• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Budapestrulle med nøddemarengs og chokolade

Rakel Seneca
Budapestrulle er en skøn dessert. En roulade af nøddemarengs med chokolade, jordbær og flødeskum som fyld. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Dessert

Oversigt over indhold

  1. Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.
  2. Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Tip
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Budapestrulle er en marengsroulade bagt med valnødder og rullet om chokolade, flødeskum og jordbær. Den smager helt fantastisk.

Budapestrulle med jordbær og chokolade er en fantastisk lækker og frisk dessert. Det er en dejlig blanding af nødder, marengs, bær, flødeskum og selvfølgelig chokolade.

En budapestrulle kan i princippet indeholde lige præcis den slags frugt du bedst kan lide, traditionelt set bliver der brugt mandariner fra dåse, men jeg kan personligt bedst lide jordbær.

Det samme gælde nødderne. Jeg brugte valnødder da de smager skønt med chokolade. Ellers er hasselnødder og mandler også gode bud.

Opskrift på Budapestrulle med jordbær og chokolade

5 fra 4 stemmer
RetDessert
KøkkenSvensk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bunden

  • 3 stk æggehvider
  • 50 gram valnødder
  • 140 gram flormelis
  • 1 spsk maizena
  • 20 gram mandler

Fyldet

  • 100 gram jordbær
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at blende valnødderne til en mel. Pisk derefter æggehviderne helt stive. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj maizena og valnøddemelet. Vend det forsigtigt sammen.
  • Tag en bageplade beklædt med bagepapir og smør marengsmassen forsigtigt ud på den til en rektangel. Tag mandlerne og hak dem fint, drys dem derudover henover marengsen.
  • Bag dem nu ved 175 grader i cirka 20 minutter, men kig gerne til bunden efter cirka 15 minutter for at sikre dig den ikke får for meget. Den skal kun være let gylden.
  • Tag marengsen ud og put bagepapir på den og vend den på hovedet. Forsigtigt pilles det første lag bagepapir af. Lad den nu køle ned.
  • Lav fyldet ved at piske fløden til flødeskum, tilføj derefter flormelis og vaniljepulver. Skær jordbær og chokolade i små stykker.
  • Når kagen skal samles smøres flødeskummen på bunden, fordel jordbær og chokolade og så ruller du den forsigtigt samen som en roulade.
  • Pynt med lidt ekstra flødeskum, jordbær og chokolade på toppen og server straks.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Du kan også fryse desserten ned og servere den som en slags lækker iskage. Det kan jeg klart anbefale til varme sommerdage.

Og så kan du selvfølgelig variere bærrene i Budapestrulle, så du får lige de bær, du bedst kan lide.

Se også andre lækre jordbærdesserter:

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Jordbær trifli - nem trifli med jordbær og makroner

Rouladedessert - lækker dessert med creme og jordbær

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 54
  • 5
  • 3
  • 1
  • 2
  • Delt
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado
Hjemmebagt adventskrans med marcipan »

Populært indhold lige nu

billederesultat for krydderier på krydderihylde

Kan krydderier blive for gamle eller farlige at spise?

Køkkenredskaber i træ

Køkkenredskaber i træ - sådan skal de vaskes

billede med gateau marcel kage

Gateau Marcel - opskrift på lækker kage uden mel

mad på 15 minutter

Mad på 15 minutter - her er 10 hurtige opskrifter!

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 4 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetDessert
KøkkenSvensk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!