Frysetørrede hindbær er et smukt drys på kager og konfekt. Men hvad er det egentlig? Og er der overhovedet hindbær i? Her kan du læse om det.
Frysetørrede hindbær er et fint drys på hindbærsnitter, konfekt og alle mulige andre kager og desserter.
Det ligger i ordene, at det er hindbær, som er frysetørrede, men hvad betyder det? Det kan du få svaret på her.
For at forvandle friske, røde bær til frysetørrede skal bærrene fryses ned først. Når de er over 20 minusgrader, kommer man dem i en slags ovn, der fjerner isen fra bærrene.
Frysetørringsovnen er en kompliceret maskine, der sørger for at opvarme, så isen smelter, imens dampen forsvinder.
Derudover er der også en vaccumfunktion. Når hindbærrene er klar, er mindst 85 procent af vandindholdet væk - deraf størrelsen.
Næring i frysetørrede hindbær
Hindbærrene bliver hverken kogt eller bagt i frysetørringsmaskinen. Det betyder, at de bevarer de fleste næringsstoffer, når du har de småbitte, tørrede bær.
Farve og smag er også intakte i de tørrede bær.
Det betyder også, at de er langtidsholdbare, når de opbevares i et glas eller en lukket pose - mindst et år fra salgsdato.
Det frysetørret produkt, vi kender allerbedst, er nok pulverkaffe som Nescafe. Men man kan få en række frysetørrede frugter og grøntsager.
Anvendelse og opskrifter
Udover at pynte kager og hjemmelavet konfekt med de små, tørrede bær, er de også gode i en müesli-blanding eller som drys på havregrød.
Du kan også blande dem i en vaniljeis eller drysse dem over frugtsalat og kærnemælkskoldskål.
Mulighederne er mange, og da de som nævnt er langtidsholdbare, er det smart at have et glas stående i køkkenskabet.
Opskrifter, hvor vi har brugt frysetørrede hindbær:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: