Svinemedaljon er i virkeligheden en tournedos af gris, og her har vi lavet den med lækker marinade af sennep, bacon og friske rosmarinkviste.
Svinemedaljon minder meget om tournedos fra oksen, hvor man som bekendt laver bøffer af oksemørbrad, som man omvikler med bacon.
Her er det blot med svinemørbrad, men du får et ganske fint stykke kød.
Du kan selvfølgelig sagtens grille svinemedaljon uden sennepsmarinaden, og i stedet bare krydre kødet med salt og peber.
Server eventuelt med kartoffel røsti og en grøn salat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til svinemedaljon
En hel svinemørbrad uden bimørbrad
8 skiver god bacon
8 små kviste frisk rosmarin
Marinade af sennep
En halv deciliter olivenolie
2 teskefuld sennep med honning (eks. fra Maille, kan købes i bla. Føtex)
1 teskefuld tørret og knust skalotteløg (eller alm. løgpulver)
1 teskefuld hvidløgssalt
Fremgangsmåde
Køb en svinemørbrad af god kvalitet, og uden bimørbraden - den skal vi ikke bruge. Skær din svinemørbrad ud i 8 stykker, så hvert stykke svinemedaljon er cirka tre centimeter højt. Det skal passe nogenlunde med en skive bacon.
Skær så sener, sølvhinde og fedt fra mørbraden, så din svinemedaljon står helt ren. Du skal grille kød og ikke affald.
Så vikler du en skive bacon rundt om hver eneste svinemedaljon - og stikker en lille kvist frisk rosmarin ind i siden på hver medaljon.
Det holder dels baconen på plads under grillning og stegning, men det giver også en fin smag til kødet. Har du ikke frisk rosmarin kan du bruge en tandstikker eller kødnål.
Så skal du have lavet marinade af sennep. Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål, og rør det godt sammen. Tilsæt eventuelt mere olie, hvis du synes din sennepsmarinade er for tyk.
Svinemedaljon på grillen
Du griller svinemedaljon på gasgrill, Weber Q3200, men du kan selvfølgelig også smide dem i en kuglegrill - eller lave dem på panden. Stegetiden er den samme.
Vi griller ved direkte varme, så tænd begge brændere i grillen. Når grillen er varmet op, skruer du ned på laveste varme.
Smør din grillrist med lidt olie, og læg dine medaljoner på risten. Grill dem først to minutter på den ene side. Vend dem, og pensl så første gang med sennepsmarinanden.
Grill den anden side to minutter, vend igen - og pensl sidste gang. Grill så hver side et minut, så de samlet har grillet i seks minutter, tre på hver side.
Så griller du lige kanterne med bacon, da du også skal spise dem. Giv kanterne et minut hver, og vend dem tre gange. Altså steger du hver kant på svinemedaljon tre steder. Så er de grillet hele vejen rundt.
Tag dem af grillen, og lad din svinemedaljon hvile 4-5 minutter inden servering.
Se også mine opskrifter på:
Baconmørbrad med flødegrøntsager
Din vurdering
-
Svinemedaljon
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments