• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Farserede rosenkål (opskrift på rosenkål pakket ind i fars)

Farserede rosenkål (opskrift på rosenkål pakket ind i fars)

Billede af farserede rosenkål.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. januar 2025 - Udgivet: 4. januar 2025

Farserede rosenkål en lækker middagsret, hvor de sunde og små rosenkål nænsomt pakkes ind i en god fars. Der er sådan set bare tale om en frikadellefars, som nemt lægges rundt om de letkogte rosenkål, og derefter steges på panden.

Du får nemt succes med opskriften, men det er vigtigt at rosenkålene er kølet ned inden de pakkes ind i farsen, og det er også vigtigt du lige tørrer dem af i et viskestykke inden, så farsen nemmere holdes fast omkring kålene.

Steg dem i rigeligt med smør og olie, og sørg for at vende dem undervejs, så de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt. Det er nemmere end det måske lyder.

Tip: Lad de farsindpakkede rosenkål være en overraskelse. Sig ikke hvad du har lavet, så de sultne gæster ved serveringen bliver overraskede, når de skærer "frikadellerne" over. Og nej, de smager ikke voldsomt af kål, så selv de, der ikke er så vilde med rosenkål vil faktisk synes om dem.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Indhold
  • Farserede rosenkål
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Farserede porrer - nem opskrift
  • Farseret blomkål
  • Farserede peberfrugter - nem opskrift
  • Forloren hare med bacon
  • Spændende farsbrød - nem opskrift
  • Farsbrød med porrer
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af farserede rosenkål.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farserede rosenkål

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 15 rosenkål
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt - med lidt top
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rasp
  • 2 dl mælk - måske lidt mere
  • smør - og olie, til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave farsen, så den kan stå og trække lidt i køleskabet. Ælt det hakkede svine- og kalvekød sammen med salt, så det bedre kan binde væsken.
  2. Derefter tilsættes friskkværnet peber sammen med løgpulver, æg, hvedemel, rasp og et par deciliter mælk. Røres til en lind fars og stilles på køl.
  3. Skær bunden af de små rosenkål og pil de yderste blade af. Kog dem 5 minutter i letsaltet vand og læg dem derefter i en skål med iskoldt vand. Lad dem stå 5 minutter så kålene bliver kolde. Tag dem op og tør dem af i et viskestykke.
  4. Tag farsen ud af køleskabet. Tag en spiseskefuld fars i den ene hånd og bred den lidt ud. Læg en rosenkål på midten og vend forsigtigt om, så farsen falder forsigtigt ned om kålen. Luk den til og læg til side på et fad. Fortsæt på samme måde med de øvrige rosenkål med fars. Jeg plejer at få ca. 15 stk. ud af denne opskrift, men det kan variere en smule afhængig af hvor stor rosenkålene er - og hvor meget fars du bruger.
  5. Varm en pande op ved en høj varme varme (jeg starter ud med 8 på en skale fra 1-9), og kom en god klat smør og sjat olie på panden. Lad det netop bruse af og læg så de farserede rosenkål på. Lad dem få lidt stegeskorpe, hvorefter der skrues lidt ned for varmen, og så skal de blot steges i alt ca. 15-18 minutter på alle sider, hvor du indimellem vender dem rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalKulhydrater: 16gProtein: 31gFedt: 14gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 157mgNatrium: 796mgKalium: 786mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 765IUVitamin C: 61mgCalcium: 131mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder med fremgangsmåden til de farserede porrer:

en lind fars til de farserede rosenkål
de kogte rosenkål pakkes ind i fars
færdigstegte farserede rosenkål

Servering

De farserede rosenkål må gerne lige hvile 10 minutter inden servering, så de når at sætte sig.

Serveres gerne med ovnstegte kartofler, spidskålssalat og en brun sovs. Dampede ærter eller grønne bønner kan også serveres til i stedet for salaten. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Farserede porrer - nem opskrift

4.8 fra 63 stemmer
Farserede porrer er porrer, der pakkes ind i en lækker fars, og derefter på pande og i ovn. En nem opskrift på denne klassiske ret.
Gå til opskrift
Billede resultat for farserede porrer

Farseret blomkål

4.7 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Gå til opskrift
farsereret blomkål

Farserede peberfrugter - nem opskrift

4.8 fra 33 stemmer
Farserede peberfrugter er kræs for både børn og voksne, og de er ret nemme at lave. De fyldte peberfrugter er med hakket oksekød og grønsager.
Gå til opskrift
billederesultat for farserede peberfrugter

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Spændende farsbrød - nem opskrift

5 fra 23 stemmer
Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Gå til opskrift
billede til farsbrød i ovn

Farsbrød med porrer

4.6 fra 33 stemmer
Farsbrød med porrer er et spændende farsbrød, der er nemt at lave. En opskrift på fars i fad med porrer, som serveres med en god sovs til.
Gå til opskrift
farsbrød med porrer

FAQ

Kan man fryse farserede rosenkål?

Ja, du kan sagtens fryse de farserede rosenkål i en tæt beholder, og derefter blot varme dem op i ovnen.

Hvor længe holder farserede rosenkål?

Opbevar de farserede rosenkål på køl, hvor de fint holder sig i 2-3 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 05, 2025 at 8:11 am

    Mums 😋 Jeg elsker rosenkål og har lavet retten flere gange. De smager altså også godt kolde i tynde skiver på en rugbrødsmad og så ser det flot ud.😊

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    januar 04, 2025 at 6:18 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for at høre din mening om de farserede rosenkål her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Forsiden lige nu

billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften
billede med spidskålspakker
Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød→ Se opskriften
spinatpandekager
Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift→ Se opskriften
blomkålscurry
Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål→ Se opskriften
surdejsboller
Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej→ Se opskriften
Billede med nye kartofler, der lige er gravet op
Er nye kartofler eller gamle kartofler sundest?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required