Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff (med kartoffelmos eller ris)

billede med Bøf Stroganoff
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
242
SHARES
FacebookMessenger242PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. november 2017 - Udgivet: 2. november 2017
Oversigt over indhold
  • Bøf Stroganoff
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Bøf Stroganoff
  • Billeder
  • Servering
  • Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bøf Stroganoff

4.82 fra 60 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Russisk
Kalorier: 723
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g okseinderlår - i tynde strimler
  • 2 spsk hvedemel
  • smør - eller olie, til stegning
  • 200 g bacon - i tern
  • 250 g champignon - skåret i mindre skiver
  • 2 løg - hakket
  • 4 dl piskefløde - eller madlavningsfløde, du kan godt bruge 5 dl
  • 2 spsk paprika
  • 1 dåse tomatpasta - svarende til 140 gram
  • 1 spsk gastrik - kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle dine ingredienser klar. Pil og hak løgene, rengør champignon, hvorefter du skærer dem i skiver.
  2. Drys hvedemel op i et fad eller en stor skål, og bred de tynde strimler okseinderlår ud i fadet/skålen. Vend kødet godt rundt.
  3. Svits bacontern sprøde i en dyb pande eller sauterpande og tag dem til side i en lille skål.
  4. Svits champignon så de får en god kulør, eventuelt sammen med lidt smør eller olie. Tages til side.
  5. Så skal du have svitset kødet. Gør det ad to omgange, så fordel halvdelen i panden, og brun det godt af. Husk godt med fedtstof til stegningen. Tages til side, og så brunes den anden halvdel af kødet. Brun ikke kødet for længe, da det så nemmere bliver tørt.
  6. Til sidst tilsættes hakket løg, der hurtigt svitses med inden du kommer den første halvdel af kødet tilbage i panden sammen med bacon og champignon. Tag dog gerne lidt af både de stegte bacontern og champignon fra til pynt.
  7. Tilsæt fløde (eller madlavningsfløde) sammen med paprika og tomatpasta og rør det godt ud. Kom også gerne lidt gastrik ved. Se i videoen hvordan du laver en gastrik. Eddike eller citronsaft kan også bruges. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 30 minutter, så kødet er mørt og lækkert. Smag til. Ønskes en mørkere sovs, kan du justere med lidt sovsekulør. Ønskes en lidt tyndere sovs, kan der tilsættes lidt vand eller fond/bouillon.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 723kcalKulhydrater: 22gProtein: 51gFedt: 49gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.1gKolesterol: 214mgNatrium: 2057mgKalium: 1336mgKostfibre: 4gSukker: 12gVitamin A: 2352IUVitamin C: 21mgCalcium: 127mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff er blevet en klassisk og særdeles populær ret, som typisk serveres med en fløjsblød kartoffelmos eller kogte ris. Men hvad er Bøf Stroganoff, der også er kendt som Bouef Stroganov, egentlig for en ret?

Retten stammer oprindeligt fra Rusland, hvad navnet jo også nærmest afslører. Oprindelig lavet med spidser af oksemørbrad, som du også kender den populære Kong Fiddes livret. Ofte laves den dog i dag med strimler af okseinderlår som i denne opskrift.

Opskriften her er til fire personer, men rester kan sagtens gemmes til dagen efter.

Se flere opskrifter:

  • Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté
  • Opskrift på Kylling Stroganoff - en lækker gryderet med kylling
  • Gullasch med kartoffelmos - klassisk opskrift på gullash

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af Bøf Stroganoff:

strimler af oksekød vendt i hvedemel til stroganoff
champignon steges godt af til en god stroganoff
oksekød i strimler steges hurtigt af til boeuf stroganov
servering af bøf stroganoff med kartoffelmos og dampet broccoli

Servering

Bøf stroganoff en særdeles velsmagende gryderet, der kan serveres med gode ris, eksempelvis Basmati. Eller rigtig kartoffelmos. Selv foretrækker jeg kartoffelmos.

Du kan sagtens også servere en grøn salat til - og så passer et godt glas rødvin fremragende til.

Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?

Retten og navnet dukkede op i midten 1900-tallet, men man kender faktisk ikke årsagen til selve navnet. Der er dog flere bud hvem der lagde navn til gryderetten, og et af de mest sandsynlige er Alexander Grigorievich Stroganoff, men det vides altså ikke med sikkerhed.

Bøf Stroganoff er kendt verden over, men laves i mange forskellige udgaver fra land til land. Den oprindelige er som sagt med spidser af oksemørbrad, løg, creme fraiche og sennep. Altså en slags ragout med sennepssovs.

Men i dag laves den altså på mange andre måder, hvor oksekød i strimler ofte er det gennemgående sammen med løg, champignon, bacon og fløde. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • Kong Fiddes livret - opskrift på en kongelig gryderet
  • Baronens gryde - original opskrift fra Madens Verden

FAQ

Kan man fryse Bøf Stroganoff?

Ja, det kan du sagtens. Bøf Stroganoff er særdeles fryseegnet, og fryses i en tæt beholder. Retten kan holde sig i op til 3 måneder på frost. Varm forsigtigt op.

Hvor længe kan Bøf Stroganoff holde sig?

Du kan sagtens lave en stroganoff dagen før. Den holder sig i 2-3 dage i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Bjerring Olesen skriver

    oktober 21, 2024 at 4:01 pm

    Hejsa. Jeg har et stykke oksefilet,kan jeg bruge det til bøf stroganoff?mvh susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 21, 2024 at 7:22 pm

      Hej Susanne
      Det kan du tro - oksefilet er fin til en stroganoff 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Joel Lemvigh Jeppsen skriver

    september 29, 2024 at 5:37 pm

    Hvorfor kan jeg ikke se næringsindhold på retten, jeg er jo medlem.
    Venlig hilsen Joel Lemvigh jeppsen

    Svar
  3. J. G. Nielsen skriver

    februar 22, 2024 at 5:49 pm

    Jeg savner stegte tynde baconskiver og stegte små pølser på retten ved servering.
    MVH Jørgen

    Svar
  4. Morten Ipsen skriver

    oktober 13, 2021 at 6:06 pm

    God nem ret smager super godt

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required