• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs

Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs

billede med kantareller til kantarelsauce

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  9. september 2020

Del gerne:
808
SHARES
FacebookMessenger808PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Kantarelsauce er Danmarks bedste sovs. Mixet af friske kantareller, kalvefond, hvidvin og fløde er helt og aldeles perfekt. Og i øvrigt vinder af DM i Sauce.
  2. Opskrift på kantarelsauce
  3. Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Danmarks bedste sovs
  8. Rengøring af kantareller
  9. Fakta om kantareller
  10. Tips til at finde kantareller
  11. Sæson for kantereller
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift

Kantarelsauce er Danmarks bedste sovs. Mixet af friske kantareller, kalvefond, hvidvin og fløde er helt og aldeles perfekt. Og i øvrigt vinder af DM i Sauce.

Kantarelsauce er en super lækker sovs, der især er god til bøffer og oksestege.

Det var netop med denne kantarelsauce, jeg i 2006 vandt Danmarksmesterskabet i sauce - og her er opskriften.

Prøv blandt andet denne sovs med kantareller til en culottesteg eller en oksefilet. Den smager helt fantastisk til oksekød.

Opskriften er til ca. fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Pasta med kantareller, bacon og fløde
  • Hakkebøffer i svampesauce
  • Kødboller i svampesauce

Opskrift på kantarelsauce

billede med kantareller til kantarelsauce

Kantarelsauce opskrift - kåret som Danmarks bedste sovs

Bedømmelse
4.7 fra 34 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g kantareller - delt i mindre stykker
  • 1 løg - finthakket
  • 1 persillerod - små tern
  • 2 dl kalvefond - kraftig/stærk
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom en klat smør på en varm pande (7-8 på en skala fra 1-9 på din kogeplade), og når smørret er smeltet, kommer du kantarellerne på, og svitser dem godt. Kom dem på en tallerken, og sæt dem til side.
  • Skru lidt op for varmen, og svits det finthakkede løg og persillerod i lidt smør. Når det har fået lidt farve - efter et minuts tid - kommer du kalvefond ved, og lader det småsimre 10 minutter.
  • Sigt nu fonden, og gem den. Smid løg og persillerod ud.
  • Kog fonden op i gryden igen, og tilsæt hvidvin. Lad det koge lidt ind, og tilsæt så fløden. Lad det creme lidt ind.
  • Tilsæt så de svitsede kantareller og lad atter saucen koge lidt ind til den ønskede tykkelse. Smag til med friskkværnet peber, og måske lidt salt. Men kalvefond indeholder en del salt, så vær varsom.
  • Denne kantarelsauce er helt fantastisk til oksekød. Du kan bruge den både til bøffer - eller en god kalvemørbrad.
  • Der er masser af smag og kraft i sovsen, og derfor skal der ikke så meget til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
240
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
607
mg
26
%
Kalium
 
378
mg
11
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
736
IU
15
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Danmarks bedste sovs

Med denne sauce vandt jeg Danmarksmesterskabet i Sauce 2006, hvor den blev kåret som landets bedste sovs på det tidspunkt.

Opskriften holder bestemt stadig, for kantarellerne tilfører så meget god smag og umami til sovsen, at den er en ren fornøjelse.

Samtidig er kantarelsauce meget nem at lave.

Rengøring af kantareller

Som med alle andre svampe, er det bedste blot at børste eventuel jord af kantarellerne.

Svampene suger hurtigt vand til sig, så undlad såvidt det er muligt at skylle dem under vandhanen. Det gælder altså ikke kun den almindelige champignon, men også svampe som kantarellerne.

Kun hvis de er snavsede og det ikke er nok at børste dem, skal de have en forsigtig tur under vandhanen.

Men normalt er det altså nok at børste kantareller og andre svampe fri for jord.

Fakta om kantareller

Man kan sagtens plukke sine kantareller selv ude i de danske skove, hvis man ellers kan finde de rigtige steder, hvor kantarellerne står.

Jeg ved nemlig, at de mere garvede kantarelsamlere ikke gerne udleverer deres bedste findesteder, for de vil gerne have de bedste kantareller for sig selv. Og det er jo sådan set fair nok.

Kantarellen er en særdeles god spisesvamp, og den er slet ikke så svær at finde i naturen.

Den almindelige kantarel, der på latin hedder cantharellus cibarius, er nærmest orangegul og op til 10 centimeter høj.

Svampen er både glat og tør, og så vokser den både i løvskove og skove med nåletræer.

Tips til at finde kantareller

Hvor skal man så mere præcist lede for at finde kantareller?

Jo, kantarellerne står altid under træer, fordi de er afhængige af træernes rødder. Det kendetegner også blandt andet rørhatte.

Kantarellerne står gerne lyse steder hvor skovbunden ikke er alt for frodig, og så kan de vokse sammen med blandt andet fyr, birk, bøg og eg. Så start med at kigge der, så er du i hvert fald godt på vej.

Sæson for kantereller

Sæson for kantareller i Danmark er rimelig lang.

Normalt dukker de første kantareller op i starten af august måned, og så kan man ellers plukke svampene hen frem til november.

Så der er altså sæson for kantareller gennem det meste af efteråret.

Når det danske sommervejr svigter os, kan du faktisk være heldig at sæsonen starter endnu tidligere, og jeg har også plukket kantareller allerede i juli.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie Eggert Pedersen

    september 25, 2023 at 9:13 am

    Kære Holger

    I Asserbo Plantage er der altid kantareller omkring Sct. Hans - og i flere år allerede omkring den 10. juni! Men ikke alle steder.

    mvh Mie

    Svar
  2. Tobias

    september 10, 2022 at 5:26 pm

    Hej Holger.
    Kan man bruge pastinak istedet for persillerod? Og hvad tænker du om at lave den dagen før man skal bruge den, og så blot varme den op på dagen?

    Svar
  3. Connie

    maj 19, 2022 at 1:45 pm

    Hej Holger
    Vil sovsen kunne bruges til vildt, altså dyre steg?? OG kan kantareller fryses?.
    Dejlig masse opskrifter, tak for det.
    Hilsen Connie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2022 at 4:10 pm

      Hej Connie
      Jo da, denne kantarelsauce er fantastisk til vildt.
      Du kan sagtens fryse kantareller, men jeg synes det er svært at få dem rigtig sprøde bagefter. Smagen fejler dog ingenting. Vær også opmærksom på, at du skal fryse dem enkeltvis, så du ikke ender op med en stor klump kantareller. Så frys dem enkeltvis, og saml dem sammen i en pose, når de frosne. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ingeborg

    november 14, 2020 at 3:02 pm

    Hej Holger
    Ja, det er virkelig en fantastisk sovs, og mine gæster var også begejstrede, blot kan jeg ikke lide at du skriver at løg og persillerod skal kasseres, selv har jeg aldrig smidt mad væk med mindre det er blevet dårlig. Det smager jo skønt, så selv har jeg blendet dem grundigt og ladet dem blive i sovsen, men hvis man ikke ønsker de små "klumper" i sin sovs, ja så kan det jo bruges som pynt/smagsgiver på et stykke pålægsmad, eller bare som ekstra tilbehør dagen efter - til dagens grøntsager.
    Vi skal jo spare på jordens resurser, så kan du ikke nøjes med at skrive at løg og persilleroden ikke skal bruges i sovsen efter de er blevet siet fra, så opfordre du i det mindste ikke til at kassere god mad.
    MVH Ingeborg

    Svar
  5. Nicklas Uhlenfeldt

    juni 21, 2018 at 9:14 pm

    Hvad gør man, hvis det ikke er sæson for persillerod ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 22, 2018 at 7:55 am

      Hej Nicklas

      Et godt spørgsmål, og jeg ville blot undlade persilleroden. Det kan du sagtens. Det bliver stadig en god kantarelsauce 🙂

      Du kan også tilsætte nogle persillestilke, det hjælper også.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Tina Rønn

    april 08, 2017 at 12:34 pm

    kan man bruge tørrede kantareller

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 08, 2017 at 1:12 pm

      Hej Tina
      Det kan du sagtens 🙂 Det er jo desværre ikke lige sæson for kantereller lige nu.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required