Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svamperagout

Opskrift på svamperagout med mørbrad

svamperagout med mørbrad
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS
Indhold
  • Svamperagout
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svamperagout
  • Servering
  • Kommentarer

Svamperagout

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Svamperagout med mørbrad er en virkelig lækker og nem gryderet. Lavet med champignon eller andre svampe, der steges med svinemørbrad. Her er min opskrift.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon eller andre svampe, i kvarte
  • 1 løg stort , hakket
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 svinemørbrad afpudset
  • timian frisk
  • 2 tsk sennep
  • 2 dl svampefond eller bouillon, af 2 dl. vand og koncentrat eller terning
  • 1 tsk ribsgele
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Champignon børstes rene for jord, og snittes derefter i kvarte. Små champignoner deles i halve.
  2. Løg hakkes groft og hvidløgsfed skæres i tynde skiver.
  3. Svinemørbrad klargøres, hvor du skærer fedt og sølvsene fra. Skær derefter mørbraden i grove tern.
  4. Varm en stegegryde op og svits først champignon ved en god varme i et par minutter.
  5. Tilsæt så løg og hvidløg og lad det svitse et minut mere. Tages op og lægges til side.
  6. Kom en god klat smør og en god sjat olie i stegegryden, og giv mørbradstykkerne en god stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Kom champignon, løg og hvidløg tilbage i gryden, og tilsæt også timian (spar ikke på den), sennep, ribsgele og fond. Bedst er en god svampefond, men en almindelig bouillon kan også gøre det.
  8. Lad det koge op, skru ned, læg låget på og lad nu din svamperagout med mørbrad simre i en time.
  9. Så tilsættes madlavningsfløde, og nu cremes saucen lidt ind uden låg på gryden.
  10. Snit persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier249kcalKulhydrater9gProtein35gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol104mgNatrium882mgKalium928mgKostfibre1gSukker6gVitamin A206IUVitamin C7mgCalcium89mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på svamperagout

Svamperagout med mørbrad lyder som en rigtig efterårsret, hvor du sidder inde og nyder den skønne gryderet, mens vinden rusker uden for og regnen siler ned.

Og jo. Sådan en gryderet med svampe er lækker når det begynder at blive køligt uden for, men den kan altså nydes året rundt.

Du kan sagtens blot lave din svamperagout med almindelig champignon, men den er også god med andre slags svampe, herunder østershatte, eller for den sags skyld kantareller,

Tilbehør er gerne kogte ris, men den er også god med en hjemmelavet kartoffelmos. Bemærk, at svampefond laves af 2 deciliter vand og 1 terning svampebouillon eller koncentrat. Brug ikke ren koncentrat, da retten så bliver for saltet!

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pasta med svampe
  • Mørbrad a la creme
  • Champignonsuppe
  • Svampeflødesauce
  • Ragout - italiensk gryderet

Servering

Svamperagout med mørbrad serveres straks samme med kogte ris og gerne denne lækre salat med spidskål og bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne skriver

    oktober 28, 2024 at 12:32 pm

    Hvor kan jeg købe svampe bouillon . Kan ikke finde det i super marked

    Svar
  2. Gitte Genschow skriver

    april 23, 2024 at 3:16 pm

    Hej Holger
    Først, tak for alle de gode opskrifter og idéer. Jeg bruger dem meget. Desværre så skete der en kæmpe fejl da jeg i lørdags ville lave Svameragout med mørbrad. Der står 2 dl. svampefond i opskriften. Jeg købte en kantarel fond i supermarkedet og hældte lidt under 2 dl. i gryderetten. OG katastrofe. Det blev simpelthen så salt at det blev uspiseligt. Jeg prøvede at redde den med alt jeg kunne finde på, dog uden held. Jeg kom fløde i mere ribs gelé, kartofler, sukker osv. Det er så ærgerligt at smide sådan en rimelig dyr ret ud, + den tid man har brugt. Hvad er det for en svampe fond du bruger? Er den en terning du opløser i 2 dl. vand eller hvad? Ville have været dejligt der stod hvad. Men, det er jo i sidste ende mig selv der lavede fejlen og jeg vil prøve at lave den igen. Jeg kunne nemlig bag alt saltsmagen fornemme en fantastisk smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 23, 2024 at 4:40 pm

      Hej Gitte
      Åh nej da, det er jeg ked af at høre. Og jo, ren koncentrat bliver for saltet, og jeg har lige opdateret og præciseret det i opskriften.
      Jeg er sikker på den næste gang bliver rigtig godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • kristian1980@live.dk skriver

      oktober 27, 2024 at 4:41 pm

      hej gitte føtex har alletiders svampe boullion i tern ofte på tilbud fra knor

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required