Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
Farserede rosenkål en lækker middagsret, hvor de sunde og små rosenkål nænsomt pakkes ind i en god fars.
Der er sådan set bare tale om en frikadellefars, som nemt lægges rundt om de letkogte rosenkål, og derefter steges på panden.
Du får nemt succes med opskriften, men det er vigtigt at rosenkålene er kølet ned inden de pakkes ind i farsen, og det er også vigtigt du lige tørrer dem af i et viskestykke inden, så farsen nemmere holdes fast omkring kålene.
Steg dem i rigeligt med smør og olie, og sørg for at vende dem undervejs, så de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt. Det er nemmere end det måske lyder.
Tip: Lad de farsindpakkede rosenkål være en overraskelse. Sig ikke hvad du har lavet, så de sultne gæster ved serveringen bliver overraskede, når de skærer "frikadellerne" over. Og nej, de smager ikke voldsomt af kål, så selv de, der ikke er så vilde med rosenkål vil faktisk synes om dem.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på farserede rosenkål
Farserede rosenkål
Ingredienser
- 15 rosenkål
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt - med lidt top
- friskkværnet peber
- 2 tsk løgpulver
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk rasp
- 2 dl mælk - måske lidt mere
- smør - og olie, til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at lave farsen, så den kan stå og trække lidt i køleskabet. Ælt det hakkede svine- og kalvekød sammen med salt, så det bedre kan binde væsken.
- Derefter tilsættes friskkværnet peber sammen med løgpulver, æg, hvedemel, rasp og et par deciliter mælk. Røres til en lind fars og stilles på køl.
- Skær bunden af de små rosenkål og pil de yderste blade af. Kog dem 5 minutter i letsaltet vand og læg dem derefter i en skål med iskoldt vand. Lad dem stå 5 minutter så kålene bliver kolde. Tag dem op og tør dem af i et viskestykke.
- Tag farsen ud af køleskabet. Tag en spiseskefuld fars i den ene hånd og bred den lidt ud. Læg en rosenkål på midten og vend forsigtigt om, så farsen falder forsigtigt ned om kålen. Luk den til og læg til side på et fad. Fortsæt på samme måde med de øvrige rosenkål med fars. Jeg plejer at få ca. 15 stk. ud af denne opskrift, men det kan variere en smule afhængig af hvor stor rosenkålene er - og hvor meget fars du bruger.
- Varm en pande op ved en høj varme varme (jeg starter ud med 8 på en skale fra 1-9), og kom en god klat smør og sjat olie på panden. Lad det netop bruse af og læg så de farserede rosenkål på. Lad dem få lidt stegeskorpe, hvorefter der skrues lidt ned for varmen, og så skal de blot steges i alt ca. 15-18 minutter på alle sider, hvor du indimellem vender dem rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
De farserede rosenkål må gerne lige hvile 10 minutter inden servering, så de når at sætte sig.
Serveres gerne med ovnstegte kartofler, spidskålssalat og en brun sovs. Dampede ærter eller grønne bønner kan også serveres til i stedet for salaten. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Mums 😋 Jeg elsker rosenkål og har lavet retten flere gange. De smager altså også godt kolde i tynde skiver på en rugbrødsmad og så ser det flot ud.😊
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for at høre din mening om de farserede rosenkål her.