• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. juni 2025 - Udgivet:  2. juni 2025

Den berømte valnødddelagkage fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland er en af de kager, der dagligt trækker mange gæster ud forbi hotellet ude i yderste klitrække.

Her kan du selv prøve at lave den populære lagkage, der blandt andet består af karamelliserede valnødder og chokolade. Lagkagen toppes med en virkelig lækker kaffeglasur, og den pyntes selvfølgelig med valnødder.

Der 8 store stykker lagkage i denne opskrift, som er min loyale version af kagen. Jeg har selv flere gange nydt kagen på hotellet, og den er fremragende. God bagelyst.

Oversigt
  • Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
  • Tips
  • Lagkage - nem og lækker opskrift
  • Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
  • Othello lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
  • Hindbærlagkage
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

5 fra 1 stemme
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 703
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Karamelliserede valnødder
  • 100 g sukker
  • 100 g valnødder
Lagkagebunde
  • 3 lagkagebunde - hjemmebagte eller købte
Fyld
  • 6 dl piskefløde
  • 100 g karamelliserede valnødder
  • 100 g mørk chokolade
Pynt
  • 1 tsk Nescafé
  • 50 g vand - kogende, svarende til 0,5 dl
  • 250 g flormelis
  • 8 valnøddekerner

Fremgangsmåde
 

  1. Start med de karamelliserede valnødder, hvor du smelter sukkeret på en pande, så det bliver til en lys karamel. Vend valnødderne i karamellen i ca. 30 sekunder, og her er det godt at bruge en spartel af træ. Sørg for at valnødderne er godt dækket af karamellen. Fordel massen på et stykke bagepapir, og lad det køle af/stivne.
  2. Bag lagkagebunde eller brug købte bunde. Begge dele er fint. Mine lagkagebunde her er 22 centimeter i diameter, hvilket er en passende størrelse.
  3. Pisk fløden til en stiv flødeskum. Hak både de karamelliserede valnødder og chokolade, og vend det forsigtigt i flødeskummet.
  4. Byg valnøddelagkagen op. Fordel halvdelen af fyldet på den nederste lagkagebund, læg et stykke lagkagebund på og pres let ned, så den ligger helt lige. Fordel resten af fyldet og slut af med den tredje lagkagebund øverst. Pres igen let til.
  5. Rør Nescafé ud i kogende vand, og rør derefter flormelis i indtil ønsket tykkelse. Fordel kaffeglasuren på toppen af lagkagen og pynt med 8 halve valnødder, så der er en valnød på hvert stykke lagkage.

Næringsindhold

Kalorier: 703kcalKulhydrater: 76gProtein: 7gFedt: 43gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.004gKolesterol: 123mgNatrium: 258mgKalium: 263mgKostfibre: 3gSukker: 62gVitamin A: 1168IUVitamin C: 1mgCalcium: 100mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan med fordel lade valnøddelagkagen stå på køl i mindst 3 timer inden servering. Så når den at sætte sig.

Du kan med fordel faktisk lave kagen dagen før, så er den endnu bedre. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Lagkage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 125 stemmer
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Gå til opskrift
klassisk lagkage med bær

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

5 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Gå til opskrift
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær

Othello lagkage

4.7 fra 19 stemmer
Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Gå til opskrift
billede med Othello lagkage

Jordbærlagkage

4.6 fra 30 stemmer
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Gå til opskrift
billede med jordbærlagkage

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

4.7 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Gå til opskrift
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan

Hindbærlagkage

5 fra 1 stemme
Opskrift på hindbærlagkage: Så nemt laver du en lagkage med hindbær, en hjemmelavet creme, hindbærmarmelade og flødeskum. Den bedste lagkage.
Gå til opskrift
billede med hindbærlagkage

FAQ

Kan man lave valnøddelagkagen dagen før?

Du kan sagtens lave lagkagen dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af. Så når den nemlig at sætte sig ordentligt.

Hvor længe holder valnøddelagkage?

Du kan opbevare rester af valnøddelagkage på køl, hvor den holder i op til 2-3 dage.

Hvad er Svinkløv Badehotel?

Svinkløv Badehotel er et historisk og ikonisk badehotel beliggende i den yderste klitrække ved Vesterhavet, nær Fjerritslev i Nordjylland. Hotellet blev oprindeligt opført i 1925 og er kendt som Danmarks længste træhus. Det er omgivet af den smukke Svinkløv Klitplantage. I september 2016 blev hotellet ramt af en voldsom brand og brændte ned til grunden. Efterfølgende besluttede fonden bag hotellet at genopføre det, og i maj 2019 åbnede det nybyggede Svinkløv Badehotel, der er tro mod det oprindelige design, men opdateret med moderne faciliteter og brandsikring. Restauranten er anerkendt for et højt gastronomisk niveau, og blandt andet er eftermiddagskaffe med kage et stort trækplaster for badehotellet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 02, 2025 at 9:46 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om lagkagen her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required