Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Rabarberkompot

Rabarberkompot (opskrift på hjemmelavet kompot)

hjemmelavet rabarberkompot
4.7 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook81PinterestSMSEmailMessenger
81
DELINGER
Indhold
  • Rabarberkompot
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarberkompot
  • Billeder
  • Servering
  • Rabarberkompot med jordbær i ovn
  • FAQ
  • Kommentarer

Rabarberkompot

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Antal: 4
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g rabarber (friske, skåret i 1,5 centimeter tykke skiver)
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang (eller 1 teskefuld vaniljesukker)
  • 1 spsk vand

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vask 300 g rabarber og skær det nederste af roden fra. Men ikke for meget, da den røde del af en rabarber er den bedste.
  2. Del stænglerne på midten og snit dem i en tykkelse på ca. 1,5 centimeter. 2 centimeter er også ok.
  3. Kom rabarberstykkerne i en lille gryde sammen med 100 g sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Kom også vaniljestangen ved. En teskefuld god vaniljesukker kan også anvendes i stedet for vaniljestang. Tilsæt desuden 1 spsk vand.
  4. Kog nu din kompot i cirka 3-4 minutter, og rør rundt med forsigtighed, så du bevarer lidt struktur i din kompot.

Næringsindhold

Kalorier115kcalKulhydrater28gProtein1gFedt0.2gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.03gNatrium4mgKalium218mgKostfibre1gSukker26gVitamin A77IUVitamin C6mgCalcium65mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rabarberkompot

Rabarberkompot er meget nem at lave, og kompotten er en fantastisk ledsager til blandt andet is og kage. Den er bedst med nye rabarber, men den kan også laves af frosne rabarber.

Her har jeg anvendt 100 gram sukker til 300 gram rabarber, hvilket jeg synes giver den perfekte balance mellem den syrlige rabarber og sødmen i den færdig kompot.

Gammeldags rabarberkompot er nem og simpel at lave, for der skal blot anvendes rabarber, sukker, vanilje og en smule vand. Ønskes en større portion, kan du nemt blot fordoble mængderne i opskriften.

Se flere opskrifter:

  • Bagte rabarber
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberkage
  • Rabarbergrød
  • Rabarberbrud
  • Rabarber med marengs

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af rabarberkompotten:

rabarber til kompot skæres ud
rabarber med sukker og vanilje i gryde til rabarber kompot
færdigkogt rababerkompot efter 3-4 minutter i gryden

Servering

Tag vaniljestangen op af den færdige rabarberkompot, og stil kompotten på køl.

Kompotten med de lækre rabarber passer super godt til en hjemmelavet vanilje parfait eller en blødende chokoladekage.

Kompotten smager i øvrigt også fremragende på et stykke franskbrød.

Rabarberkompot med jordbær i ovn

Af Karen Seneca

Rabarberkompot i ovn er nemmere end den kompot, vi tilbereder på komfuret. Her skal man ikke holde øje med temperatur eller røre rundt. Skær blot rabarberne ud i skiver, vend dem med sukker og vanilje og sæt det hele i ovnen.

Efter 20-25 minutter tages kompotten ud af ovnen, vendes med danske jordbær skåret ud i tern, og så har du en sommerkompot, der nærmest har lavet sig selv.

Da der er forskel på rabarbernes syrlighed, kan du eventuelt smage på kompotten efter 15 minutter og tilsætte mere sukker, hvis den virker for syrlig.

500 gram rabarber skiver
100 gram sukker
1 spsk vanilje
10 stk jordbær i tern

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Skyl rabarberne og skær dem i skiver. Læg dem i et ovnfast fad og bland dem med sukker og vaniljesukker.
  3. Kom stanniol udover fadet og bag det hele i 20 minutter. Efter de 20 minutter rører du rundt. Hvis du synes, at rabarberne ikke er møre nok, giver du fem minutter ekstra.
  4. Skyl jordbærrene og skær dem i små tern. Tag kompotten ud af ovnen og vend jordbærrene i den med det samme. Køl af og hæld på rene patentglas.

Der er mange muligheder. Hvis du vil servere den til middagsretter, bør du udelade jordbærrene, da de giver en mere dessertagtig smag.

FAQ

Hvad er forskellen på kompot og marmelade?

Der er ikke den store forskel på en god kompot og syltetøj eller marmelade. Grundlæggende kan man dog sige, at en kompot ofte spises rimelig hurtigt, mens syltetøj og marmelade oftest koges på henblik på at blive hengemt til senere brug. Derfor er der ofte Atamon i syltetøj.

Kan man fryse rabarberkompot?

En hjemmelavet rabarberkompot kan holde sig i ca. en uge på køl.
Men du kan også fryse kompotten ned, og dermed forlænge holdbarheden.

Vaniljestang eller vaniljesukker i rabarberkompot?

Du kan lave den lækre rabarberkompot med enten kornene fra en vaniljestang eller vaniljesukker. Vaniljestangen med de lækre vaniljekorn giver den bedste kompot, men jeg synes også den er fin med en god vaniljesukker. Så det er op til dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required