• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Banan brownie

Banan brownie (med chokolade og kokos)

billede med banan brownie
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
409
SHARES
FacebookMessenger409PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. oktober 2023 - Udgivet: 28. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Banan brownie
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på banan brownie
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Banan brownie

4.84 fra 25 stemmer
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 451
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 200 g mørk chokolade - hakket
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 60 g kokosmel
  • 20 g kakao
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 175 g banan - modne, mosede
Topping
  • 125 g mørk chokolade
  • 20 g smør
  • 30 g kokosmel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på180 °C almindelig over.- og undervarme.
  2. I en lille gryde vejes smør af sammen med sukker, brun farin og hakket chokolade. Smelt det ved svag varme og under omrøring. Tag det til side.
  3. Rør æggene i et ad gangen, og her anvendes bare en grydeske.
  4. I en skål blandes hvedemel med kokosmel, kakao, vaniljesukker og lidt salt.
  5. Kom indholdet fra gryden ved sammen med de mosede bananer, og rør det grundigt sammen, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  6. Beklæd en lille bradepande på ca. 24 gange 18 centimeter med bagepapir, og fordel dejen jævnt i bradepanden.
  7. Banan brownie med chokolade og kokos bages nu på næstnederste rille i 25 minutter. Køl derefter kagen helt af.
  8. I en lille gryde smeltes smør og chokolade til pynt, som derefter fordeles over din bananbrownie, og der drysses straks med kokos.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 451kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 28gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 78mgNatrium: 148mgKalium: 302mgKostfibre: 7gSukker: 26gVitamin A: 496IUVitamin C: 1mgCalcium: 35mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på banan brownie

Banan brownie med chokolade og kokos er en lækker og tung kage, der passer godt til både kaffen og som dessert kage.

Det er lidt tung chokoladekage bagt med banan, og her har du en god og fornuftig grund til, at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen. En ret velsmagende grund.

Der er kage nok til 12 personer i denne opskrift, da kagen er meget mættende.

Se også disse opskrifter:

  • Bananbrød
  • Banankage
  • Banankage med chokolade
  • Chokoladekage

Tips

Lad gerne din banan brownie sætte sig helt, og derefter kan den skæres ud i 12 stykker - eller som du synes.

Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges.

FAQ

Kan man fryse banan brownie?

Ja, du kan sagtens fryse banan brownie kagen ned. Du kan med fordel skære den ud i portionsstykker inden, og så blot tø den frosne kage på ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise nielsen

    september 15, 2025 at 10:58 am

    Hejsa jeg synes det er lidt ærligt at i laver en halv opskrift og så skal man være medlem for at lave resten og dertil skal siges jeg bruger jeres opskrifter meget men er ærlig over denne opskrift. Mvh Lise

    Svar
  2. Susanne

    april 13, 2023 at 12:12 pm

    Bedste brownie 👌🏻

    Svar
  3. Lone

    marts 04, 2023 at 4:34 pm

    Kan kagen fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 04, 2023 at 5:08 pm

      Hej Lone
      Ja, det kan den sagtens. Og en brownie på frost holder fint i mindst to måneder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Tommy

    marts 01, 2023 at 5:21 pm

    Skal jeg vente med at komme det smeltet chokolade/smør på til den er kølet helt af eller kan jeg gøre det mens kagen står og køler af ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2023 at 5:31 pm

      Hej Tommy
      Jeg plejer lige at lave kagen køle næsten helt af inden chokoladen kommer på.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jette Bille Jensen

    marts 01, 2023 at 3:13 pm

    Har bagt denne kage og synes den blev lidt flad. Er det ikke en fejl at der ikke er bagepulver i ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2023 at 4:58 pm

      Hej Jette
      Nej, der skal ikke bagepulver i - det er en slags brownie. Så den skal være kompakt - ja, den bliver næsten lidt konfektagtig 🙂
      Og skal ikke forveksles med en mere traditionel chokoladekage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required