Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Valnøddelagkage

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
84
SHARES
FacebookMessenger84PinterestEmailSMS
Indhold
  • Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
  • Opskrift på valnøddelagkage
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Karamelliserede valnødder
  • 100 g sukker
  • 100 g valnødder
Lagkagebunde
  • 3 lagkagebunde hjemmebagte eller købte
Fyld
  • 6 dl piskefløde
  • 100 g karamelliserede valnødder
  • 100 g mørk chokolade
Pynt
  • 1 tsk Nescafé
  • 50 g vand kogende, svarende til 0,5 dl
  • 250 g flormelis
  • 8 valnøddekerner

Fremgangsmåde

  1. Start med de karamelliserede valnødder, hvor du smelter sukkeret på en pande, så det bliver til en lys karamel. Vend valnødderne i karamellen i ca. 30 sekunder, og her er det godt at bruge en spartel af træ. Sørg for at valnødderne er godt dækket af karamellen. Fordel massen på et stykke bagepapir, og lad det køle af/stivne.
  2. Bag lagkagebunde eller brug købte bunde. Begge dele er fint. Mine lagkagebunde her er 22 centimeter i diameter, hvilket er en passende størrelse.
  3. Pisk fløden til en stiv flødeskum. Hak både de karamelliserede valnødder og chokolade, og vend det forsigtigt i flødeskummet.
  4. Byg valnøddelagkagen op. Fordel halvdelen af fyldet på den nederste lagkagebund, læg et stykke lagkagebund på og pres let ned, så den ligger helt lige. Fordel resten af fyldet og slut af med den tredje lagkagebund øverst. Pres igen let til.
  5. Rør Nescafé ud i kogende vand, og rør derefter flormelis i indtil ønsket tykkelse. Fordel kaffeglasuren på toppen af lagkagen og pynt med 8 halve valnødder, så der er en valnød på hvert stykke lagkage.

Næringsindhold

Kalorier703kcalKulhydrater76gProtein7gFedt43gMættet fedt22gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.004gKolesterol123mgNatrium258mgKalium263mgKostfibre3gSukker62gVitamin A1168IUVitamin C1mgCalcium100mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på valnøddelagkage

Den berømte valnødddelagkage fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland er en af de kager, der dagligt trækker mange gæster ud forbi hotellet ude i yderste klitrække.

Her kan du selv prøve at lave den populære lagkage, der blandt andet består af karamelliserede valnødder og chokolade. Lagkagen toppes med en virkelig lækker kaffeglasur, og den pyntes selvfølgelig med valnødder.

Der 8 store stykker lagkage i denne opskrift, som er min loyale version af kagen. Jeg har selv flere gange nydt kagen på hotellet, og den er fremragende. God bagelyst.

Billeder

Her får du nogle billeder fra fremgangsmåden:

karamelliserede valnødder til valnøddelagkage
den sammenlagte valnøddekage
pynt lagkagen med valnødder
serverig af valnøddelagkage fra svinløv badehotel

Tips

Du kan med fordel lade valnøddelagkagen stå på køl i mindst 3 timer inden servering. Så når den at sætte sig.

Du kan med fordel faktisk lave kagen dagen før, så er den endnu bedre. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Lagkage - nem og lækker opskrift
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Se opskriften her
klassisk lagkage med bær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Se opskriften her
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Othello lagkage
Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Se opskriften her
billede med Othello lagkage
Jordbærlagkage
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Se opskriften her
billede med jordbærlagkage
Bananlagkage
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Se opskriften her
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan
Hindbærlagkage
Opskrift på hindbærlagkage: Så nemt laver du en lagkage med hindbær, en hjemmelavet creme, hindbærmarmelade og flødeskum. Den bedste lagkage.
Se opskriften her
billede med hindbærlagkage

FAQ

Kan man lave valnøddelagkagen dagen før?

Du kan sagtens lave lagkagen dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af. Så når den nemlig at sætte sig ordentligt.

Hvor længe holder valnøddelagkage?

Du kan opbevare rester af valnøddelagkage på køl, hvor den holder i op til 2-3 dage.

Hvad er Svinkløv Badehotel?

Svinkløv Badehotel er et historisk og ikonisk badehotel beliggende i den yderste klitrække ved Vesterhavet, nær Fjerritslev i Nordjylland. Hotellet blev oprindeligt opført i 1925 og er kendt som Danmarks længste træhus. Det er omgivet af den smukke Svinkløv Klitplantage. I september 2016 blev hotellet ramt af en voldsom brand og brændte ned til grunden. Efterfølgende besluttede fonden bag hotellet at genopføre det, og i maj 2019 åbnede det nybyggede Svinkløv Badehotel, der er tro mod det oprindelige design, men opdateret med moderne faciliteter og brandsikring. Restauranten er anerkendt for et højt gastronomisk niveau, og blandt andet er eftermiddagskaffe med kage et stort trækplaster for badehotellet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen yde Hansen skriver

    august 01, 2025 at 4:50 pm

    Mindst 5 stjerner herfra. Opskriften var nem at gå til, lagkagen smagte helt fantastisk også dagen efter.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 02, 2025 at 9:46 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om lagkagen her.

    Svar
    • wolfgang bley skriver

      september 14, 2025 at 3:48 pm

      Kære Holger R. Madsen.
      Jeg er autodidakt. Opskriften til din Svinkløvs valnøddekage er super, alle mine gæster er helt
      vild med den, Jeg har desværre problemer med kaffeglasuren, den kan ikke deles ordentlig, den
      knækker forkert, måske skal det være sådan. Er ellers lige lavet efter opskriften.
      Med venlig hilsen.
      Wolfgang

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required