Lav en skøn mexicansk one pot, der smager himmelsk godt. Opskriften er bla. med sorte bønner, majs og kylling. Og så er den nem at tilberede.
Så er der mexicansk one pot for alle pengene, og her får du en både nem, billig og velsmagende hverdagsret.
Styrken på den mexicanske gryderet kan du selv justere, og retten er bestemt også børnevenlig hvis ikke du giver den alt for meget chili.
Du laver den nemt med inderfilet fra kylling (der bliver meget mørt), sorte bønner fra dåse majs fra dåse og hakkede tomater.
Bortset fra løg, hvidløg og kylling er der ikke meget snittearbejde, og retten passer sig selv under simretiden. Så det er en skøn og nem hverdagsmad med masser af smag.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på mexicansk one pot
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Mexicansk one pot
Ingredienser
- 600 gram kyllingeinderfilet - i mundrette stykker
- 2 spiseskefulde olie
- 1 stort rødløg - hakket
- 6 fed hvidløg - knust og hakket
- 1 teskefuld spidskommen
- 250 gram sorte bønner - svarende til en dåse
- 250 gram majs - ca. en stor dåse
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 teskefulde oregano
- 2 teskefulde paprika
- 1 teske chili - eller cayennepeber
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til mexicansk one pot starter du med at skære 600 gram kyllingeinderfilet ud i mundrette stykker. Del hver inderfilet i 3-4 stykker. Du kan også anvende kyllingebryst i mindre tern.
- Brun kyllingekødet i en gryde eller dyb sauterpande, så det får en god farve og stegesmag. Gerne uden olie.
- Kom også 2 spiseskefulde olie i sammen med 1 stort rødløg og 6 fed hvidløg. Lad det sautere et minuts tid og tilsæt så 1 teskefuld spidskommen. Vend godt rundt.
- Skyl 250 gram sorte bønner fra dåse i en sigte under kolde hane, og kom dem i sammen med 250 gram majs og 1 dåse hakkede tomater.
- Tilsæt også 2 deciliter vand, 1 terning grøntsagsbouillon, 2 teskefulde oregano, 2 teskefulde paprika og 1 teske chili.
- Lad retten koge op, læg låg på, skru ned og nu skal den mexicanske gryderet simre under låg i ca. 25 minutter.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Gerne også med lidt spidskommen og chili.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den mexicanske one pot er sådan set en alt-i-en gryderet, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Men du kan sagtens servere nogle tortilla chips til, og retten kan faktisk også pakkes ind som en tortilla, hvis man er til det.
Ekstra tip: Lad gerne retten stå 10 minutter inden servering, da den er rygende varm. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på den mexicanske gryderet, og jeg bliver glad for din mening om den her.
Helge Lauridsen
Det er en god ret 👍
Smager rigtig godt