• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svamperagout

Svamperagout

svamperagout med mørbrad
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. oktober 2024 - Udgivet:  9. oktober 2019

Svamperagout med mørbrad er en virkelig lækker og nem gryderet. Lavet med champignon eller andre svampe, der steges med svinemørbrad. Her er min opskrift.

Svamperagout med mørbrad lyder som en rigtig efterårsret, hvor du sidder inde og nyder den skønne gryderet, mens vinden rusker uden for og regnen siler ned.

Og jo. Sådan en gryderet med svampe er lækker når det begynder at blive køligt uden for, men den kan altså nydes året rundt.

Du kan sagtens blot lave din svamperagout med almindelig champignon, men den er også god med andre slags svampe, herunder østershatte, eller for den sags skyld kantareller,

Tilbehør er gerne kogte ris, men den er også god med en hjemmelavet kartoffelmos. Bemærk, at svampefond laves af 2 deciliter vand og 1 terning svampebouillon eller koncentrat. Brug ikke ren koncentrat, da retten så bliver for saltet!

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pasta med svampe
  • Mørbrad a la creme
  • Champignonsuppe
  • Svampeflødesauce

Opskrift på svamperagout

svamperagout med mørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svamperagout

4.60 fra 10 stemmer
Svamperagout med mørbrad er en virkelig lækker og nem gryderet. Lavet med champignon eller andre svampe, der steges med svinemørbrad. Her er min opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 249
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g champignon - eller andre svampe, i kvarte
  • 1 løg - stort , hakket
  • 3 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • timian - frisk
  • 2 tsk sennep
  • 2 dl svampefond - eller bouillon, af 2 dl. vand og koncentrat eller terning
  • 1 tsk ribsgele
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Champignon børstes rene for jord, og snittes derefter i kvarte. Små champignoner deles i halve.
  2. Løg hakkes groft og hvidløgsfed skæres i tynde skiver.
  3. Svinemørbrad klargøres, hvor du skærer fedt og sølvsene fra. Skær derefter mørbraden i grove tern.
  4. Varm en stegegryde op og svits først champignon ved en god varme i et par minutter.
  5. Tilsæt så løg og hvidløg og lad det svitse et minut mere. Tages op og lægges til side.
  6. Kom en god klat smør og en god sjat olie i stegegryden, og giv mørbradstykkerne en god stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Kom champignon, løg og hvidløg tilbage i gryden, og tilsæt også timian (spar ikke på den), sennep, ribsgele og fond. Bedst er en god svampefond, men en almindelig bouillon kan også gøre det.
  8. Lad det koge op, skru ned, læg låget på og lad nu din svamperagout med mørbrad simre i en time.
  9. Så tilsættes madlavningsfløde, og nu cremes saucen lidt ind uden låg på gryden.
  10. Snit persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 9gProtein: 35gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 104mgNatrium: 882mgKalium: 928mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 206IUVitamin C: 7mgCalcium: 89mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Svamperagout med mørbrad serveres straks samme med kogte ris og gerne denne lækre salat med spidskål og bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne

    oktober 28, 2024 at 12:32 pm

    Hvor kan jeg købe svampe bouillon . Kan ikke finde det i super marked

    Svar
  2. Gitte Genschow

    april 23, 2024 at 3:16 pm

    Hej Holger
    Først, tak for alle de gode opskrifter og idéer. Jeg bruger dem meget. Desværre så skete der en kæmpe fejl da jeg i lørdags ville lave Svameragout med mørbrad. Der står 2 dl. svampefond i opskriften. Jeg købte en kantarel fond i supermarkedet og hældte lidt under 2 dl. i gryderetten. OG katastrofe. Det blev simpelthen så salt at det blev uspiseligt. Jeg prøvede at redde den med alt jeg kunne finde på, dog uden held. Jeg kom fløde i mere ribs gelé, kartofler, sukker osv. Det er så ærgerligt at smide sådan en rimelig dyr ret ud, + den tid man har brugt. Hvad er det for en svampe fond du bruger? Er den en terning du opløser i 2 dl. vand eller hvad? Ville have været dejligt der stod hvad. Men, det er jo i sidste ende mig selv der lavede fejlen og jeg vil prøve at lave den igen. Jeg kunne nemlig bag alt saltsmagen fornemme en fantastisk smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 23, 2024 at 4:40 pm

      Hej Gitte
      Åh nej da, det er jeg ked af at høre. Og jo, ren koncentrat bliver for saltet, og jeg har lige opdateret og præciseret det i opskriften.
      Jeg er sikker på den næste gang bliver rigtig godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • kristian1980@live.dk

      oktober 27, 2024 at 4:41 pm

      hej gitte føtex har alletiders svampe boullion i tern ofte på tilbud fra knor

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required