• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Allingetærte med rabarber og creme

Billede af Allingetærte
Allingetærte bagt med mørdej og fyldt med en skøn rabarberkompot og kagecreme og drysset med perlesukker og hasselnøddeflager på toppen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. maj 2025 - Udgivet:  14. maj 2025

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Allingetærte
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her får du opskriften på Allingetærte med rabarber og creme. Det er en skøn mørdejstærte med fyld af rabarberkompot og kagecreme og med hasselnøddeflager på toppen. Og den smager bare helt fantastisk.

Jeg stødte på en Allingetærte i Schweizerkonditoriet i Allinge på Bornholm, og det er den tærte, jeg har lavet min version af her.

Tærten er nem at lave og helt perfekt her i rabarbersæsonen. Den får en skøn syrlighed fra rabarberne, som passer rigtig godt til den søde kagecreme. Den bløde rabarberkompot og kagecreme fungerer også virkelig godt med den sprøde mørdej.

Du kan også sagtens lave rabarberkompotten til tærten med frosne rabarber, så det er også en kage, du sagtens kan bage uden for rabarbersæsonen.

Du vælger selv, om du vil lave kagecremen helt fra bunden, eller du foretrækker at lave den af pulver.

Alt i alt får du i hvert fald en frugttærte, som du godt kan glæde dig til!

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarbercrumble

Opskrift

Billede af Allingetærte

Allingetærte

Her er opskriften på Allingetærte med rabarber og creme - en skøn mørdejstærte med rabarberkompot og kagecreme. Smager vidunderligt.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKager
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 35 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 0,5 portion mørdej

Rabarberkompot

  • 1 portion rabarberkompot

Kagecreme

  • 1 portion kagecreme - eller ca. 2,5 dl. færdig kagecreme

Pensling

Pynt

  • 2 spsk perlesukker
  • 20 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Lav først en halv portion mørdej, som anvist i opskriften, og sæt den på køl i mindst en time.
  • Lav også rabarberkompotten, som det fremgår af opskriften, og afkøl den.
  • Forbered ligeledes en portion kagecreme, enten fra pulver eller fra opskriften.
  • Når mørdejen har hvilet, tager du den ud af køleskabet og ælter den en smule, så du nemt kan rulle den ud på bordet. Husk rigeligt med mel på bordet.
  • Find et tærtefad frem på 24 centimeter i diameter, og skær dejen til efter det. Beklæd tærtefadet med dejen.
  • Lav herudover seks lange strimler, som du skal bruge til sidst til at lægge øverst på tærten.
  • Fordel nu den afkølede rabarberkompot i bunden af tærten. Smør herefter kagecremen ud over rabarberkompotten.
    Allingetærte - rabarberkompot fordelt i tærtebund
  • Læg mørdejsstrimlerne på tværs over kagen, og pensl strimlerne med det sammenpiskede æg.
    Allingetærte med dejstrimler på toppen
  • Drys til sidst med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Sæt nu Allingetærten i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 35 minutter.
  • Når tærten er flot gylden, tager du den ud og lader den køle af inden servering.
    Billede af hel Allingetærte

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
168
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
151
mg
7
%
Kalium
 
270
mg
8
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
128
IU
3
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din Allingetærte i god tid. Den kan sagtens tåle at stå nogle timer, så den når at sætte sig.

Allingetærte oppefra
Det er vigtigt, at tærten bliver godt afbagt, så mørdejen bliver skønt sprød. Det går godt sammen med den bløde kagecreme og rabarberkompot. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    maj 14, 2025 at 4:25 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Få det bedste ud af Madens Verden - bliv medlem nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required