• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Budapestrulle - marengsrulle
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 1. december 2022

Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.

Budapestrulle med jordbær og chokolade er en fantastisk lækker og frisk dessert. Det er en dejlig blanding af nødder, marengs, bær, flødeskum og selvfølgelig chokolade.

En budapestrulle kan i princippet indeholde lige præcis den slags frugt du bedst kan lide, traditionelt set bliver der brugt mandariner fra dåse, men jeg kan personligt bedst lide jordbær.

Det samme gælde nødderne. Jeg brugte valnødder da de smager skønt med chokolade. Ellers er hasselnødder og mandler også gode bud.

Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade

Budapestrulle - marengsrulle
Rakel Seneca

Budapestrulle med jordbær og chokolade

5 fra 4 stemmer
Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Svensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bunden
  • 3 stk æggehvider
  • 50 g valnødder
  • 140 g flormelis
  • 1 spsk maizena
  • 20 g mandler
Fyldet
  • 100 g jordbær
  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blende valnødderne til en mel. Pisk derefter æggehviderne helt stive. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj maizena og valnøddemelet. Vend det forsigtigt sammen.
  2. Tag en bageplade beklædt med bagepapir og smør marengsmassen forsigtigt ud på den til en rektangel. Tag mandlerne og hak dem fint, drys dem derudover henover marengsen.
  3. Bag dem nu ved 175 grader i cirka 20 minutter, men kig gerne til bunden efter cirka 15 minutter for at sikre dig den ikke får for meget. Den skal kun være let gylden.
  4. Tag marengsen ud og put bagepapir på den og vend den på hovedet. Forsigtigt pilles det første lag bagepapir af. Lad den nu køle ned.
  5. Lav fyldet ved at piske fløden til flødeskum, tilføj derefter flormelis og vaniljepulver. Skær jordbær og chokolade i små stykker.
  6. Når kagen skal samles smøres flødeskummen på bunden, fordel jordbær og chokolade og så ruller du den forsigtigt samen som en roulade.
  7. Pynt med lidt ekstra flødeskum, jordbær og chokolade på toppen og server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også fryse desserten ned og servere den som en slags lækker iskage. Det kan jeg klart anbefale til varme sommerdage.

Og så kan du selvfølgelig variere bærrene i Budapestrulle, så du får lige de bær, du bedst kan lide.

Se også andre lækre jordbærdesserter:

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Jordbær trifli - nem trifli med jordbær og makroner

Rouladedessert - lækker dessert med creme og jordbær

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required