• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Allingetærte med rabarber og creme

Allingetærte med rabarber og creme

Billede af Allingetærte
3 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2025 - Udgivet: 14. maj 2025

Her får du opskriften på Allingetærte med rabarber og creme. Det er en skøn mørdejstærte med fyld af rabarberkompot og kagecreme og med hasselnøddeflager på toppen. Og den smager bare helt fantastisk.

Jeg stødte på en Allingetærte i Schweizerkonditoriet i Allinge på Bornholm, og det er den tærte, jeg har lavet min version af her.

Tærten er nem at lave og helt perfekt her i rabarbersæsonen. Den får en skøn syrlighed fra rabarberne, som passer rigtig godt til den søde kagecreme. Den bløde rabarberkompot og kagecreme fungerer også virkelig godt med den sprøde mørdej.

Du kan også sagtens lave rabarberkompotten til tærten med frosne rabarber, så det er også en kage, du sagtens kan bage uden for rabarbersæsonen.

Du vælger selv, om du vil lave kagecremen helt fra bunden, eller du foretrækker at lave den af pulver.

Alt i alt får du i hvert fald en frugttærte, som du godt kan glæde dig til!

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarbercrumble

Opskrift

Billede af Allingetærte
KatrineKatrine Rørby Madsen

Allingetærte

3 fra 2 stemmer
Her er opskriften på Allingetærte med rabarber og creme - en skøn mørdejstærte med rabarberkompot og kagecreme. Smager vidunderligt.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 168
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 0,5 portion mørdej
Rabarberkompot
  • 1 portion rabarberkompot
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme - eller ca. 2,5 dl. færdig kagecreme
Pensling
Pynt
  • 2 spsk perlesukker
  • 20 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Lav først en halv portion mørdej, som anvist i opskriften, og sæt den på køl i mindst en time.
  2. Lav også rabarberkompotten, som det fremgår af opskriften, og afkøl den.
  3. Forbered ligeledes en portion kagecreme, enten fra pulver eller fra opskriften.
  4. Når mørdejen har hvilet, tager du den ud af køleskabet og ælter den en smule, så du nemt kan rulle den ud på bordet. Husk rigeligt med mel på bordet.
  5. Find et tærtefad frem på 24 centimeter i diameter, og skær dejen til efter det. Beklæd tærtefadet med dejen.
  6. Lav herudover seks lange strimler, som du skal bruge til sidst til at lægge øverst på tærten.
  7. Fordel nu den afkølede rabarberkompot i bunden af tærten. Smør herefter kagecremen ud over rabarberkompotten.
    Allingetærte - rabarberkompot fordelt i tærtebund
  8. Læg mørdejsstrimlerne på tværs over kagen, og pensl strimlerne med det sammenpiskede æg.
    Allingetærte med dejstrimler på toppen
  9. Drys til sidst med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Sæt nu Allingetærten i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
  11. Når tærten er flot gylden, tager du den ud og lader den køle af inden servering.
    Billede af hel Allingetærte

Næringsindhold

Kalorier: 168kcalKulhydrater: 27gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 21mgNatrium: 151mgKalium: 270mgKostfibre: 2gSukker: 7gVitamin A: 128IUVitamin C: 4mgCalcium: 107mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din Allingetærte i god tid. Den kan sagtens tåle at stå nogle timer, så den når at sætte sig.

Allingetærte oppefra
Det er vigtigt, at tærten bliver godt afbagt, så mørdejen bliver skønt sprød. Det går godt sammen med den bløde kagecreme og rabarberkompot. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth Stender Boje

    maj 30, 2025 at 8:26 pm

    Den var jeg ikke begejstret for. Rabarberkompotten var god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 31, 2025 at 6:49 am

      Hej Lisbeth
      Tak for det - hvad var der galt med den?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lisbeth Stender Boje

        juni 01, 2025 at 9:43 pm

        Mørdejen var for bastant. Forbagte den først.

  2. Ulla Bernstein

    maj 17, 2025 at 12:55 pm

    Til en Allingerabarbertærte står der at man skal bruge 1/2 portion mørdej, men jeg kan ikke se noget i
    opskriften på en hel portion mørdej? Mvh Ulla Bernstein

    Svar
    • Holger

      maj 17, 2025 at 3:19 pm

      Hej Ulla
      Linket til mørdejen ligger i opskriften 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Katrine Rørby Madsen

    maj 14, 2025 at 4:25 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required