En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.
Brændenældesuppe er ikke kun klassisk spejdermad, men faktisk en sund suppe, der god som hyggelig udemad. Suppen kan sagtens laves i en gryde over bål, og den er både sund og nem at lave.
Til en brændenældesuppe anvendes friske brændenældeskud, og du skal bruge en lille liter af dem til denne opskrift.
Brændenælder er super nemme og indeholder masser af vitaminer, men pas på nær du plukker dem.
Det er ikke uden grund at planten hedder brændenælder, så pluk de friske skud med handsker på, og gerne med tildækkede arme.
Det er ikke farligt at blive brændt af brændenælderne, men det er ret generende. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på brændenældesuppe

Brændenældesuppe
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Brændenældeskud til den nemme brændenældesuppe plukkes, skylles og snittes fint.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en god sjat olivenolie ved middel varme. Må ikke tage farve. Sauter i et par minutter.
- Kom så brændenældeskudene ved og lad det sautere et minuts tid mere.
- Kartoflen skrælles og skæres i små tern. Puttes i gryden og sauteres atter et minuts tid.
- Derefter tilsættes vand og to bouillonterninger (gerne en grøntsagsbouillon), og brændenældesuppen koges op.
- Skru ned for varmen igen og lad den lækre brændenældesuppe simre i 15-20 minutter.
- Smag til med lidt salt og peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Brændenældesuppe med bacon
Brændenældesuppen kan spises som den er, og det er jo samtidig en lækker vegetarret helt uden kød.
En anden variant er dog brændenældesuppe med bacon, hvor du skal bruge 150 gram bacon i tern.
Baconternene svitses sprøde som det første, hvorefter du blot følger opskriften.
Tilbehør
Suppen af de friske brændenældeskud behøver som sådan ikke et tilbehør, men det er da oplagt at bage snobrød til af denne snobrødsdej.
Brændenælderne er i øvrigt super sunde, og indeholder store mængder vitaminer og mineraler. Herunder C-vitaminer.
Spørgsmål og svar
Brændenældesuppen er en nem suppe, der kan laves over bål. Tilberedningen tager ikke lang tid.
Suppen laves af brændenældeskud. Det er altså ikke bladene fra brændenælden, men kun de friske skud på planterne.
Ja, de friske skud fra brændenælderne store mængder af vitaminer og mineraler. Herunder C- og A-vitaminer, men også jern og meget andet godt.
Relaterede opskrifter
Cremet kartoffel porre suppe med bacon
Gå til opskriftÆrtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter
Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg
Gå til opskrift- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Daniel Berg Nicolaisen
Fantastisk suppe. Virkelig enkel, men smager helt utrolig godt.
Man skal bruge en del mere af alle ingredienser, hvis man skal blive mæt.