• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

billederesultat for stuvede ærter og gulerødder
Klassiske stuvede ærter og gulerødder, der er nemme at lave. Du kan blandt andet bruge stuvningen til karbonader og krebinetter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. december 2020 - Udgivet:  17. december 2020

Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
  2. Opskrift på stuvede ærter og gulerødder
  3. Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Stuvede ærter og gulerødder med smørbolle
  9. Stuvede kartofler
  10. Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs
  11. Stuvet spidskål
Gå til opskrift

Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.

Stuvede ærter og gulerødder er klassisk tilbehør, som er nem at tilberede.

Stuvning lyder måske i sig selv som kedelig mormormad, men sådan behøver det bestemt ikke at være.

Her kan du se hvordan du laver de stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs, og den passer perfekt til karbonader, krebinetter, frikadeller og meget andet.

Længere nede kan du også se hvordan du laver stuvningen med en smørbolle.

Opskrift på stuvede ærter og gulerødder

billederesultat for stuvede ærter og gulerødder

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Bedømmelse
4.7 fra 36 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand - fra kartofler
  • 3 dl mælk
  • Lidt muskatnød
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 350 g ærter
  • 350 g gulerødder - i små tern
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lave en opbagt sovs ved at smelte smør i en gryde, hvorefter hvedemel piskes i.
  • Derefter piskes gradvist et par deciliter kogevand fra kartofler i. Har du ikke kogevand, kan væsken erstattes med mælk.
  • Pisk derefter mælk i indtil ønsket konsistens. Mængden kan være svær at angive præcis, så tilsæt mælk indtil den opbagte sovs hverken er for tyk eller tynd.
  • Smag til med reven muskatnød, friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Lad den opbagte sovs koge ca. 5 minutter, så smagen af mel forsvinder. Så smager stuvede ærter og gulerødder bedst.
  • Imens gøres ærter og gulerødder klar. Anvender du friske ærter og gulerødder, skal gulerødder skæres i tern på størrelse med ærterne. Anvendes der frosne grøntsager er det godt at overhælde dem med kogende vand, og efter minut sigte vandet fra. Så undgår du dybfrosne grøntsager i den opbagte sovs. Du kan også købe poser med en blanding af frosne ærter og gulerødder - det er den nemme løsning, som er ganske fint. Disse overhældes altså gerne med kogende vand.
  • Kom ærter og gulerødder i sovsen, og varm det igennem et par minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
254
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
32
mg
11
%
Natrium
 
743
mg
32
%
Kalium
 
651
mg
19
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
15677
IU
314
%
Vitamin C
 
54
mg
65
%
Calcium
 
154
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De stuvede ærter og gulerødder serveres straks, og de er jo blandt andet nærmest fast ledsager til karbonader.

Stuvede ærter og gulerødder med smørbolle

I stedet for en opbagt sovs, kan du også lave stuvningen med en smørbolle. Her anvendes cirka:

350 gram gulerødder
350 gram ærter
5 deciliter hønsebouillon
1 smørbolle

Vask gulerødderne, og fjern top og bund. Skær gulerødderne i mindre tern. Du kan både bruge friske og frosne ærter. Eller anvend en frossen blanding af ærter og gulerødder.

Kom vand og en hønsebouillon terning i en gryde, og kog op. Tilsæt så ærter og gulerødder, og kog nu i fem minutter.

Lav en smørbolle som anført i linket længere oppe. Læg smørbollen ned i gryden, og rør den forsigtigt ud i sovsen. Det tager et par minutter.

Lad nu de stuvede ærter og gulerødder simre i fem minutter, så du fjerner melsmagen i sovsen. Det skal man altid gøre når man jævner sovs med hvedemel.

Smag retten til med salt og friskkværnet peber.

Se også disse opskrifter:

Stuvede kartofler

4.9 fra 12 stemmer
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede kartofler

Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs

4.7 fra 3 stemmer
Min opskrift på stuvede bønner, der er grønne bønner, som laves i en hvid sovs. Bønnerne passer perfekt som tilbehør til eks. hamburgerryg.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede bønner

Stuvet spidskål

4.7 fra 76 stemmer
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Gå til opskrift
stuvet spidskål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. J. G. Nielsen

    marts 21, 2024 at 3:36 pm

    Der mangler en STOOR håndfuld hakket persille i sovsen.
    Jørgen

    Svar
  2. Jan Hansen

    oktober 14, 2023 at 3:32 pm

    Den bedste opskrift for stuvet ærter jeg har prøvet ; )

    Svar
  3. Per Ramsdal

    september 05, 2022 at 10:43 pm

    Hej Holger. Tak for dejlige opskrifter. Vil lige gøre opmærksom på, at der er en uheldig stavefejl i step nr. 3 i Stuvede ærter og gulerødder ...... ;o)

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required