• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Brændenældesuppe med friske skud brændenælde

Brændenældesuppe med friske skud brændenælde

brændenældesuppe brændenælder
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. januar 2024 - Udgivet:  20. juni 2019

Indhold

  1. En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.
  2. Opskrift på brændenældesuppe
  3. Brændenældesuppe
  4. Brændenældesuppe med bacon
  5. Tilbehør
  6. Spørgsmål og svar
  7. Relaterede opskrifter
  8. Cremet kartoffel porre suppe med bacon
  9. Ærtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter
  10. Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg

En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.

Brændenældesuppe er ikke kun klassisk spejdermad, men faktisk en sund suppe, der god som hyggelig udemad. Suppen kan sagtens laves i en gryde over bål, og den er både sund og nem at lave.

Til en brændenældesuppe anvendes friske brændenældeskud, og du skal bruge en lille liter af dem til denne opskrift.

Brændenælder er super nemme og indeholder masser af vitaminer, men pas på nær du plukker dem.

Det er ikke uden grund at planten hedder brændenælder, så pluk de friske skud med handsker på, og gerne med tildækkede arme.

Det er ikke farligt at blive brændt af brændenælderne, men det er ret generende. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på brændenældesuppe

brændenældesuppe brændenælder
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brændenældesuppe

5 fra 2 stemmer
En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 133
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 l brændenælder - friske skud
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor kartoffel
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Brændenældeskud til den nemme brændenældesuppe plukkes, skylles og snittes fint.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en god sjat olivenolie ved middel varme. Må ikke tage farve. Sauter i et par minutter.
  3. Kom så brændenældeskudene ved og lad det sautere et minuts tid mere.
  4. Kartoflen skrælles og skæres i små tern. Puttes i gryden og sauteres atter et minuts tid.
  5. Derefter tilsættes vand og to bouillonterninger (gerne en grøntsagsbouillon), og brændenældesuppen koges op.
  6. Skru ned for varmen igen og lad den lækre brændenældesuppe simre i 15-20 minutter.
  7. Smag til med lidt salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 133kcalKulhydrater: 27gProtein: 6gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 32mgKalium: 859mgKostfibre: 11gSukker: 2gVitamin A: 2687IUVitamin C: 19mgCalcium: 664mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppen kan spises som den er, og det er jo samtidig en lækker vegetarret helt uden kød.

En anden variant er dog brændenældesuppe med bacon, hvor du skal bruge 150 gram bacon i tern.

Baconternene svitses sprøde som det første, hvorefter du blot følger opskriften.

Tilbehør

Suppen af de friske brændenældeskud behøver som sådan ikke et tilbehør, men det er da oplagt at bage snobrød til af denne snobrødsdej.

Brændenælderne er i øvrigt super sunde, og indeholder store mængder vitaminer og mineraler. Herunder C-vitaminer.

Spørgsmål og svar

Hvad er brændenældesuppe?

Brændenældesuppen er en nem suppe, der kan laves over bål. Tilberedningen tager ikke lang tid.

Hvad bruger man til brændenældesuppe?

Suppen laves af brændenældeskud. Det er altså ikke bladene fra brændenælden, men kun de friske skud på planterne.

Er brændenælder sunde?

Ja, de friske skud fra brændenælderne store mængder af vitaminer og mineraler. Herunder C- og A-vitaminer, men også jern og meget andet godt.

Relaterede opskrifter

Cremet kartoffel porre suppe med bacon

Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Ærtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter

4.7 fra 17 stemmer
Min opskrift på hjemmelavet ærtesuppe, der kan nydes som aftensmad. En cremet suppe med ærter, og du kan bruge friske eller frosne ærter.
Gå til opskrift
hjemmelavet ærtesuppe

Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg

Gå til opskrift
billede med løgsuppe i gryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Daniel Berg Nicolaisen

    maj 02, 2025 at 8:48 pm

    Fantastisk suppe. Virkelig enkel, men smager helt utrolig godt.
    Man skal bruge en del mere af alle ingredienser, hvis man skal blive mæt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required