Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Cashewnødder - fakta og opskrifter med de lækre nødder

Cashewnødder - fakta og opskrifter med de lækre nødder

Billede med cachewnødder.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Cashewnødder er delikate og fulde af smag. Men hvad er det egentlig for en nød? Og hvad kan vi bruge den til i madlavningen. Få svarene her.

Cashewnødder er forunderlige. De vokser på træer, hvor der gror en æblelignende frugt, og i enden af disse æbler, stikker en nyreformet, mørk stilk ud.

Inden i den stilk - eller skal, som det er - ligger selve cashewnødden og putter sig i en klæbrig olieagtig substans.

Det er en besværlig proces at få adskilt nødden fra skallen og kan kun gøres med håndkraft. Så næste gang du undrer dig over, at disse nødder er dyrere end for eksempel hasselnødder, så har du en del af forklaringen her.

Selve træet er et Akajutræ og stammer oprindeligt fra Brasilien. I dag dyrkes nødderne i Indien, Vestafrika og andre tropiske lande.

Og hvad sker der så med de æbler, der plukkes for at få fat i cashewnødderne? Nogle steder går de til spilde, andre steder bliver de spist af lokalbefolkningen.

cashewnødder på træ
Cashewnødden ligger inde i den gevækst eller skal, du ser nederst på frugten. Skallen indeholder en klæbrig olie, som bruges til blandt andet insektafskrækker, farvestof til tøj og som smøremiddel. Foto: iStock.com.
Indhold
  • Cashewnødder er delikate og fulde af smag. Men hvad er det egentlig for en nød? Og hvad kan vi bruge den til i madlavningen. Få svarene her.
  • Sundhed og energifordeling
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Anvendelse og opskrifter
  • Kommentarer

Sundhed og energifordeling

Hjerteforeningen og Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 30 gram nødder hver dag. Det kan for eksempel være cashewnødder, mandler eller valnødder.

Forskning har nemlig vist, at nødder kan mindske risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme. Spiser du de 30 gram om dagen, kan du også sænke dit LDL-kolesterol.

Cashewnødder indeholder B-vitaminer og en række mineraler, som er gode for os.

Her ser du energifordelingen på 100 gram tørristede cashewnødder:

Kalorier: 603 kalorier.
Proteiner: 15,3 gram.
Kulhydrater: 29.7 gram.
Fedt: 46,4 gram.

Opbevaring og holdbarhed

Cashewnødder kan holde op til et halvt år, hvis de opbevares korrekt. Nemlig i et patentglas eller en lukket pose i mørkt, gerne køligt skab.

De kan også fryses. Her er holdbarheden ca. et år. Faktisk anbefales det, at nødderne opbevares i fryseren, da de her bevarer saftigheden.

Anvendelse og opskrifter

Nødderne er det perfekte drys på alt fra grød, kager og cereals til salater og varme retter. Du kan blandt andet lavet en salat med cashewnødder, vindruer og blåbær.

De er også sunde og lækre som snacks. Rist nødderne et par minutter på panden først, så folder smagen og duften sig ud.

Her får du inspiration til retter, der indeholder cashewnødder. Ja, i den første ret er cashewnødden ligefrem stjernen, da den ikke smager nær så godt med for eksempel peanuts.

Wok med grønkål, kylling og cashewnødder
Her får du min opskrift på wok med grønkål. En sund og nem ret, der også laves med kylling og cashewnødder. Retten kan tilberedes i en pande.
Se opskriften her
billede til wok med grønkål
Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken
Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.
Se opskriften her
kylling cashew
Salat med bønnespirer, gulerødder og cashewnødder
Se hvordan du laver den lækreste salat med bønnespirer, revne gulerødder og ristede cashewnødder. Salaten vendes med citrondressing.
Se opskriften her
billederesultat for salat med bønnespirer
Hjemmelavet nøddemix med krydderier
Hjemmelavet nøddemix er nemt at lave, og så bliver nødderne dejligt sprøde med en skøn barbecuesmag. Her med cashew, valnødder og mandler.
Se opskriften her
Nøddemix
Curry med butternut squash, kål og cashewnødder
Curry med butternut squash, indiske krydderier og grønkål samt ristede cashewnødder er den perfekte efterårs-ret. Her er både smag og varme.
Se opskriften her
Curry med butternut squash
Hjemmelavet nøddemix med krydderier
Hjemmelavet nøddemix er nemt at lave, og så bliver nødderne dejligt sprøde med en skøn barbecuesmag. Her med cashew, valnødder og mandler.
Se opskriften her
Nøddemix
Kold pastasalat - nem opskrift
Dette er en opskrift på kold pastasalat med kylling og masser af grøntsager. Den færdige pastasalat vendes med en olie- og citrondressing.
Se opskriften her
Billederesultat for kold pastasalat
Nudler med hakket svinekød og spidskål
Her får du min opskrift på nudler med hakket svinekød og spidskål. En nem ret, som du enten kan lave i en dyb pande eller en wok.
Se opskriften her
nudler med hakket svinekød og spidskål
Nem wokret med marineret mørbrad
Her får du en opskrift på nem wokret med marineret mørbrad. En skøn ret med marineret svinemørbrad og masser af grøntsager til wok eller pande.
Se opskriften her
billede med wokret med marineret mørbrad
Sund salat med bønnespirer
Her er min opskrift på en sund og nem salat med bønnespirer, æble, spidskål og dejlige cashewnødder. Vend salaten med olie og citronsaft.
Se opskriften her
billede til sund salat med bønnespirer
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.