Her får du opskriften på Allingetærte med rabarber og creme. Det er en skøn mørdejstærte med fyld af rabarberkompot og kagecreme og med hasselnøddeflager på toppen. Og den smager bare helt fantastisk.
Jeg stødte på en Allingetærte i Schweizerkonditoriet i Allinge på Bornholm, og det er den tærte, jeg har lavet min version af her.
Tærten er nem at lave og helt perfekt her i rabarbersæsonen. Den får en skøn syrlighed fra rabarberne, som passer rigtig godt til den søde kagecreme. Den bløde rabarberkompot og kagecreme fungerer også virkelig godt med den sprøde mørdej.
Du kan også sagtens lave rabarberkompotten til tærten med frosne rabarber, så det er også en kage, du sagtens kan bage uden for rabarbersæsonen.
Du vælger selv, om du vil lave kagecremen helt fra bunden, eller du foretrækker at lave den af pulver.
Alt i alt får du i hvert fald en frugttærte, som du godt kan glæde dig til!
Se også disse opskrifter:
- Rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
- Rabarberdrøm med bagt marengs
- Rabarberkage med kokos
- Rabarbercrumble
Opskrift

Allingetærte
Ingredienser
- 0,5 portion mørdej
- 1 portion rabarberkompot
- 1 portion kagecreme - eller ca. 2,5 dl. færdig kagecreme
- 2 spsk perlesukker
- 20 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Lav først en halv portion mørdej, som anvist i opskriften, og sæt den på køl i mindst en time.
- Lav også rabarberkompotten, som det fremgår af opskriften, og afkøl den.
- Forbered ligeledes en portion kagecreme, enten fra pulver eller fra opskriften.
- Når mørdejen har hvilet, tager du den ud af køleskabet og ælter den en smule, så du nemt kan rulle den ud på bordet. Husk rigeligt med mel på bordet.
- Find et tærtefad frem på 24 centimeter i diameter, og skær dejen til efter det. Beklæd tærtefadet med dejen.
- Lav herudover seks lange strimler, som du skal bruge til sidst til at lægge øverst på tærten.
- Fordel nu den afkølede rabarberkompot i bunden af tærten. Smør herefter kagecremen ud over rabarberkompotten.
- Læg mørdejsstrimlerne på tværs over kagen, og pensl strimlerne med det sammenpiskede æg.
- Drys til sidst med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Sæt nu Allingetærten i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
- Når tærten er flot gylden, tager du den ud og lader den køle af inden servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan sagtens lave din Allingetærte i god tid. Den kan sagtens tåle at stå nogle timer, så den når at sætte sig.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lisbeth Stender Boje
Den var jeg ikke begejstret for. Rabarberkompotten var god.
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
Tak for det - hvad var der galt med den?
Alt det bedste
Holger
Lisbeth Stender Boje
Mørdejen var for bastant. Forbagte den først.
Ulla Bernstein
Til en Allingerabarbertærte står der at man skal bruge 1/2 portion mørdej, men jeg kan ikke se noget i
opskriften på en hel portion mørdej? Mvh Ulla Bernstein
Holger
Hej Ulla
Linket til mørdejen ligger i opskriften 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!