Her får du opskriften på en lækker bærkage, der er meget nem at lave. Bærkagen pyntes med flødecreme, bær, chokolade og frisk mynte.
Bærkage er en lækker kage, som samtidig er nem at lave.
Kagen bages i en springform, og pyntes derefter med den lækre flødecreme og friske bær.
Her har jeg anvendt friske brombær, men andre bær kan bestemt også bruges. Prøv eks. med hindbær eller blåbær.
Den vidunderlige bærkage passer til ca. 8 personer.
Opskrift på bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme
Ingredienser
Dej til bærkage
- 2 æg
- 175 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker
- 100 gram smør
- 100 gram mælk
- 175 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
Flødecreme
- 250 gram fløde
- 200 gram kagecreme - evt. hjemmelavet creme
Bær
- brombær - du kan også anvende jordbær, blåbær, hindbær eller andre bær
- 20 gram mørk chokolade - rives over
- mynte - mynteblade til pynt
- 1 spiseskefuld flormelis - sigtes over kagen til sidst
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 175 grader varmluft.
- Find en springform med en diameter på ca. 24 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden, mens kanten smøres med smør.
- Kom æg i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det med en elpisker piskes luftigt og lyst.
- Smelt smørret i mikroovn eller gryde, og bland det sammen med mælken. Røres forsigtigt ind i æggemassen.
- Hvedemel blandes med bagepulver, og sigtes ned i dejen, hvor det vendes sammen, så der ikke er lommer af mel tilbage.
- Dejen hældes i springformen og bages nu i ca. 30 minutter midt i ovnen.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
- Fløden piskes til skum og med forsigtighed vendes flødeskum og kagecreme sammen til en lækker og luftig konditorcreme.
- Pres saften af en lille håndfuld bær, og vend saften i cremen.
- Kom cremen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og pynt den afkølede kage.
- Pynt med bær, reven chokolade, mynte og sigtet flormelis.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige bærkage serveres straks, og den passer både til kaffen og som dessertkage.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: