• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Viden om mad › Tipo 00 hvedemel - fakta om det populære mel

Tipo 00 hvedemel - fakta om det populære mel

Tipo 00 hvedemel
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. februar 2021 - Udgivet: 26. februar 2021

Tipo 00 er blevet voldsomt populært herhjemme, men i Italien har det altid været kendt. Læs, hvorfor det er godt til brød og find opskrifter.

Tipo 00 er italiensk hvedemel, der er meget fint malet. Melet har et højere protein-niveau end de fleste andre hvedemelstyper, og disse proteiner er godt for bagevnen.

Proteiner danner nemlig gluten, når de kommer i kontakt med væske, og dejen bliver æltet.

Og det er netop det høje glutenniveau, som som gør, at dejen er smidig, har flotte luftbobler og hæver godt.

Det betyder også, at brødene får en mere sprød skorpe og et rigtigt lækkert bid.

Tipo 00 ligner det canadiske hvedemel, Manitoba, som også er meget finmalet med et højt proteinniveau.

Forskellige typer italiensk hvedemel

Italiensk mel inddeles efter glutenindhold. Hvor Tipo 00 er det fineste, formalede mel uden skaldele og kim, er Tipo 0 formalet omkring 70 procent.

Dette mel har et højere proteinindhold end 00, og passer for eksempel godt til italienske brød som focaccia.

Det samme gør Tipo 00, som italienerne bruger i deres pizzadej. Den er nemlig smidig og nem at rulle ud.

Og så kan man få lige præcis den sprøde bund, som en pizza skal have. Derudover er denne fine hvedemel også en mel, man kan bruge til at lave hjemmelavet pasta, selvom mange sværger til durum.

Tipo 1 og 2 er mørkere og grovere meltyper, som helst skal bruges sammen med almindeligt hvedemel.

Hvis du vil vide mere om de forskellige typer mel og deres funktioner, kan du læse vores komplette guide.

Opskrifter på brød med Tipo 00

Som sagt er denne meltype den helt rigtige til at lave en god, sprød pizzadej.

Men den kan mere end det, for den er nemlig også perfekt til donuts, sandkager og croissanter.

Og så får du altid gode resultater, hvis du bruger dette hvedemel til brød som ciabatta eller foccaia.

Napolitansk pizza

4.9 fra 14 stemmer
Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.
Gå til opskrift
Kan du ikke lige tage til Napoli, så lad Napoli komme til dig. Følg denne napolitansk pizza opskrift og smag én af verdens bedste pizzaer hjemme. Foto: Charlotte Mithril

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 137 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
Billede af italiensk focaccia brød.

Pizzadej - hjemmelavet pizza

4.8 fra 345 stemmer
Opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der både er nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Gå til opskrift
billede med italiensk pizzadej
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her