Hjemmelavet nøddemix er nemt at lave, og så bliver nødderne dejlig sprøde med en skøn barbecuesmag. Her med cashew, valnødder og mandler.
Hjemmelavet nøddemix er en blanding af tre forskellige nødder, som smager skønt, og så har de en dejlig konsistens.
I denne nøddeblanding er der cashewnødder, mandler og valnødder, men du kan sagtens bruge andre nødder som peanuts og hasselnødder.
Server dem til en velkomstdrink, som Netflix-snold eller kom dem i et pænt patentglas og forær dem som en hjemmelavet vært/værtindegave. De er også gode som drys på en salat.
Opskrift på hjemmelavet nøddemix
Hjemmelavet nøddemix med krydderier
Ingredienser
- 1,5 dl valnødder
- 1,5 dl mandler
- 1,5 dl cashewnødder
- 1 stk æggehvide - pasteuriseret
- 1 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids chili - stødt
- 1 tsk brun farin
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader og rist nødderne på en bageplade i 10 minutter.
- Tag nødderne ud af ovnen og lad dem køle af, skru ned til 150 grader.
- Pisk æggehviden, så den skummer lidt, og pisk nu krydderierne i æggehviden.
- Når nødderne er kølet lidt af, blander du dem dem godt rundt i æggehviden.
- Fordel nu nødderne på bagepladen igen og rist dem i ovnen i 20 minutter. Smag en nød for at se, om den er sprød - hvis ikke giver du dem 5-10 minutter længere i ovnen.
- Lad hjemmelavet nøddemix køle af, før du serverer. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan bruge de krydderier, du bedst kan lide, men jeg foretrækker at lave hjemmelavet nøddemix med barbecuesmag.
Det er en smag, de fleste mennesker kan lide, så den slår som regel aldrig fejl.
Se andre opskrifter på snacks:
Del dine ideer og tanker med os andre her: