bær, er de også gode i en müesli-blanding eller som drys på havregrød.

Du kan også blande dem i en vaniljeis eller drysse dem over frugtsalat og kærnemælkskoldskål.

Mulighederne er mange, og da de som nævnt er langtidsholdbare, er det smart at have et glas stående i køkkenskabet.

Opskrifter, hvor vi har brugt frysetørrede hindbær:

Hindbærsnitter
Få opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, også kendt som genfersnitter. En nem og lækker kage med en smagfuld mørdej og fyld af hindbær.
Se opskriften her
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Red Velvet kage med flødeostfrosting
Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.
Se opskriften her
Red velvet kage stykke
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.