Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinemedaljon

Svinemedaljon af mørbrad med sennep og rosmarin

billede med svinemedaljon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
28
DELINGER
Facebook28PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Svinemedaljon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svinemedaljon
  • Servering
  • Kommentarer

Svinemedaljon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Svinemedaljon med bacon er en tournedos af gris, og her er den lavet med en lækker marinade af sennep, bacon og friske rosmarinkviste.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (uden bimørbrad)
  • 8 skiver bacon
  • 8 kviste rosmarin
Marinade af sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk sennep (med honning (eks. fra Maille, kan købes i bla. Føtex))
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgssalt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Køb en svinemørbrad af god kvalitet, og uden bimørbraden - den skal vi ikke bruge. Skær din svinemørbrad ud i 8 stykker, så hvert stykke svinemedaljon er cirka tre centimeter højt. Det skal passe nogenlunde med en skive bacon.
  2. Skær så sener, sølvhinde og fedt fra mørbraden, så din svinemedaljon står helt ren. Du skal grille kød og ikke affald.
  3. Så vikler du en skive bacon rundt om hver eneste svinemedaljon - og stikker en lille kvist frisk rosmarin ind i siden på hver medaljon. Det holder dels baconen på plads under grillning og stegning, men det giver også en fin smag til kødet. Har du ikke frisk rosmarin kan du bruge en tandstikker eller kødnål.
    billede med svinemedaljoner klar til grillen eller panden
  4. Så skal du have lavet marinade af sennep. Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål, og rør det godt sammen. Tilsæt eventuelt mere olie, hvis du synes din sennepsmarinade er for tyk.
Svinemedaljon på grillen
  1. Du griller svinemedaljon på gasgrill, Weber Q3200, men du kan selvfølgelig også smide dem i en kuglegrill - eller lave dem på panden. Stegetiden er den samme.
  2. Du griller ved direkte varme, så tænd begge brændere i grillen. Når grillen er varmet op, skruer du ned på laveste varme.
  3. Smør din grillrist med lidt olie, og læg dine medaljoner på risten. Grill dem først to minutter på den ene side. Vend dem, og pensl så første gang med sennepsmarinanden.
  4. Grill den anden side to minutter, vend igen - og pensl sidste gang. Grill så hver side et minut, så de samlet har grillet i seks minutter, tre på hver side.
  5. Så griller du lige kanterne med bacon, da du også skal spise dem. Giv kanterne et minut hver, og vend dem tre gange. Altså steger du hver kant på svinemedaljon tre steder. Så er de grillet hele vejen rundt.

Næringsindhold

Kalorier352kcalKulhydrater1gProtein39gFedt21gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1438mgKalium600mgKostfibre0.3gSukker0.1gVitamin A11IUVitamin C0.3mgCalcium16mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på svinemedaljon

Svinemedaljon minder meget om tournedos fra oksen, hvor man som bekendt laver bøffer af oksemørbrad, som man omvikler med bacon.

Her er det blot med svinemørbrad, men du får et ganske fint stykke kød.

Du kan selvfølgelig sagtens grille svinemedaljon uden sennepsmarinaden, og i stedet bare krydre kødet med salt og peber.

Server eventuelt med kartoffel røsti og en grøn salat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Sennepsglaseret svinemørbrad
  • Mørbradgryde
  • Baconmørbrad med flødegrøntsager
  • Oksemedaljon (med pebersovs og stegte kartofler)

Servering

Tag dem af grillen, og lad de lækre svinemedaljoner hvile 4-5 minutter inden servering.

Som sagt passer kartoffelrøsti og en salat fint til, og det kan også være denne broccolisalat. Ønskes en sovs kan du lave min særlige sauce til svinemørbrad. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 03, 2025 at 3:11 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg vil blive glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required