Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Demi glace

Demi glace (opskrift på sauce som på restaurant)

billederesultat for demi glace sovs
4.7 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
337
SHARES
FacebookMessenger337PinterestEmailSMS
Indhold
  • Demi glace
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på demi glace
  • Tips
  • Kommentarer

Demi glace

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
En nem og sikker opskrift på demi glace, der er den lækre sauce, som man ofte får på restaurant. Lavet med kalvefond og smager himmelsk godt.
Antal: 6 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 portion brun sovs (se opskrift på brun sovs her eller i videoen)
  • 4 dl kalvefond (kraftig, vand + koncentreret fond)
  • 1 spsk smør (til sautering)
  • 75 g champignon (finthakket)
  • 1 spsk tomatpasta
  • 0,5 dl portvin (eller Madeira el. lignende)
  • 40 g smør (i små tern, til montering)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave brun sovs som anvist i linket. Det er nemt.
  2. Derefter laves kalvefond. Den nemme løsning er fire deciliter vand, som koges op i en gryde sammen med koncentreret kalvefond, der kan købes i de fleste supermarkeder. Lav gerne kalvefonden til den kraftige side.
  3. Skær smør i mindre tern, og stil dem på køl igen, så de er klar når du skal montere din demi glace.
  4. I en gryde sauteres fintsnittede champignon nu af i lidt smør.
  5. Tilsæt så tomatpasta og portvin, og lad det sautere ganske kort.
  6. Derefter tilsættes både brun sovs og kalvefond, hvorefter din demi glace koges ind til cirka det halve. Det tager lidt tid - afhængig af hvor meget varme du sætter på kogepladen. Men regn med i hvert fald en halv times tid.
  7. Sigt saucen og den tilbage i gryden.
  8. Så skal du montere din demi glace. Her er det vigtigt, at sovsen ikke koger mere. Så tag gryden af kogepladen.
  9. Kom de kolde tern af smør i gryden, og pisk dem ud i sovsen. Nu er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier111kcalKulhydrater7gProtein1gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol19mgNatrium455mgKalium77mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A266IUVitamin C1mgCalcium4mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på demi glace

Demi glace er en virkelig fantastisk sauce, som du sikkert ofte er stødt på, når du har spist på restaurant.

Som så meget andet god mad, stammer den lækre demi glace fra det franske køkken, men selvom sovsen lyder både fin og fransk, så er den ret nem at lave i dit eget køkken.

Der findes flere måder at lave den på, og hvis du ønsker at lave den med en hjemmelavet kalvefond, ja så tager den lang tid at tilberede.

Men du kan sagtens lave den med en koncentreret kalvefond fra supermarkedet, og her er min version af den klassiske franske sauce, og den bliver du glad for.

Se også de populære opskrifter på:

  • Sauce espagnole
  • Gastrik
  • Sauce bordelaise
  • Paprika flødesauce

Tips

Den færdige demi glace serveres straks, og den er perfekt til mange slags kødretter.

Jeg bruger den blandt andet til oksefilet og culottesteg.

Du kan i øvrigt sagtens fryse en demi glace ned, men gør det uden at montere den med smør.

Varmes derefter op og monteres så med smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required