Sådan laver du en sund salat med cashewnødder, der er blandet med dejlige vindruer og blåbær. Lav den på en bund af hovedsalat.
Her er opskriften på en meget nem salat med cashewnødder, blåbær og vindruer. Den er hurtig at strikke sammen i køkkenet, og den passer til mange retter med stegt kød.
Og den er fremragende til grillet kød på en varm sommeraften.
Til en salat med cashewnødder til fire personer skal du bruge:
1 stor og flot dansk hovedsalat
150 gram cashewnødder
125 gram friske blåbær
200 gram røde druer uden sten
Sådan laver du den bedste salat med cashewnødder:
Start med at riste cashewnødderne på en varm pande. De skal ristes godt af, men selvfølgelig ikke brænde på. Giv nødderne en lille smule salt, og når de er gennemristede, hælder du dem over på en tallerken, hvor de står og køler lidt af.
Hovedsalaten skal skylles grundigt under koldt vand, hvorefter du giver den en tur i salatslyngen. Sørg for at få alt vand slynget fra.
Bræk så salatbladene groft, og læg dem nederst i en salatskål.
Vask vindruerne, og læg dem oven på salatbladene.
Så skyller du blåbærrene, og kommer du i salatskålen.
Til sidst hælder du de ristede cashewnødder over salaten.
Om du vil bruge en dressing eller ej er en smagssag. Jeg synes sagtens salaten kan stå som den er, da både vindruer, blåbær og salatblade fremstår saftige.
Hvis du alligevel gerne vil have en dressing på salaten, kan du lave en nem citrondressing.
Kom et par spiseskefulde citronsaft i en lille skål sammen med et par spiseskefulde olivenolie, en teskefuld rørsukker og et lille nip salt.
Rør det godt sammen, og hæld den nænsomt over salaten.
Dressingen giver en behagelig frisk kant til den i forvejen meget lækre salat.
Del dine ideer og tanker med os andre her: