Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bananbrød

Bananbrød (lækkert og populært brød bagt med banan)

billederesultat for bananbrød
4.8 fra 142 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bananbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bananbrød
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Bananbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 142 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Bananbrød er bagværk, der er en mellemting mellem brød og kage. Nem at bage og med masser af bananer. Kan evt. spises i skiver med Nutella.
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 75 g smør (meget blødt)
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme (stødt, valgtfrit)
  • 0,5 tsk ingefær (stødt, valgfrit)
  • 3 bananer (skal være modne)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Rørsukker og meget blødt smør vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter æg i et ad gangen.
  3. Vej hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med bagepulver, vaniljesukker, kanel, kardemomme og ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give bananbrødet en mere varm smag.
  4. Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier ind i æggemassen.
  5. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
  6. Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
  7. Bag brødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er det færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier302kcalKulhydrater43gProtein6gFedt13gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol109mgNatrium295mgKalium271mgKostfibre2gSukker20gVitamin A470IUVitamin C5mgCalcium26mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bananbrød

Prøv lige dette lækre og nemme bananbrød, der simpelthen smager himmelsk. Det mener brugerne på Madens Verden også, og de har bagt det mange gange.

Bananbrødet bages med modne bananer, der gør det svampet og samtidig betyder det, at brødet kan holde sig frisk i flere dage.

Du kan i øvrigt også hakke 40 gram mørk chokolade, og komme det i dejen. Opskriften giver et brød, hvor der er nok til mindst seks personer.

Tips

Det færdigbagte bananbrød køles af inden det skæres ud. Bananbrødet pyntes eventuelt med en nem chokolade ganache.

Her koges 100 gram fløde op, og køles derefter ned til ca. 80 grader. Hak 50 gram mørk chokolade, og hæld fløden over. Rør chokoladen helt ud i mælken, hvorefter 10 gram meget blødt smør røres i.

Fordel chokolade ganachen over dit bananbrød, og drys lidt hakkede valnødder over. Lad ganachen hærde inden udskæring.

Skær bananbrødet i skiver, og nyd det til kaffen som det er. Eller smør det med Nutella eller peanutbutter. Eller læg nogle friske bær på, og dryp med honning. Mulighederne er mange.

Flere inspirerende opskrifter:

Banankage
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Se opskriften her
billede med banankage
Bananmuffins
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Se opskriften her
billede med bananmuffins
Bananpandekager
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Se opskriften her
bananpandekager
Chokoladekage
Sådan bager du chokoladekage. Den bedste opskrift på alletiders mumse chokoladekage, der er Danmarks bedste. Kagen er svampet og nem at bage.
Se opskriften her
billede med chokoladekage
Banankage med chokolade
Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Se opskriften her
banankage med chokolade
Bananlagkage
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Se opskriften her
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan

FAQ

Hvad er bananbrød?

Bananbrød er en kage-lignende formkage, der bages i brødform og indeholder mosede, modne bananer, sukker, æg, mel, smør eller olie. Den er ofte tilsat krydderier, nødder eller chokolade. Det er ikke et "brød" som rugbrød, det er mere som en banankage.

Hvad er forskellen på bananbrød og banankage?

Forskellen er ikke stor. Bananbrød er typisk lidt mindre sødt, bagt i brødform og har en lidt tættere og fugtig krumme. Men i praksis er det stort set det samme, og navnene bruges ofte om hinanden.

Hvilke bananer er bedst til bananbrød?

Brune, modne bananer, gerne med mørke pletter. Jo mere modne, jo sødere og mere smag. Undgå grønne bananer, fordi de er for stivelsesholdige og smagsløse.

Kan man fryse bananbrød?

Ja! Bananbrød egner sig rigtig godt til frysning. Skær det i skiver og frys skiverne enkeltvis. Eller frys hele brødet (pakket godt ind).
Tø op ved stuetemperatur eller lun i ovn/brødrister.

Hvor længe holder bananbrød?

Ved stuetemperatur: 2-3 dage (pakket ind).
I køleskab: op til 5-6 dage.
I fryser: op til 3 måneder.

Kan man bage bananbrødet som muffins?

Ja, det kan du sagtens. Fordel dejen i muffinforme og bag dem ca. 20-25 minutter ved 180 grader varmluft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    juni 06, 2024 at 11:09 am

    Der skal klart mere mel i dejen, da den er enormt flydende og bliver alt for klæg i midten også selvom den bliver bagt næsten en time i ovnen.
    Lidt ærgerligt når man skulle servere til gæster🙈

    Svar
  2. Fatima skriver

    februar 18, 2024 at 9:50 pm

    Hej, har du prøvet at lave bananbrøddet i muffin form? Hvis ja, hvor længe skal det så have i ovnen?

    Svar
  3. Majbritt Hansen skriver

    august 05, 2023 at 7:24 pm

    Hej jeg har bagt denne skønne banan brød og jeg vil nu høre om jeg kan fryse brødet vh majbritt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 05, 2023 at 7:31 pm

      Hej Majbritt
      Det lyder godt - og jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Astrid skriver

    februar 13, 2023 at 5:04 pm

    Hej.

    Lækker banan brød/ kage. Jeg måtte dog tilsætte 100 gram mere mel end opskriften nævner , da det ellers blev en ret flydende dej. Lækkert med krydderierne.
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Charlotte skriver

    juli 22, 2022 at 6:26 pm

    Kære Holger, tak for super lækker opskrift, som nu er favoritten herhjemme og skal serveres til fødselsdag på tirsdag. Spørgsmål, kan det færdigbagte bananbrød fryses? Kærligst Charlotte

    Svar
  6. Charlotte skriver

    august 09, 2021 at 8:35 pm

    Det lykkes ikke helt for mig… Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilføjede lidt nutella-klatter indvendigt), men alligevel er brødet ikke tæt på færdigt efter 45 min. ved 180 g. varmluft.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 10, 2021 at 5:53 am

      Hej Charlotte
      Tak for din tilbagemelding, og min erfaring, at der kan være overraskende stor forskel på hvordan ovne varmer. Jeg har prøvet at bage den samme kage i to ovne, hvor den ene var færdig efter 35 minutter - mens den anden skulle have en time. Så det kan åbenbart variere en hel del. Derfor skal man altid lige tjekke om kagen er klar - og ellers give den lidt mere. Som i dit tilfælde her 🙂
      Håber ellers at dit bananbrød smagte fint!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anne skriver

    juli 10, 2021 at 12:25 pm

    Mega lækkert bananbrød og en god ide til at få brugt overmodne bananer. De kan sagtens bruges selvom de er helt mørkebrune. Jeg bruger ca. 25 gram hvedeklid sammen med med 100 gram hvedemel, så bliver brødet lidt mere "groft" og så putter jeg en håndfuld hakkede valnødder i dejen, det synes jeg er rigtig godt.

    Svar
  8. Cille skriver

    juli 05, 2021 at 6:52 pm

    Nemt og lækkert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 05, 2021 at 10:13 pm

      Tusind tak, Cille - og god sommer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Nora og Klara skriver

    april 17, 2021 at 10:36 pm

    Du har gjordt det igen Holger!! Dette er endnu en af dine fantastisktiske opskrifter, din superhelt. Banan-brødet er "mhh", og ganachen er "åhh".

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 18, 2021 at 8:39 am

      Hej Nora og Klara
      Tusind tak - det er skønt at høre I ku' li' bananbrødet 🙂
      Fortsat god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Camilla B skriver

    marts 27, 2021 at 3:39 pm

    Virkeligt lækkert bananbrød! Med samtlige krydderier i, kan varmt anbefales. Der røg en lille håndfuld chokoladeknapper i og bagt på grillen. Mums siger ungerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 27, 2021 at 3:55 pm

      Hej Camilla
      Tusind tak - det er super dejligt at høre. Og altid rart når man har et par modne bananer liggende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required