Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farserede rosenkål

Farserede rosenkål (opskrift på rosenkål pakket ind i fars)

Billede af farserede rosenkål.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
102
SHARES
FacebookMessenger102PinterestEmailSMS
Indhold
  • Farserede rosenkål
  • Opskrift på farserede rosenkål
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Farserede rosenkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 15 rosenkål
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt med lidt top
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rasp
  • 2 dl mælk måske lidt mere
  • smør og olie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave farsen, så den kan stå og trække lidt i køleskabet. Ælt det hakkede svine- og kalvekød sammen med salt, så det bedre kan binde væsken.
  2. Derefter tilsættes friskkværnet peber sammen med løgpulver, æg, hvedemel, rasp og et par deciliter mælk. Røres til en lind fars og stilles på køl.
  3. Skær bunden af de små rosenkål og pil de yderste blade af. Kog dem 5 minutter i letsaltet vand og læg dem derefter i en skål med iskoldt vand. Lad dem stå 5 minutter så kålene bliver kolde. Tag dem op og tør dem af i et viskestykke.
  4. Tag farsen ud af køleskabet. Tag en spiseskefuld fars i den ene hånd og bred den lidt ud. Læg en rosenkål på midten og vend forsigtigt om, så farsen falder forsigtigt ned om kålen. Luk den til og læg til side på et fad. Fortsæt på samme måde med de øvrige rosenkål med fars. Jeg plejer at få ca. 15 stk. ud af denne opskrift, men det kan variere en smule afhængig af hvor stor rosenkålene er - og hvor meget fars du bruger.
  5. Varm en pande op ved en høj varme varme (jeg starter ud med 8 på en skale fra 1-9), og kom en god klat smør og sjat olie på panden. Lad det netop bruse af og læg så de farserede rosenkål på. Lad dem få lidt stegeskorpe, hvorefter der skrues lidt ned for varmen, og så skal de blot steges i alt ca. 15-18 minutter på alle sider, hvor du indimellem vender dem rundt.

Næringsindhold

Kalorier318kcalKulhydrater16gProtein31gFedt14gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol157mgNatrium796mgKalium786mgKostfibre3gSukker4gVitamin A765IUVitamin C61mgCalcium131mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på farserede rosenkål

Farserede rosenkål en lækker middagsret, hvor de sunde og små rosenkål nænsomt pakkes ind i en god fars. Der er sådan set bare tale om en frikadellefars, som nemt lægges rundt om de letkogte rosenkål, og derefter steges på panden.

Du får nemt succes med opskriften, men det er vigtigt at rosenkålene er kølet ned inden de pakkes ind i farsen, og det er også vigtigt du lige tørrer dem af i et viskestykke inden, så farsen nemmere holdes fast omkring kålene.

Steg dem i rigeligt med smør og olie, og sørg for at vende dem undervejs, så de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt. Det er nemmere end det måske lyder.

Tip: Lad de farsindpakkede rosenkål være en overraskelse. Sig ikke hvad du har lavet, så de sultne gæster ved serveringen bliver overraskede, når de skærer "frikadellerne" over. Og nej, de smager ikke voldsomt af kål, så selv de, der ikke er så vilde med rosenkål vil faktisk synes om dem.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Se flere opskrifter:

  • Farseret blomkål med bacon (opskrift på indbagt blomkål)
  • Farserede porrer - indbagt porre til pande og ovn
  • Farserede peberfrugter - opskrift på fyldte peberfrugter

Billeder

Her er lidt billeder med fremgangsmåden til de farserede porrer:

en lind fars til de farserede rosenkål
de kogte rosenkål pakkes ind i fars
færdigstegte farserede rosenkål

Servering

De farserede rosenkål må gerne lige hvile 10 minutter inden servering, så de når at sætte sig.

Serveres gerne med ovnstegte kartofler, spidskålssalat og en brun sovs. Dampede ærter eller grønne bønner kan også serveres til i stedet for salaten. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Forloren hare med bacon (opskrift på en klassiker med vildtsovs)
  • Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift
  • Farsbrød med porrer - nem og velsmagende opskrift

FAQ

Kan man fryse farserede rosenkål?

Ja, du kan sagtens fryse de farserede rosenkål i en tæt beholder, og derefter blot varme dem op i ovnen.

Hvor længe holder farserede rosenkål?

Opbevar de farserede rosenkål på køl, hvor de fint holder sig i 2-3 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    januar 05, 2025 at 8:11 am

    Mums 😋 Jeg elsker rosenkål og har lavet retten flere gange. De smager altså også godt kolde i tynde skiver på en rugbrødsmad og så ser det flot ud.😊

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 04, 2025 at 6:18 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for at høre din mening om de farserede rosenkål her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required