• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

syltede rødbeder
4.6 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 19. februar 2018

Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.

Syltede rødbeder er altid rart at have stående på glas, og rødbederne er jo uundværlige på en god leverpostejmad.

Eller til den dejlige biksemad eller skipperlabskovs. Og mange andre retter, så det er bare med at komme i gang.

Heldigvis er det ret nemt at sylte rødbederne selv, og intet slår de hjemmelavede rødbeder.

Et godt tip: Stil glassene til rødbederne ind i ovnen i ved 100 grader i 5-10 minutter inden du hælder lagen i dem. Så undgår du at glassene sprænger på grund af den varme væske.

Og et tip mere: Hvis du mangler lage til at fylde glassene helt op, kan du blot tilføje mere kogende vand.

Og så er det også en god idé at komme nogle skiver peberrod i rødbederne, men de kan dog også udelades.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bagte rødbeder
  • Rødbedechips
  • Hasselback rødbeder

Opskrift på sunde syltede rødbeder

syltede rødbeder
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags syltede rødbeder

4.58 fra 28 stemmer
Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Kalorier: 156
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 7 dl eddike
  • 300 g sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk gule sennepsfrø
  • 1 kvist timian
  • Lidt peberrod
  • 1,5 tsk Atamon

Fremgangsmåde
 

  1. Skær toppen af rødbederne, men lad lige et par centimeter sidde tilbage. Så er rødbederne nemmere at klargøre efter kogning.
  2. Læg dem i en gryde med vand (vandet skal dække rødbederne) og salt og kog dem møre. Det tager 35-45 minutter, alt afhængig af størrelsen. Men kogetiden plejer at passe på mellemstore rødbeder.
  3. Hæld vandet fra og fyld op med koldt vand. Skrub skindet af rødbederne, og skær dem i skiver. Læg dem i skoldede glas.
  4. Eddike og sukker koges op sammen med sennepsfrø og timian. Tag gryden af kogepladen og rør Atamon i.
  5. Hæld lagen over rødbederne i glasset, og læg nogle skiver peberrod øverst.
  6. Lågene til sylteglassene skoldes ligeledes og skrues straks på.

Næringsindhold

Kalorier: 156kcalKulhydrater: 36gProtein: 4gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 292mgKalium: 813mgKostfibre: 7gSukker: 29gVitamin A: 83IUVitamin C: 12mgCalcium: 40mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De syltede rødbeder kan sagtens holde sig i seks måneder, men du har sikkert spist dem før det tidspunkt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alis Engberg Sørensen

    januar 13, 2023 at 6:12 pm

    Hej
    Kan man bruge lagen igen og igen?
    Altså fylde op med nye kogte rødbeder i glasset. Skal lagen så koges igen el bare kold?
    Mvh

    Svar
  2. Simone

    oktober 27, 2022 at 2:52 pm

    Hvilken eddike bruger du ? Æblecidereddike, alm brun eller hvid eddike ?😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2022 at 3:12 pm

      Hej Simone
      Du kan sagtens bare bruge en alm. lagereddike - men æblecidereddike er også fin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. thomas

    juli 28, 2022 at 4:29 pm

    peberodrod skal der i ja.. så kan du droppe atamonen ..og giver den rigtige mormor smag

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required