Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Banan brownie

Banan brownie (med chokolade og kokos)

billede med banan brownie
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
419
SHARES
FacebookMessenger419PinterestEmailSMS
Indhold
  • Banan brownie
  • Opskrift på banan brownie
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Banan brownie

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 200 g mørk chokolade hakket
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 60 g kokosmel
  • 20 g kakao
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 175 g banan modne, mosede
Topping
  • 125 g mørk chokolade
  • 20 g smør
  • 30 g kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på180 °C almindelig over.- og undervarme.
  2. I en lille gryde vejes smør af sammen med sukker, brun farin og hakket chokolade. Smelt det ved svag varme og under omrøring. Tag det til side.
  3. Rør æggene i et ad gangen, og her anvendes bare en grydeske.
  4. I en skål blandes hvedemel med kokosmel, kakao, vaniljesukker og lidt salt.
  5. Kom indholdet fra gryden ved sammen med de mosede bananer, og rør det grundigt sammen, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  6. Beklæd en lille bradepande på ca. 24 gange 18 centimeter med bagepapir, og fordel dejen jævnt i bradepanden.
  7. Banan brownie med chokolade og kokos bages nu på næstnederste rille i 25 minutter. Køl derefter kagen helt af.
  8. I en lille gryde smeltes smør og chokolade til pynt, som derefter fordeles over din bananbrownie, og der drysses straks med kokos.

Næringsindhold

Kalorier451kcalKulhydrater46gProtein6gFedt28gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol78mgNatrium148mgKalium302mgKostfibre7gSukker26gVitamin A496IUVitamin C1mgCalcium35mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på banan brownie

Banan brownie med chokolade og kokos er en lækker og tung kage, der passer godt til både kaffen og som dessert kage.

Det er lidt tung chokoladekage bagt med banan, og her har du en god og fornuftig grund til, at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen. En ret velsmagende grund.

Der er kage nok til 12 personer i denne opskrift, da kagen er meget mættende.

Se også disse opskrifter:

  • Bananbrød
  • Banankage
  • Banankage med chokolade
  • Chokoladekage

Tips

Lad gerne din banan brownie sætte sig helt, og derefter kan den skæres ud i 12 stykker - eller som du synes.

Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges.

FAQ

Kan man fryse banan brownie?

Ja, du kan sagtens fryse banan brownie kagen ned. Du kan med fordel skære den ud i portionsstykker inden, og så blot tø den frosne kage på ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise nielsen skriver

    september 15, 2025 at 10:58 am

    Hejsa jeg synes det er lidt ærligt at i laver en halv opskrift og så skal man være medlem for at lave resten og dertil skal siges jeg bruger jeres opskrifter meget men er ærlig over denne opskrift. Mvh Lise

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 15, 2025 at 1:39 pm

      Hej Lise
      Al indhold er gratis, men der var en fejl, som nu er rettet 🙂
      Tak for det. Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Susanne skriver

    april 13, 2023 at 12:12 pm

    Bedste brownie 👌🏻

    Svar
  3. Lone skriver

    marts 04, 2023 at 4:34 pm

    Kan kagen fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 04, 2023 at 5:08 pm

      Hej Lone
      Ja, det kan den sagtens. Og en brownie på frost holder fint i mindst to måneder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Tommy skriver

    marts 01, 2023 at 5:21 pm

    Skal jeg vente med at komme det smeltet chokolade/smør på til den er kølet helt af eller kan jeg gøre det mens kagen står og køler af ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 01, 2023 at 5:31 pm

      Hej Tommy
      Jeg plejer lige at lave kagen køle næsten helt af inden chokoladen kommer på.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jette Bille Jensen skriver

    marts 01, 2023 at 3:13 pm

    Har bagt denne kage og synes den blev lidt flad. Er det ikke en fejl at der ikke er bagepulver i ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 01, 2023 at 4:58 pm

      Hej Jette
      Nej, der skal ikke bagepulver i - det er en slags brownie. Så den skal være kompakt - ja, den bliver næsten lidt konfektagtig 🙂
      Og skal ikke forveksles med en mere traditionel chokoladekage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required