Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Pizzadej

Pizzadej (nem opskrift på dej til hjemmelavet pizza)

billede med italiensk pizzadej
4.8 fra 345 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMS
Opdateret: 1. juli 2024 - Udgivet: 19. juli 2023
Oversigt over indhold
  • Pizzadej - hjemmelavet pizza
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pizzadej
  • Billeder
  • Hvedemel
  • Om opskriften
  • Undgå sammentrækning
  • Tips til hjemmelavet pizza
  • Fyld
  • Bagning
  • Værd at vide
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pizzadej - hjemmelavet pizza

4.77 fra 345 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Pizza
Køkken: Italiensk
Kalorier: 865
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g hvedemel - tipo 00
  • 1 tsk salt - med lidt top
  • 5 dl vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 4 spsk olivenolie
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej hvedemel af i en stor skål og bland det med salt.
  2. Find en anden skål frem og hæld vand (lunkent) i den. Smuldr gær i og rør den ud i vandet. Tilsæt også seks spiseskefulde af melet og rør det ud. Lad den nemme fordej stå i 10 minutter.
  3. Lav en fordybning i midten af melet i den store skål, og hæld nu fordejen heri. Tilsæt også olivenolie.
  4. Rør nu dejen sammen indtil den er nogenlunde samlet, hvorefter du ælter den sammen med hænderne.
  5. Tag derefter pizzadejen ud på køkkenbordet, hvor den æltes grundigt og færdigt. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel. Du kan naturligvis også ælte dejen på en røremaskine.
  6. Form dejen til en kugle, som du med en skarp kniv giver et kryds på toppen.
  7. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med husholdningsfilm og et visketstykke, og lad så den italienske pizzadej hæve til dobbelt størrelse, hvilket typisk tager en times tid.
  8. Vej pizzadej af i en størrelse på ca. 150-200 gram pr. styk - afhængig af hvor store du ønsker dine pizzaer. Virkes op og trykkes let flade. Efterhæver ca. 30 minutter under viskestykke.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 865kcalKulhydrater: 155gProtein: 22gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gNatrium: 596mgKalium: 289mgKostfibre: 6gSukker: 1gVitamin C: 0.01mgCalcium: 37mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pizzadej

Denne ægte italienske pizzadej opskrift stammer fra det italienske supermarked Supermarco i København.

I butikken hænger opskriften på pizza, som italienerne laver den, og bedre pizzadej får du ikke. De kalder den selv for verdens bedste - og det er jeg helt enig med dem i.

Opskriften hænger håndskrevet, og som med så meget andet italiensk mad, så består den af få og simple ingredienser.

Med denne opskrift får du en god portion dej til hjemmelavet pizza - og der er nok til mindst fire personer. Klassisk, italiensk og bedst.

Se flere opskrifter:

  • Bradepandepizza til hele familien
  • Pizza Margherita
  • Pizza calzone med kødsauce - indbagt ufo-pizza

Billeder

Lidt billeder af fremgangsmåden til pizzadejen:

billede med fordej til italiensk pizzadej
den bedste italienske dej til pizza
billede med hævet italiensk pizzadej
billederesultat for italiensk pizzadej klar til hævning
pizzadej med bageenzymer
italiensk pizzadej

Hvedemel

Jeg anbefaler, som tidligere nævnt, at bruge Tipo 00 mel til denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindelig hvedemel. Tipo 00 mel er en finmalet italiensk hvedemel, der har et meget højt proteinindhold.

Det gør dejen smidig, giver den flotte luftbobler og får den til at hæve godt. Det giver ekstra sprødhed og et lækkert bid til pizzadejen.

Husk at sætte den færdige pizza på en bagerist, hvis der går lidt tid inden den skal spises. Så beholder pizzaen sin sprøde bund.

Om opskriften

Hjemmelavet pizza er en sikker vinder - og med denne opskrift på pizzadej bliver glæden endnu større. Det er bare noget andet at lave sin egen pizza helt fra bunden. 

Denne italienske pizzadej laves med en meget nem fordej, hvor du lige rører lidt hvedemel - helst Tipo 00 mel - i gærvandet. Og det gør virkelig noget godt ved dejen.

Du har nu en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som de ville lave den i Italien.

Undgå sammentrækning

Se gerne videoen her, hvor jeg viser, hvordan du ruller den perfekte pizza ud. Her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.

Så er pizzadejen nemlig meget nemmere at rulle ud og trækker sig ikke sammen, som den ville gøre hvis du lige havde æltet den.

Tips til hjemmelavet pizza

Hermed har du en lækker og spændstig italiensk pizzadej, der er præcis som i Italien.

Nu kan du tage en håndfuld dej, som derefter rulles ud til pizza. Se i videoen hvordan du ruller den perfekte pizza, og her er det blandt andet vigtigt, at dejen ikke æltes den sidste halve time.

Så er en pizzadej nemlig meget nemmere at rulle ud!

Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.

Fyld

Fyldet kan selvfølgelig være en hjemmelavet pizzasovs, oregano, ost, mozzarella, skinke eller hvad du nu synes.

Bagning

  • Skal bages meget varmt, gerne 250-300 grader.
  • Bedst på pizzasten eller bagestål, så bunden bliver sprød.
  • Bagetid: typisk 5-10 minutter afhængig af temperatur og tykkelse.

Værd at vide

  • Ordet pizza menes at stamme fra latin "pinsa", der betyder noget man trykker/flader ud.
  • Den ældste kendte pizza stammer fra Napoli, og den oprindelige pizzadej er uden olie og sukker.
  • Napolitansk pizza er UNESCO-beskyttet kulturarv.
  • Dejen kan fryses, rul den evt. ud først og frys med bagepapir imellem.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Nemme og lækre pizzasnegle med skinke
  • Hjemmelavet pizza - opskrift, fakta og topping
  • Salatpizza

FAQ

Hvad er pizzadej?

Pizzadej er en simpel, elastisk dej lavet på få ingredienser, som danner bunden til pizza. Den kan være tynd og sprød eller luftig og blød, alt efter opskrift og hævetid.

Kan man fryse pizzadej?

Du kan sagtens fryse pizzadejen ned, men gør det lige når dejen er samlet og ikke er begyndt på hæveprocessen endnu. Når du skal tø dejen op skal det helst gøres 2 timer i køleskabet, og først herefter kan du lade den hæve færdigt på køkkenbordet. I fryseren har pizzadejen en holdbarhed på omkring 1 måned.

Hvilke typer pizza findes der?

Blandt de mest kendte pizzatyper findes:
Napolitansk: Blød, luftig kant, tynd midte, kun tipo 00, vand, gær og salt
Romersk: Tynd og sprød, ofte med lidt olie og sukker i dejen
Deep pan (amerikansk): Tykkere dej med smør, næsten som tærte
Fuldkornspizzadej: Grovere og sundere alternativ
Glutenfri pizzadej: Med eks. rismel, majsmel eller boghvede.

Hvor længe skal pizzadej hæve?

Du kan hæve pizzadej på flere måder:
Kort hævning (1-2 timer): Giver en blød og let dej
Langtidshævning (8-48 timer): Giver mere smag og struktur
Koldhævning i køleskab er populært for bedre konsistens.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla skriver

    august 09, 2025 at 1:13 pm

    Svar
  2. Julie Teik skriver

    juli 01, 2025 at 8:29 pm

    Hej 😊

    Tak for en mega fantastisk pizzadej! Har lavet den flere gange. Spørgsmål? Vi skal holde fødselsdag på lørdag, og jeg vil gerne lave dejen dagen i forvejen. Hvor meget gær skal jeg bruge til samme opskrift og skal det være koldt vand? Alt så den koldhæver i ca 24 timer eller mere.?
    Vh Julie

    Svar
  3. Helle skriver

    juni 28, 2025 at 4:05 pm

    Bedste pizzadej! Nem at lave - smager virkelig godt

    Svar
  4. Jesper skriver

    maj 04, 2025 at 9:05 am

    Kan man lave opskriften med tørgær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 04, 2025 at 8:32 pm

      Hej Jesper
      Jeps - sagtens. Husk blot at væsken skal være lidt lunere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required