Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Allingetærte med rabarber og creme

Allingetærte med rabarber og creme

Billede af Allingetærte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på Allingetærte med rabarber og creme. Det er en skøn mørdejstærte med fyld af rabarberkompot og kagecreme og med hasselnøddeflager på toppen. Og den smager bare helt fantastisk.

Jeg stødte på en Allingetærte i Schweizerkonditoriet i Allinge på Bornholm, og det er den tærte, jeg har lavet min version af her.

Tærten er nem at lave og helt perfekt her i rabarbersæsonen. Den får en skøn syrlighed fra rabarberne, som passer rigtig godt til den søde kagecreme. Den bløde rabarberkompot og kagecreme fungerer også virkelig godt med den sprøde mørdej.

Du kan også sagtens lave rabarberkompotten til tærten med frosne rabarber, så det er også en kage, du sagtens kan bage uden for rabarbersæsonen.

Du vælger selv, om du vil lave kagecremen helt fra bunden, eller du foretrækker at lave den af pulver.

Alt i alt får du i hvert fald en frugttærte, som du godt kan glæde dig til!

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarbercrumble

Opskrift

Allingetærte

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 1 time t 35 minutter min
Her er opskriften på Allingetærte med rabarber og creme - en skøn mørdejstærte med rabarberkompot og kagecreme. Smager vidunderligt.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 0,5 portion mørdej
Rabarberkompot
  • 1 portion rabarberkompot
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme (eller ca. 2,5 dl. færdig kagecreme)
Pensling
Pynt
  • 2 spsk perlesukker
  • 20 g hasselnøddeflager

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Lav først en halv portion mørdej, som anvist i opskriften, og sæt den på køl i mindst en time.
  2. Lav også rabarberkompotten, som det fremgår af opskriften, og afkøl den.
  3. Forbered ligeledes en portion kagecreme, enten fra pulver eller fra opskriften.
  4. Når mørdejen har hvilet, tager du den ud af køleskabet og ælter den en smule, så du nemt kan rulle den ud på bordet. Husk rigeligt med mel på bordet.
  5. Find et tærtefad frem på 24 centimeter i diameter, og skær dejen til efter det. Beklæd tærtefadet med dejen.
  6. Lav herudover seks lange strimler, som du skal bruge til sidst til at lægge øverst på tærten.
  7. Fordel nu den afkølede rabarberkompot i bunden af tærten. Smør herefter kagecremen ud over rabarberkompotten.
    Allingetærte - rabarberkompot fordelt i tærtebund
  8. Læg mørdejsstrimlerne på tværs over kagen, og pensl strimlerne med det sammenpiskede æg.
    Allingetærte med dejstrimler på toppen
  9. Drys til sidst med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Sæt nu Allingetærten i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
  11. Når tærten er flot gylden, tager du den ud og lader den køle af inden servering.
    Billede af hel Allingetærte

Næringsindhold

Kalorier168kcalKulhydrater27gProtein4gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol21mgNatrium151mgKalium270mgKostfibre2gSukker7gVitamin A128IUVitamin C4mgCalcium107mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din Allingetærte i god tid. Den kan sagtens tåle at stå nogle timer, så den når at sætte sig.

Allingetærte oppefra
Det er vigtigt, at tærten bliver godt afbagt, så mørdejen bliver skønt sprød. Det går godt sammen med den bløde kagecreme og rabarberkompot. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth Stender Boje skriver

    maj 30, 2025 at 8:26 pm

    Den var jeg ikke begejstret for. Rabarberkompotten var god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 31, 2025 at 6:49 am

      Hej Lisbeth
      Tak for det - hvad var der galt med den?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lisbeth Stender Boje skriver

        juni 01, 2025 at 9:43 pm

        Mørdejen var for bastant. Forbagte den først.

  2. Ulla Bernstein skriver

    maj 17, 2025 at 12:55 pm

    Til en Allingerabarbertærte står der at man skal bruge 1/2 portion mørdej, men jeg kan ikke se noget i
    opskriften på en hel portion mørdej? Mvh Ulla Bernstein

    Svar
    • Holger skriver

      maj 17, 2025 at 3:19 pm

      Hej Ulla
      Linket til mørdejen ligger i opskriften 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Katrine Rørby Madsen skriver

    maj 14, 2025 at 4:25 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required