Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Nem opskrift på fragilité med flødecreme og jordbær

Nem opskrift på fragilité med flødecreme og jordbær

Billede resultat for fragilité
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMS

Dette er en opskrift på fragilité, der er en kage med marengs, flødecreme og jordbær. Her får du også gode råd til bagning af fragilité.

Indhold
  • Dette er en opskrift på fragilité, der er en kage med marengs, flødecreme og jordbær. Her får du også gode råd til bagning af fragilité.
  • Opskrift på fragilité
  • Fragilité
  • Hvad betyder fragilité?
  • Kommentarer

Fragilité lyder måske som en besværlig konditorkage, der er næsten umulig at lave selv.

Men sådan er det på ingen måde, og hvis du følger denne opskrift får du en fragilitékage, der altid vækker lykke.

Se også: Hjemmelavet marengs og kyskager - opskrift og guide

Opskriften er beregnet til cirka seks personer.

Opskrift på fragilité

Fragilité

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samling: 10 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Dette er en opskrift på fragilité, der er en kage med marengs, flødecreme og jordbær. Her får du også gode råd til bagning af fragilité.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggehvider 2 bægre
  • 150 g flormelis
  • 150 g mandelmel
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk eddike
Fyld og pynt til fragilité
  • 3 dl fløde
  • 1 portion kagecreme opskrift på kagecreme her
  • 400 g jordbær
  • mynte nogle blade

Fremgangsmåde

  1. Kom æggehvider op i skålen til røremaskinen, og anvend piskeriset. Pisk hviderne næsten stive. Du kan selvfølgelig også anvende en elpisker, men det er nemmest med røremaskinen.
  2. Kom flormelis i æggehviderne sammen en smule eddike, og pisk videre indtil du har en luftig marengsmasse. Du skal piske så længe, at du kan lave æggehvidetesten, hvor du kan vende bunden af skålen i vejret uden at marengsmassen falder ud. Men heller ikke piske længere end dette!
  3. Sigt hvedemel i og vend også mandelmel i æggehviderne. Brug en dejskraber og gør det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft ud af marengsen.
  4. Forvarm ovnen til 125 grader varmluft.
  5. Beklæd to bageplader med bagepapir, og tegn to cirkler på den ene og en enkelt cirkel på den anden. Diameteren skal være cirka 20 centimeter, og du kan med fordel blot tegne uden om en tallerken, der passer med denne diameter.
  6. Fordel nu marengsen i de tre cirkler, så de bliver lige store.
  7. Begge bageplader sættes i ovnen, hvor de bages cirka 30 minutter.
  8. Tag de færdigbagte fragilité bunde ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
  9. Lav kagecreme som anvist længere oppe (det er meget nemt), og lad cremen køle af.
  10. Pisk flødeskummet stift og klargør jordbær, som vaskes, nippes og skæres i skiver.
  11. Vend forsigtigt cremen sammen med flødeskum, og saml din fragilité. Læg en bund nederst, så flødecreme og et lag jordbær, næste bund med flødecreme og jordbær, og til sidst den tredje bund, hvorpå der lægges et lag flødecreme og afsluttes med jordbær og friske mynteblade. Drys eventuelt med sigtet flormelis.

Næringsindhold

Kalorier497kcalKulhydrater39gProtein10gFedt36gMættet fedt16gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol57mgNatrium73mgKalium176mgKostfibre4gSukker31gVitamin A743IUVitamin C40mgCalcium98mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Hvad betyder fragilité?

Fragilité kommer fra Frankrig, og selve navnet hentyder til ordet fragili, der betyder sårbar eller skrøbelig.

Her henvises der selvfølgelig til de sprøde marengsbunde, og man skal dog også være varsom, når man løfter bundene af bagepladen.

Se også: Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Men når du blot udviser en smule forsigtighed, så går de altså ikke så let i stykker.

Sidder bundene fast på bagepapiret efter bagningen, kan du nemt løsne dem ved at trække en paletkniv forsigtigt ind under dem.

Relaterede opskrifter er pavlova med flødeskum og bær, mini pavlova med jordbær, fuglereder af marengs eller en lidt anderledes cheesecake med jordbær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Larsen skriver

    januar 07, 2025 at 10:11 pm

    Fragilite er ikke fransk. Det er en dansk kage.

    Svar
  2. Jolanda skriver

    juni 14, 2024 at 3:44 pm

    Dejlig kage. Anden gang jeg bagte den, kom jeg hasselnøddeflager på marengsbundene inden de blev bagt. Kan anbefales.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required