• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Klassisk guacamole opskrift med avocado - lækker dip

Klassisk guacamole opskrift med avocado - lækker dip

billede med guacamole opskrift
4.7 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. januar 2020 - Udgivet: 3. januar 2020

Guacamole - opskrift på den bedste avocado dip.

Verdens bedste guacamole indeholder ikke creme fraiche eller lignende, men er baseret på avocado og få andre ingredienser.

Her anvendes altså ikke hverken creme fraiche eller andre ingredienser udover løg og hvidløg. Guacamole passer blandt andet fint til chili con carne.

Det er avocado, der er omdrejningspunktet, og de skal være modne. Men ikke overmodne. Er du alligevel endt med at købe umodne avocadoer, kan du her se hvordan du hurtigt modner en avocado. Det er ret nemt. Lige så vel som det er nemt, at lave en hjemmelavet guacamole. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Guacamole
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Den mexicanske guacamole
  • Hjemmelavet avocadocreme med citron på 5 min.
  • Avocadosalat med dijondressing
  • Chili con carne
  • Tortilla wraps - nem opskrift
  • Mexicansk one pot
  • Pico de gallo - mexicansk salsa
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med guacamole opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Guacamole

4.65 fra 37 stemmer
Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Kalorier: 177
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 avocado - i tern
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 lime - saften fra den
  • 1 knivspids spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Avocado deles i halve, og stenene fjernes. Pil skrællen af, og skær dem i små tern.
  2. Kom dem i beholderen til din stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
  3. Hak rødløg og hvidløg fint, og kom det ved.
  4. Del lime i halve og pres saften i beholderen. Tilsæt også spidskommen, salt og friskkværnet peber.
  5. Blend din guacamole, og smag derefter til med limesaft, salt og peber. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 177kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gNatrium: 9mgKalium: 546mgKostfibre: 8gSukker: 2gVitamin A: 156IUVitamin C: 17mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Den mexicanske guacamole

Hvis du vil holde din guacamole hel simpel, ja så laver du den udelukkende med avocado og salt. Og intet andet. her skal der altså tilsættes hverken, løg, hvidløg eller andet.

Sådan laves den ofte i Mexico, og den tilhører kategorien mexicansk mad. Hvis du er glad for koriander, kan det tilsættes, men det er op til dig.

Guacamolen kan som sagt varieres i det uendelige, men dette er en solid grundopskrift. Du kan i øvrigt også lave en grovere version, hvor den ikke blendes. Her moses den i stedet med gaffel.

Flere inspirerende opskrifter:

Hjemmelavet avocadocreme med citron på 5 min.

4.6 fra 17 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på avocadocreme. En lækker og hjemmelavet creme med avocado og citron, der kan laves på 5 minutter.
Gå til opskrift
billederesultat for avocadocreme

Avocadosalat med dijondressing

4.6 fra 27 stemmer
Her får du min opskrift på en dejlig avocadosalat, der er meget nem at lave. Salaten indeholder avocado, tomat og andre gode sager.
Gå til opskrift
Billede resultat for avocadosalat

Chili con carne

4.7 fra 136 stemmer
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med chili con carne gryde

Tortilla wraps - nem opskrift

4.7 fra 18 stemmer
Her får du min bedste opskrift på tortilla wraps. De lækre tortillas fyldes med guacamole, kylling og salat. God som hovedmåltid, madpakken eller på tur.
Gå til opskrift
billederesultat for tortilla wraps

Mexicansk one pot

5 fra 2 stemmer
Lav en skøn mexicansk one pot, der smager himmelsk godt. Opskriften er bla. med sorte bønner, majs og kylling. Og så er den nem at tilberede.
Gå til opskrift
Mexicansk one pot

Pico de gallo - mexicansk salsa

5 fra 1 stemme
Pico de gallo er en mexicansk tomatsalsa, også kaldet salsa fresca. Det er den, mexicanerne selv bruger, og her har du en autentisk opskrift.
Gå til opskrift
Pico de Gallo

FAQ

Hvordan forhindrer jeg guacamole i at blive brun?

Der er flere gode råd til at hindre en brun og kedelig guacamole. Brug rigeligt limesaft eller citronsaft – det forhindrer oxidation, altså hvor avocadoen bliver brun af ilt. Du kan også opbevare guacamolen med plastfolie direkte på overfladen (uden luft). Og nogle lægger avocadostenen i guacamolen, men effekten er begrænset, så det bedste er at bruge rigeligt med syre i form af lime- eller citronsaft.

Hvor længe holder guacamole?

Frisklavet guacamole er bedst inden for 1 døgn. I køleskab: Op til 2 dage, hvis den er dækket godt til. Bliver overfladen brun? Skrab det øverste lag af – det nedenunder er som regel stadig fint.

Kan man lave guacamole i forvejen?

Ja, men lav den samme dag og dæk den tæt med plastfolie (helt ned på overfladen) eller opbevar med lidt ekstra limesaft. Alternativt: Mos kun avocado og tilsæt resten lige før servering.

Hvilke avocadoer er bedst til guacamole?

Hass-avocadoer er bedst – de er cremede og smagfulde. De skal være modne, men ikke overmodne. En moden avocado giver let efter ved et let tryk.

Skal der hvidløg i guacamole?

Det er smag og behag. Klassisk mexicansk guacamole indeholder ofte ikke hvidløg, men mange danskere tilføjer det for ekstra smag.

Kan jeg lave guacamole uden koriander?

Ja! Koriander er valgfrit. Du kan erstatte det med f.eks. persille eller helt udelade det, hvis du ikke bryder dig om smagen. Jeg laver den altid uden koriander.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Branner

    maj 26, 2022 at 12:46 pm

    Tak for dit fif med at konstatere modningensgraden og anvisningen på, hvordan man kan fremskynde den. Som gamle indbyggere i Mexico må vi dog gøre dig opmærksom på at man der altid bruger koriander og hvis overhovedet hvidløg, da meget sparsomt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften
Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required