Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Tipo 00 hvedemel - fakta om det populære mel

Tipo 00 hvedemel - fakta om det populære mel

Tipo 00 hvedemel
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Tipo 00 er blevet voldsomt populært herhjemme, men i Italien har det altid været kendt. Læs, hvorfor det er godt til brød og find opskrifter.

Tipo 00 er italiensk hvedemel, der er meget fint malet. Melet har et højere protein-niveau end de fleste andre hvedemelstyper, og disse proteiner er godt for bagevnen.

Proteiner danner nemlig gluten, når de kommer i kontakt med væske, og dejen bliver æltet.

Og det er netop det høje glutenniveau, som som gør, at dejen er smidig, har flotte luftbobler og hæver godt.

Det betyder også, at brødene får en mere sprød skorpe og et rigtigt lækkert bid.

Tipo 00 ligner det canadiske hvedemel, Manitoba, som også er meget finmalet med et højt proteinniveau.

Forskellige typer italiensk hvedemel

Italiensk mel inddeles efter glutenindhold. Hvor Tipo 00 er det fineste, formalede mel uden skaldele og kim, er Tipo 0 formalet omkring 70 procent.

Dette mel har et højere proteinindhold end 00, og passer for eksempel godt til italienske brød som focaccia.

Det samme gør Tipo 00, som italienerne bruger i deres pizzadej. Den er nemlig smidig og nem at rulle ud.

Og så kan man få lige præcis den sprøde bund, som en pizza skal have. Derudover er denne fine hvedemel også en mel, man kan bruge til at lave hjemmelavet pasta, selvom mange sværger til durum.

Tipo 1 og 2 er mørkere og grovere meltyper, som helst skal bruges sammen med almindeligt hvedemel.

Hvis du vil vide mere om de forskellige typer mel og deres funktioner, kan du læse vores komplette guide.

Opskrifter på brød med Tipo 00

Som sagt er denne meltype den helt rigtige til at lave en god, sprød pizzadej.

Men den kan mere end det, for den er nemlig også perfekt til donuts, sandkager og croissanter.

Og så får du altid gode resultater, hvis du bruger dette hvedemel til brød som ciabatta eller foccaia.

Napolitansk pizza
Her får du en napolitansk pizza opskrift på den klassiske og verdenskendte napolitanske pizza Margherita - også kaldet verdens bedste pizza.
Se opskriften her
Kan du ikke lige tage til Napoli, så lad Napoli komme til dig. Følg denne napolitansk pizza opskrift og smag én af verdens bedste pizzaer hjemme. Foto: Charlotte Mithril
Italiensk focaccia brød
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Se opskriften her
Billede af italiensk focaccia brød.
Pizzadej - hjemmelavet pizza
Opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der både er nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Se opskriften her
Billede af italiensk pizzadej.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.