Få en nem og lækker opskrift på ungarsk kalkunragout, der er en himmelsk lækker gryderet med kalkunbryst, paprika og champignon.
Ungarks kalkunragout er en lækker gryderet, der samtidig er rimelig kaloriefattig.
Den laves af kalkunstrimler, der får selskab af en god paprika og champignon, og sovsen laves af en tør hvidvin og madlavningsfløde.
Den er både nem og hurtig at tilberede, og der er nok til 4 personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Kalkungryde (opskrift med ris på 30 minutter)
Ungarsk kylling - chicken paprikash)
Opskrift på ungarsk kalkunragout
Ungarsk kalkunragout med paprika og champignon
Ingredienser
- 600 g kalkunbryst - i tynde strimler
- rapsolie - til stegning
- 200 g champignon - i mindre stykker
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 dl hvidvin - tør, eller 2 dl vand
- 1 bouillonterning - høns
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 tsk paprika - edelsüss
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vad
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kalkunbryst skæres i tynde strimler og brunes grundigt i lidt rapsolie i en dyb pande eller gryde. Kødet brunes ved en meget høj varme i 2-3 minutter og vendes rundt undervejs. Krydres med lidt salt og peber. Tages til side.
- Stil panden/gryden tilbage på kogepladen og steg nu champignon i et par minutter, så de bliver godt stegt af. Kom lidt mere olie ved sammen med løg og hvidløg, og steg et par minutter mere - men uden at løget tager farve.
- Kom kalkunkødet tilbage sammnen med hvidvin og en bouillonterning, gerne høns. Kom også paprika ved.
- Vend rundt, læg låg på og lad kalkunretten simre i ca. 10 minutter.
- Rør madlavningsfløde i, og jævn eventuelt til passende konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Serveringsforslag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den ungarske kalkunragout serveres straks sammen med kartoffelkroketter (hjemmelavede eller købte) og kogte ærter.
Retten kan også serveres med kartoffelmos eller kogte ris. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.