Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.
Budapestrulle med jordbær og chokolade er en fantastisk lækker og frisk dessert. Det er en dejlig blanding af nødder, marengs, bær, flødeskum og selvfølgelig chokolade.
En budapestrulle kan i princippet indeholde lige præcis den slags frugt du bedst kan lide, traditionelt set bliver der brugt mandariner fra dåse, men jeg kan personligt bedst lide jordbær.
Det samme gælde nødderne. Jeg brugte valnødder da de smager skønt med chokolade. Ellers er hasselnødder og mandler også gode bud.
Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade
Budapestrulle med jordbær og chokolade
Ingredienser
Bunden
- 3 stk æggehvider
- 50 gram valnødder
- 140 gram flormelis
- 1 spsk maizena
- 20 gram mandler
Fyldet
- 100 gram jordbær
- 100 gram mørk chokolade
- 1,5 dl piskefløde
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Start med at blende valnødderne til en mel. Pisk derefter æggehviderne helt stive. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj maizena og valnøddemelet. Vend det forsigtigt sammen.
- Tag en bageplade beklædt med bagepapir og smør marengsmassen forsigtigt ud på den til en rektangel. Tag mandlerne og hak dem fint, drys dem derudover henover marengsen.
- Bag dem nu ved 175 grader i cirka 20 minutter, men kig gerne til bunden efter cirka 15 minutter for at sikre dig den ikke får for meget. Den skal kun være let gylden.
- Tag marengsen ud og put bagepapir på den og vend den på hovedet. Forsigtigt pilles det første lag bagepapir af. Lad den nu køle ned.
- Lav fyldet ved at piske fløden til flødeskum, tilføj derefter flormelis og vaniljepulver. Skær jordbær og chokolade i små stykker.
- Når kagen skal samles smøres flødeskummen på bunden, fordel jordbær og chokolade og så ruller du den forsigtigt samen som en roulade.
- Pynt med lidt ekstra flødeskum, jordbær og chokolade på toppen og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også fryse desserten ned og servere den som en slags lækker iskage. Det kan jeg klart anbefale til varme sommerdage.
Og så kan du selvfølgelig variere bærrene i Budapestrulle, så du får lige de bær, du bedst kan lide.
Se også andre lækre jordbærdesserter:
Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
Del dine ideer og tanker med os andre her: