Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Brændenældesuppe med friske skud brændenælde

Brændenældesuppe med friske skud brændenælde

brændenældesuppe brændenælder
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.

Brændenældesuppe er ikke kun klassisk spejdermad, men faktisk en sund suppe, der god som hyggelig udemad. Suppen kan sagtens laves i en gryde over bål, og den er både sund og nem at lave.

Til en brændenældesuppe anvendes friske brændenældeskud, og du skal bruge en lille liter af dem til denne opskrift.

Brændenælder er super nemme og indeholder masser af vitaminer, men pas på nær du plukker dem.

Det er ikke uden grund at planten hedder brændenælder, så pluk de friske skud med handsker på, og gerne med tildækkede arme.

Det er ikke farligt at blive brændt af brændenælderne, men det er ret generende. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på brændenældesuppe

Brændenældesuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
En nem opskrift på brændenældesuppe. Suppen laves med friske skud fra brændenælder, som koges med bouillon. God suppe til bål og som udemad.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 l brændenælder (friske skud)
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor kartoffel
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger

Fremgangsmåde

  1. Brændenældeskud til den nemme brændenældesuppe plukkes, skylles og snittes fint.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en god sjat olivenolie ved middel varme. Må ikke tage farve. Sauter i et par minutter.
  3. Kom så brændenældeskudene ved og lad det sautere et minuts tid mere.
  4. Kartoflen skrælles og skæres i små tern. Puttes i gryden og sauteres atter et minuts tid.
  5. Derefter tilsættes vand og to bouillonterninger (gerne en grøntsagsbouillon), og brændenældesuppen koges op.
  6. Skru ned for varmen igen og lad den lækre brændenældesuppe simre i 15-20 minutter.
  7. Smag til med lidt salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier133kcalKulhydrater27gProtein6gFedt0.2gMættet fedt0.03gFlerumættet fedt0.04gEnkelumættet fedt0.01gNatrium32mgKalium859mgKostfibre11gSukker2gVitamin A2687IUVitamin C19mgCalcium664mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppen kan spises som den er, og det er jo samtidig en lækker vegetarret helt uden kød.

En anden variant er dog brændenældesuppe med bacon, hvor du skal bruge 150 gram bacon i tern.

Baconternene svitses sprøde som det første, hvorefter du blot følger opskriften.

Tilbehør

Suppen af de friske brændenældeskud behøver som sådan ikke et tilbehør, men det er da oplagt at bage snobrød til af denne snobrødsdej.

Brændenælderne er i øvrigt super sunde, og indeholder store mængder vitaminer og mineraler. Herunder C-vitaminer.

Spørgsmål og svar

Hvad er brændenældesuppe?

Brændenældesuppen er en nem suppe, der kan laves over bål. Tilberedningen tager ikke lang tid.

Hvad bruger man til brændenældesuppe?

Suppen laves af brændenældeskud. Det er altså ikke bladene fra brændenælden, men kun de friske skud på planterne.

Er brændenælder sunde?

Ja, de friske skud fra brændenælderne store mængder af vitaminer og mineraler. Herunder C- og A-vitaminer, men også jern og meget andet godt.

Relaterede opskrifter

Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
Se opskriften her
Billede af kartoffel porre suppe.
Ærtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter
Min opskrift på hjemmelavet ærtesuppe, der kan nydes som aftensmad. En cremet suppe med ærter, og du kan bruge friske eller frosne ærter.
Se opskriften her
hjemmelavet ærtesuppe
Løgsuppe (klassisk og nem suppe med løg)
Se opskriften her
billede med løgsuppe i gryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Daniel Berg Nicolaisen skriver

    maj 02, 2025 at 8:48 pm

    Fantastisk suppe. Virkelig enkel, men smager helt utrolig godt.
    Man skal bruge en del mere af alle ingredienser, hvis man skal blive mæt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required