• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bananbrød - lækkert brød med banan

Bananbrød - lækkert brød med banan

billederesultat for bananbrød
4.8 fra 142 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  19. september 2023

Prøv lige dette lækre og nemme bananbrød, der simpelthen smager himmelsk.

Bananbrødet bages med modne bananer, der gør det svampet og samtidig betyder det, at brødet kan holde sig frisk i flere dage.

Du kan i øvrigt også hakke 40 gram mørk chokolade, og komme det i dejen. Opskriften giver et brød med banan, hvor der er nok til mindst seks personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Banankage
  • Lækre bananmuffins
  • Bananpandekager
  • Chokoladekage

Opskrift

billederesultat for bananbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananbrød

4.83 fra 142 stemmer
Bananbrød er bagværk, der er en mellemting mellem brød og kage. Nem at bage og med masser af bananer. Kan evt. spises i skiver med Nutella.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 75 g smør - meget blødt
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt, valgtfrit
  • 0,5 tsk ingefær - stødt, valgfrit
  • 3 bananer - skal være modne

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. 75 gram rørsukker og 75 gram smør (meget blødt) vejes af i en skål, og piskes grundigt sammen til en næsten luftig masse. Brug gerne en elpisker.
  3. Pisk derefter 3 æg i et ad gangen.
  4. Vej 125 gram hvedemel af i en anden skål, og blandt melet sammen med 1 teske bagepulver, 1 teske vaniljesukker, 1 teske kanel, 0,5 teske kardemomme og 0,5 teske ingefær. Du kan som sagt undvære kardemomme og ingefær, men jeg syndes de to krydderier er med til at give dit bananbrød en mere varm smag.
  5. Læg elpiskeren væk, og med en dejskraber vendes mel og krydderier nu ind i æggemassen.
  6. Mos 3 bananer med en gaffel, og vend dem i dejen til sidst.
  7. Fordel dejen i en brødform, enten smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg vil anbefale brug af bagepapir, da bananbrødet så er nemmere at få op og skære ud.
  8. Bag bananbrødet midt i ovnen i cirka 30 minutter. Stik eventuelt et træspyd ind i midten, og hvis dejen ikke hænger ved pinde, så er bananbrødet færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 43gProtein: 6gFedt: 13gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 109mgNatrium: 295mgKalium: 271mgKostfibre: 2gSukker: 20gVitamin A: 470IUVitamin C: 5mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte bananbrød køles af inden det skæres ud.

Bananbrødet pyntes eventuelt med en nem chokolade ganache.

Her koges 100 gram fløde op, og køles derefter ned til ca. 80 grader.

Hak 50 gram mørk chokolade, og hæld fløden over. Rør chokoladen helt ud i mælken, hvorefter 10 gram meget blødt smør røres i.

Fordel chokolade ganachen over dit bananbrød, og drys lidt hakkede valnødder over. Lad ganachen hærde inden udskæring.

Skær bananbrødet i skiver, og nyd det til kaffen som det er. Eller smør det med Nutella eller peanutbutter. Eller læg nogle friske bær på, og dryp med honning. Mulighederne er mange.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    juni 06, 2024 at 11:09 am

    Der skal klart mere mel i dejen, da den er enormt flydende og bliver alt for klæg i midten også selvom den bliver bagt næsten en time i ovnen.
    Lidt ærgerligt når man skulle servere til gæster🙈

    Svar
  2. Fatima

    februar 18, 2024 at 9:50 pm

    Hej, har du prøvet at lave bananbrøddet i muffin form? Hvis ja, hvor længe skal det så have i ovnen?

    Svar
  3. Majbritt Hansen

    august 05, 2023 at 7:24 pm

    Hej jeg har bagt denne skønne banan brød og jeg vil nu høre om jeg kan fryse brødet vh majbritt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2023 at 7:31 pm

      Hej Majbritt
      Det lyder godt - og jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Astrid

    februar 13, 2023 at 5:04 pm

    Hej.

    Lækker banan brød/ kage. Jeg måtte dog tilsætte 100 gram mere mel end opskriften nævner , da det ellers blev en ret flydende dej. Lækkert med krydderierne.
    Tak for opskriften.

    Svar
  5. Charlotte

    juli 22, 2022 at 6:26 pm

    Kære Holger, tak for super lækker opskrift, som nu er favoritten herhjemme og skal serveres til fødselsdag på tirsdag. Spørgsmål, kan det færdigbagte bananbrød fryses? Kærligst Charlotte

    Svar
  6. Charlotte

    august 09, 2021 at 8:35 pm

    Det lykkes ikke helt for mig… Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilføjede lidt nutella-klatter indvendigt), men alligevel er brødet ikke tæt på færdigt efter 45 min. ved 180 g. varmluft.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 10, 2021 at 5:53 am

      Hej Charlotte
      Tak for din tilbagemelding, og min erfaring, at der kan være overraskende stor forskel på hvordan ovne varmer. Jeg har prøvet at bage den samme kage i to ovne, hvor den ene var færdig efter 35 minutter - mens den anden skulle have en time. Så det kan åbenbart variere en hel del. Derfor skal man altid lige tjekke om kagen er klar - og ellers give den lidt mere. Som i dit tilfælde her 🙂
      Håber ellers at dit bananbrød smagte fint!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anne

    juli 10, 2021 at 12:25 pm

    Mega lækkert bananbrød og en god ide til at få brugt overmodne bananer. De kan sagtens bruges selvom de er helt mørkebrune. Jeg bruger ca. 25 gram hvedeklid sammen med med 100 gram hvedemel, så bliver brødet lidt mere "groft" og så putter jeg en håndfuld hakkede valnødder i dejen, det synes jeg er rigtig godt.

    Svar
  8. Cille

    juli 05, 2021 at 6:52 pm

    Nemt og lækkert

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 10:13 pm

      Tusind tak, Cille - og god sommer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Nora og Klara

    april 17, 2021 at 10:36 pm

    Du har gjordt det igen Holger!! Dette er endnu en af dine fantastisktiske opskrifter, din superhelt. Banan-brødet er "mhh", og ganachen er "åhh".

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2021 at 8:39 am

      Hej Nora og Klara
      Tusind tak - det er skønt at høre I ku' li' bananbrødet 🙂
      Fortsat god bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Camilla B

    marts 27, 2021 at 3:39 pm

    Virkeligt lækkert bananbrød! Med samtlige krydderier i, kan varmt anbefales. Der røg en lille håndfuld chokoladeknapper i og bagt på grillen. Mums siger ungerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2021 at 3:55 pm

      Hej Camilla
      Tusind tak - det er super dejligt at høre. Og altid rart når man har et par modne bananer liggende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required